Amerika...

Publicerad 2013-04-23 04:08:42 i Allmänt,

Många har redan en ganska klar bild av vad amerikanare har för matvanor. Men det finns en del knas som inte når över pölen.

Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av Lays nya chipssmak:

Paper Doll

Publicerad 2013-04-22 03:47:17 i

En bild från Stories on The Rocks, Miserable Brilliance Ensembles senaste produktion.
 
 
Vi spelade i sex veckor på en teater i Burbank. 
 
 
 
Från Paper Doll, jag och Desi Ivanova.

Öl

Publicerad 2013-04-19 08:23:00 i

Ikväll har jag och karln sippat på finöl nu skulle du vara stolt över oss, farsan.

I 30 års present fick Dustin ett medlemskap i Beer of the Month Club. Varannan månad får han hemskickat 12 unika flaskor öl från små bryggerier överallt i USA som du vanligtvis inte hittar i butik. Testade ikväll i de små provsmakar glasen som vi fick med. Yay!

 

 

 

 

Och eftersom Izzy är sin sedvanliga alkoholist, fick hon också vara med.

 

Happy Tuesday!

Publicerad 2013-04-16 19:17:50 i

Kirrade Stonesbiljetter igår för $85! De fanns bara tusen biljetter för det priset. De är ospecificerade så man kan hamna väldigt långt bak eller väldigt långt fram eller någonstans där mittemellan. Men halvkassa biljetter kostade ändå s $200 så vi hade tur som nappade ett par av dem.

Och idag är det Dustins 30 årsdag också. Gammal gubbe!!

Läsarfråga

Publicerad 2013-04-12 20:40:40 i

Började svara på en kommentar, men bestämde mig för att göra ett inlägg av det istället!

Hejhej! Skulle inte du kunna berätta lite hur det är på en audition, vad man behöver kunna/göra osv. Och om man behöver en agent för att gå på auditions? Går du på auditions och vad är det man behöver för att gå på en? Hör dem alltid av sig även om man inte lyckas få rollen?
Jättetacksam för svar!!

 

Hej Sara,

 

En audition kan gå till på en miljon olika sätt. Ofta har du redan fått så kallade "sides" mailat till dig innan. Sides är en del av manuset, en scen eller flera som du kommer behöva framföra i audition. Det är alltid viktigt att memorera manuset och kunna dina repliker utantill innan du går in. Med det sagt förväntar de sig att du håller i manuset under hela tiden. För let´s face it, skådespelare tappar bort sig ibland, och det är inget fel med det. Ibland kommer det vara en sjusidig monolog för dig att lära dig på en dag, och ibland är det tre repliker.

 Ibland kommer du komma in i ett stort rum med 10 personer sittandes vid ett bord, det är viktigt att du tillkännager alla i rummet, det är inte bara casting directorn som du vill imponera, utan alla, oavsett vilka det må vara. Ibland sitter regissören med, men oftast kallas den personen inte in förrän du har läst för rollen ett par gånger, alltså fått callbacks. Ofta kommer du bara läsa mot en kamera eller en fläck på väggen och inte mot en scenpartner, och någon vid bordet kommer att läsa din scenpartners repliker. Var beredd på att denna person kommer allt som oftast vara 0% engagerad känslomässigt, och kommer läsa väldigt stelt. Ibland kanske du läser mot vaktmästaren... Det är DITT jobb att göra allt förarbete som en skådespelare. De vill se att du vet vad du håller på med. Att du har gjort klara val och att du vet vad du vill i scenen.

 Du kan bli tillfrågad att hoppa på ett ben, stå på händer eller hålla andan i tre minuter på en audition. Allt beror på vad rollen kräver och vad du har påstått att du kan göra när du sökte för rollen. Därför är det viktigt att ALDRIG ljuga och säga att du kan göra något du faktiskt inte kan. Det kommer inte uppskattas och du slösar med castingfolkets tid och det tar inte lång tid innan ett dåligt rykte sprids.

 

Klä dig alltid för rollen, om du har fått någon indikation på vem karaktären är. Om personen är beskriven som en modemedveten, sprallig och färgglad High School elev, bör du inte dyka upp i mjukisar. Ibland står det till och med i Breakdowns (auditionnotiser) hur du ska klä dig.

 

Viktigast av allt kanske, var dig själv. Visst ska du koncentrera dig och gå in för rollen när du läser, men ibland vill de prata med dig efteråt. Låt dem lära känna dig och var trevlig och öppen. För en stor sanning i branschen är att folk vill jobba med människor de tycker om! Så enkelt är det. Det kanske står mellan dig och en annan skådespelare för en roll, och du är egentligen mer rätt för rollen, men den andra tjejen är helt enkelt trevligare och verkar vara lättare att arbeta med. Gissa vem de kommer casta?

 

Du behöver inte en agent för att gå på auditions, men det är mycket svårt att ens få en kallelse utan en. Rätt agent kan fixa en audition till dig som du inte hade fått på egen hand. När du ansöker själv om en roll i en liten pyttebudgetfilm som ger 100 dollar om dagen, kan du räkna med att ca 3000 andra har gjort samma sak. När de går igenom alla headshots för att kalla in för auditions hamnar man längst ner i listan om man inte är representerad av en agentur. Utan en agent är det lättare att genom kontakter få auditions.

Oftast vet du att du inte fått en roll, genom att de inte hör av sig. Har du en agent eller manager, kan hända att de tar reda på det åt dig och ringer dig för att berätta att du inte fått den, så du slipper undra.

 

Hoppas du känner dig lite klokare i alla fall!

 

Kram och lycka till!

 

I'm an actor!

Publicerad 2013-04-09 03:28:18 i

Kan ni tänka er? Idag kom en check med posten. Min första check som betald skådespelare. Yay!

Jag e klad

Bday

Publicerad 2013-04-07 05:56:32 i

Hade kul på min födelsedagsfest igår. Många kom och vi hade det allmänt trevligt.


Some pics!

Apr. 06, 2013

Publicerad 2013-04-06 03:37:11 i

Igår var det sista lektionen för min "business" kurs. Det har varit fem intensiva men lärorika veckor. Igår avslutades det med privata möten med managern som höll i kursen och sedan maaat! En av tjejerna är professionell kock så hon lagade ihop massa god mat till oss!


Gruppen:

24

Publicerad 2013-04-03 17:51:12 i

Jaha då var man ett år äldre och ett år visare då. Eller nåt i den stilen.

Igår fick jag fina blommor levererade till jobbet från Dustin, och även Starbucks önskade mig grattis på födelsedagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela