Oscarnominering - Zero Dark Thirty

Publicerad 2013-01-20 11:00:00 i

Förra året skrev jag ju om alla filmer som blivit nominerade till en Oscar i kategorin Bästa Film. Vi har redan hunnit beta av 7 av 9 filmer så det är väl hög tid att sätta igång!
 
Förste film upp är.....
 
 
Zero Dark Thirty handlar om den 10 år långa jakten på Usama bin Laden efter terrorattackerna mot USA den 11 september 2001. Filmen är regisserad av Kathryn Bigelow som vann en Oscar för bästa regi för The Hurt Locker 2009. Huvudrollen spelas av Jessica Chastain som är nominerad till en Oscar och tog hem en Golden Globe för Bästa Kvinnliga Huvudroll i ett drama. På Oscars får hon slåss med Jennifer Lawrence som vann samma pris för komedi eller musikal (Silver Linings Playbook).
 
Den här filmen är ett måste, peeps! Den är spännande, ärlig och rå. Och har en jävla massa girlpower. För första gången får man se vad som verkligen hände vid avrättandet av Usama bin Laden, och vem som egentligen stod bakom operationen. En tung spelare i leken, Kathryn Bigelow är badass.
 
Något som förvånade mig ordentligt var när Fares Fares av alla människor dök upp på duken. Jag hade faktiskt inte koll på att han är med i den här filmen. Han har en liten men betydelsefull roll, och det är roligt att se att det går så bra för svenskarna i Hollywood.
 
Sverigepremiär 1a februari!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela