Stage 27

Publicerad 2012-11-16 04:01:00 i

Fick tillfälle att kika runt i Universal Studios Stage 27 idag. Den största "sound stage" på hela studiområdet, och den enda som har ett borttagbart golv. Under finns en enorm tank som kan fyllas med vatten för filminspelningar. 

 

Den byggdes 1932 och har bland annat huserat alla Jurassic Park-filmerna, Indiana Jones 4, Hulk, War of the Worlds, Apollo 13 och massa fler. Otaliga storheter har jobbat inom de här väggarna. Och jag en dag också såklart!

 

 

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-11-16 12:00:19

Hej Sophia,
Jag har en fråga om arbetsvisum. Kan man ansöka om det innan man får ett jobb om man redan är i usa? hur lång tid tar det att få det och hur länge gäller det? är det lättare att få det om man haft ett studentvisa innan? hur ansöker man? är det inte lätt att få green card om man har arbetsvisum?
Tack !! :D:D

Svar: Hej!
Nej du kan inte få ett arbetsvisum i USA utan ett jobb. Att uppnå arbetsvisum är extremt svårt, nu vet jag inte vilken bransch du siktar på men du och din arbetsgivare måste kunna uppvisa att du och ingen annan person som redan är amerikansk medborgare kan göra just ditt jobb. Plus ca 3000 dollar för ansökningsavgiften. Men som sagt, det är väldigt svårt, och du bör ha advokat. Studentvisum har inget att göra med arbetsvisum, du kan, beroende på vilket universitet du studerar vid få rätt till Optional Practical Training (OPT), som betyder att du får arbeta ett år efter du slutat skolan inom ditt studieområde. Detta är inget arbetsvisum utan ett tillfälligt arbetstillstånd som går ut efter 12 månader.

Om man uppnår ett arbetsvisum brukar det räcka ca 2-3 år innan det måste förnyas, men längden tror jag beror på bransch.
Sophia

Postat av: Angelica

Publicerad 2012-11-20 21:20:43

Jaha okej tack! Är det OPT du har, kostar det? Vad ska du göra när det går ut?
Då lär det ju vara myycket lättare att söka green card för då får man ju jobba i landet. Kostar det att söka green card? Är något av dem en jobbig och lång process eller är det som att fylla i ett papper och sen hoppas på det bästa?

Svar: Nej min OPT gick ut i augusti. Jag är gift och har ett green card. Att ha OPT underlättar inte att få green card, de har inget med varandra att göra, när OPTn är slut är det slut och då har man 60 dagar på sig att åka hem om man inte har en annan visa status att ansöka om.
Varje gång du ansöker om att byta status, dvs, ett nytt visum, green card osv, tillkommer det en avgift beroende på status. Mitt OPT kostade 400 dollar och gröna kortet 2000 dollar. Båda är en jobbig pappersprocess. OPT är inte så farligt, och har man redan varit med om att ansöka om studentvisum är det mycket som kommer kännas igen. Att få green card var en ren pina och hela processen tog 4 månader, med papper, kallelser till att ta fingeravtryck och foton, samt sista intervjun med Homeland Security. Och då är det ansett som att det har gått fått, i många fall tar det sex månader till ett år.

Att få visum i USA är absolut inte lätt, och är förmodligen bland de svåraste visum du kan uppnå. Studentvisum är inte så krångligt, det är när studierna är över som det blir svårt, för då vill de att du ska åka hem fort som satan.
Sophia

Postat av: Emelie

Publicerad 2012-11-26 10:09:24

Va!? Oj grattis!!! Jag har helt missat att du gift dig! När? kan du visa bilder på bloggen? ringen, klänningen, cermonin :D var det för att få green card eller för att ni bara ville? vad händer om man skiljer sig, får du ha kvar green cardet då?
kram och grattis igen :DD

Svar: Tack så mycket. vi gifte oss i juni. Anledningen till att det inte finns några bilder uppe är för att vi var tvungna att göra det så hastigt, och inte riktigt så som vi ville. Vi gifte oss givetvis av kärlek och för att kunna leva ihop i samma land. Att gifta sig bara för att få ett green card är olagligt och straffas med fängelse.
Man måste vara gift i minst två år för att få behålla ett green card vid skilsmässa.
Sophia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela