Rolling Stones

Publicerad 2013-05-05 03:38:00 i

Igår var vi på Staples Center och såg Stones live. Riktigt bra och bra ös helt galet att gubbarna fortfarande kan. Lite synd att ljudet var ganska dåligt och eftersom de inte hade något förband blev det inte bättre förrän efter några låtar.

Vi betalade som sagt $85 för våra biljetter. Det var några tusen sådana som släpptes och man vet inte vart man hamnar förrän man är på plats. Vi fick bra platser och paret som satt bakom oss hade betalat $600!!

Gästspelade gjorde Gwen Stefani (körde Wild Horses) och Kieth Urban (Respectable). Men det fick jag inte bilder på för min telefon dog.

 

Lååååååång kö fick vi stå i:

 

 

 

Kommentarer

Postat av: Marino

Publicerad 2013-05-05 07:41:15

The Greatest Rock Band In The World! :-). Skönt att min hjärntvätt när ni var små har funkat :-)

Postat av: Jeanette

Publicerad 2013-05-11 20:23:22

Hej!
Jag tar studenten nu till sommaren och funderar starkt på att åka till LA och studera på New York film academy men jag tänkte fråga dig om det är värt det? Alltså vet du om det väger tungt hos personer inom filmindustrin att ha gått där, det är ju väldigt mycket pengar som kommer spenderas om jag börjar där så jag vill gärna veta om man tjänar något på det efter avslutade studier. Min dröm är ju att hålla på med film och är osäker på om jag ska åka dit och studera på NYFA eller om jag ska åka dit och försöka själv. Jag undrar även om det är svårt att få en agent?
Hoppas du har haft en toppen dag idag! :)

Svar: Hej Jeanette!
Nej att ha gått där har ingen som helst betydelse när du ska ut i riktiga världen. Det är många kända lärare som ser bra ut på CVt så att säga, men oftast har de inga skolor som utländska elever kan söka till så att säga. Det är sådana personer som man tar klasser hos en eller flera gånger i veckan under en kortare tid.

I slutändan är allt sådant där helt oviktigt, om du är på en audition och du är precis det castingteamet letar efter, tror du de kommer att bry sig om att du inte studerat med den bästa läraren i stan? Nej, skådespelaryrket är luddigt, folk studerar, och slösar tiotusentals kronor i hela sina liv, och vissa blir plockade från gatan.

Man ska aldrig börja studier men tanken att man ska tjäna på det på något annat sätt än som skådespelare. Studera alltid för dig själv och din egen utvecklings skull, inte för någon annan. Det förlorar man på i slutändan, när man har flyttat till andra sidan världen för att göra något man älskar, och sedan upptäcker att man bara gjort sånt som andra tycker att man ska göra.

Oavsett om du väljer NYFA eller någon annan skola, så kan du inte åka till USA och försöka. Det är olagligt att jobba i USA på turistvisum, och du kan inte stanna längre än 3 månader. Att ansöka till college i minst ett år är alltid det bästa alternativet. En av de största anledningarna till att jag valde NYFA var för att man kan ansöka om ett arbetsår (OPT) efter ett års studier.

Om det är svårt att få en agent, är en fråga det finns miljoner svar på. Ja det är jättesvårt, och nej det är ganska lätt, jag känner en hel del idioter som har en agent. Det viktiga i agentfrågan är att hitta han/hon som kommer att jobba för dig. Det är ganska lätt att få representation från någon liten skitagentur någonstans, men ofta kommer inte de göra ett dugg för dig, utan du måste själv sitta och ansöka om jobb själv, precis som du gjort innan. Och även om du fixat ett gig själv, kommer de ta 10% av din lön. Jag känner flera som är representerade, och har kanske gått på två auditions på ett helt år! Det handlar om att utbilda sig i frågan, och veta vilka agenturer du ska sikta in dig på (inte bara göra massutskick till alla), och vilka som kommer vara bra för dig. En agent jobbar för dig, inte tvärtom.

Hoppas du känner dig lite klokare.

Kram,
Sophia
Sophia

Postat av: Jeanette

Publicerad 2013-05-15 19:52:12

Tack för svaret! :) Hjälpte väldigt mycket. Men jag fick en ny fråga, jag har hört talas om OPT förut men aldrig riktigt förstått vad det innebär. Har hört att det är att man får ett år på sig att hitta ett jobb inom det ämne man har studerat och hittar man ett jobb så får man stanna, men har även hört att det är att man får ett år att jobba på sen måste man åka hem. Så ja, vad exakt går det ut på?
Förlåt om jag frågar mycket, jag hoppas det inte stör dig men du är jätte snäll som hjälper mig! :)

Svar: Hej Jeanette,
Det är det andra alternativet. Du får ett år att jobba som skådespelare, när ditt OPT år är slut har du 60 dagar på dig att lämna landet, såvida du inte har lyckats få ett O-1 visum, vilket är ett professionellt artistvisum. Detta är väldigt svårt att få och du måste i princip vara småkänd i ditt eget land, eller ha fått galet mycket jobb under ditt år här att du spås vara nästa stjärna. Ja det låter väldigt svårt, och det är det, men jag känner flera personer som har ansökan inne, och ett par som fått det.
Sophia

Postat av: Jeanette

Publicerad 2013-05-16 10:45:30

Okej, då förstår jag vad det är :) Återigen, tack för svaren, det har hjälpt mig otroligt mycket.

Svar: Va bra! Then I'm happy!
Sophia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela