Försök till god gärning.

Publicerad 2012-01-31 20:22:54 i Allmänt,

Gårdagens försök till att vara en barmhärtig medmänniska gick väl sådär.

Det var en så kallad "blood drive" på skolan och eftersom jag brukade donera blod hemma anmälde jag mig. Precis som hemma är det alltid en lista man måste gå igenom innan man får ge blod. Tex du får inte donera blod om du har HIV, malaria eller har haft ifrågasättbart förhållande med gorillor eller liknande.

Det är även alltid en lista över länder man inte får ha besökt under den senaste tiden beroende på vilka smittor som härjar. Denna lista uppdateras ju ständigt givetvis. Eller tja, i alla fall i Sverige.


När hela Europa stod med på listan med kommentaren "om du besökt Europa från 1980 och framåt och stannat en period på över 5 år kan du inte donera idag." Detta var på grund av galna kosjukan.... Jag förklarade för dem att jag kommer från Sverige och har befunnit mig där i 21 år. Men nepp, de anser alltså att smittrisken för galna kosjukan är för stor för ALLA europeer som har befunnit sig där sedan 80 talet.

Alltså, nu är det ju så att det är meningen att listan ska uppdateras med jämna mellanrum. Inte låta gamla listan från 1980 vara kvar!

Så jag fick snällt gå därifrån med mitt smutsiga europeiska blod. Önskade den lycka till med att hitta donatorer eftersom halva skolan är utländsk.

Så kan det gå.

Oscarnominering - The Help

Publicerad 2012-01-30 08:15:24 i Allmänt,

Nedräkningen har börjat! Den 26 e februari går Oscarsgalan av stapeln! Innan dess blir det till att beta av varje film som är nominerad i kategorin Bästa Film. Har redan hunnit dra av fyra stycken denna helg. Tänkte skriva lite om alla här, och först ut är:
The Help handlar om den amerikanska södern under 1960-talet, där en ung författarinna bestämmer sig för att skriva en bok ur de svarta städerskernas perspektiv.

The Help har redan lyckats kamma hem nomineringar och vinster på tidigare galor och nu senast ikväll tog den hem priset för bästa framträdande av en ensemble, bästa kvinnliga huvudroll (Viola Davis) samt bästa kvinnliga biroll (Octavia Spencer).

Jag tyckte om filmen i helhet, visst den kanske var lite långsam, men jag lyckades ändå hålla mig uppmärksam genom otroliga rollprestationer och den ständiga förvåningen över hur världen faktiskt såg ut för inte så länge sedan. Viola Davis gör hela filmen med sitt framträdande, och det var även kul att se Emma Stone i en lite mer allvarlig karaktär.

Helt klart en film man borde ha sett, all in all 4/5 toasters.

Nu går det att kommentera

Publicerad 2012-01-28 23:11:42 i Allmänt,

Hörde från några håll att det inte gick att kommentera. Insåg att det bara var på mobilinläggen.

På något sätt hade kommentarsfunktionen stängt av sig. Får hoppas att det funkar nu.


Ensam dag på jobbet. Man ser ganska trött ut när man har glömt mascaran...

 

 

 

 

Jaha, det star ju typ langst upp pa blogg.ses hjalpblogg att kommentarsfunktionen inte fungerar med mobilinlagg just nu. Sa ni som har problem med det, logga in pa datorn och klicka pa inlagget, valj sedan 'Installningar" och kryssa i "andra far kommentera".

Thiiiings!

Publicerad 2012-01-27 02:53:55 i Allmänt,

Har fri frakt på Amazon.com och passade på att ge mig själv presenter.Sminkväska i organiskt material, designad av Alicia Silverstone.
Ett set med sminkpenslar i 20 delar.
Ögonprimer från Shadow Worx.

 Fick även skor levererade idag, men de visar jag sen, då de var liiite högre än jag väntade mig. Måste lära mig att gå i dem. Fattar inte hur Kim Kardashian gör... Men ett par skickas tillbaka då jag är rädd för misstas för en strippa om jag har dem på mig...

Linser

Publicerad 2012-01-23 05:26:09 i Allmänt,

Igår mina vänner, typ 8 år försent, så skaffade jag linser. Vissa Walmarts har optiker inne i butiken där man kan få en synkontroll, recept för glasögon och linser, samt linser för två veckor för $90. Tyckte det lät bra så jag körde på det.


Jag tyckte jag var ganska duktig i alla fall som lyckades bemästra sätta in och ta ut, på tre minuter. Jag är ju en sådan som kan klia mig i ögat om jag känner för det, så det var inga problem.


Watch out, världen, här kommer jag!Mein öga. Stillbild från filmen The Storm Feather som jag spelade in
för nästan exakt ett år sedan.

Sunday

Publicerad 2012-01-23 01:44:34 i Allmänt,

Idag är det söndag och då är det väl tänkt att man ska få massor gjort. Har städat hela lägenheten idag och ska sedan organisera ALLA mina papper. Köpte en monstermapp igår på Walmart och nu ska det jävlar i min lilla låda bli ordning på visumpapper och dylikt.

Men först en tur till affären. Det är en vacker dag ute.

 

Hiss eller diss?

Publicerad 2012-01-20 10:00:00 i Allmänt,

therese om Golden Globe Awards 2012:
Mäh du missa Angelina! Gorgeous!


Nä Räson, det gjorde jag inte alls det! (Anledningen till att jag kallar henne "Räson" är för att det är min syster och jag kallar henne vad jag vill.)Jag tog ett medvetet beslut att inte ta med Angelina i min Golden Globe lista över favvoklänningar. Jag tyckte helt enkelt inte att Miss Jolie såg så jävla gorgeous ut den kvällen.Jag gillar designen, men inte den röda kragen. Får mig att tänka på
Lucia. Sen ser den bättre ut på den här bilden än vad den gjorde i
verkligheten. Och med det menar jag på TV:

Vad tycker ni andra?

It's bloody freezing!!

Publicerad 2012-01-20 06:00:47 i Allmänt,

Ja jag vet att det är mycket kallare hemma i sveariket än här, men faktum är att jag fryser så jävla mycket mer när jag är inomhus här än när jag var hemma.


Förmodligen är det väl för att i Sverige har man någonting som kallas för element. En smart liten uppfinning som jag tycker funkar ganska bra. Här har man "heaters" vilket princip är varm luft som strömmar genom ett hål i väggen. Man känner bara värmen om man står rakt nedanför hålet och det påminner mest om känslan av att någon blåser på en med en hårfön.

Så därför är dagens utstyrsel:

Golden Globe Awards 2012

Publicerad 2012-01-17 01:54:31 i Allmänt,

Igår gick ju Golden Globe galan av stapeln och något som jag alltid tycker är kul att se är ju givetvis alla klänningar!Mina favoriterCharlize Theron. Underbart snyggt och stilsäkert. Denna kvinna har
ju tillräckligt långa spiror för att klara av denna kreation.Evan Rachael Wood ser ut som en vacker befjädrad sjöjungfru.
Man måste våga för att vinna, och det gör Dianna Agron med bravur.
Oj så coolt!Sarah Hyland från Modern Family. Behövs förklaring? GAH JAG DÖR!
Salma Hayek. Denna skitsnygga klänning sitter som en smäck på hennes
kurvor.Epic FailJessica Biel. Man brukar ju dra klassikern "Det ser ut som hon tagit
mormors gamla gardiner." Men det ska jag inte göra nu, jag tänker
däremot påpeka faktumet att det ser ut som hon har ett tredje bröst.
Sjuk fail på assistent-tjejen i bakgrunden också.


Michelle Williams. För någon som precis avslutat en film där hon spelat
the one and only Marilyn Monroe, säger jag bara: Nej.Tilda Swinton skrämmer alltid skiten ur mig. Och hon lyckas även
denna gång.
Sarah Michelle Gellar. Batikfluff och en hästsvans. VAFAN? Dessa
människor har ju fan folk de betalar för att klä dem i princip, hur i
hela friden kan man misslyckas?Kelly Osbourne. Hennes gråa hår har förvillat mig länge, och jag är nu
ännu mer förundrad över hur denna kvinna får lov att sitta i "Fashion
Police" -panelen på E!


Det var mina åsikter det. Vad tycker ni, har jag rätt? Har jag fel? Kör hårt!
(Samtliga bilder tagna från Ontheredcarpet.com, förutom Salma Hayeks, som jag inte minns vart den kommer ifrån...)

Girl with the Dragon Tattoo

Publicerad 2012-01-15 01:52:28 i Allmänt,

Var på bio och såg ovannämnda film häromdagen. Som svensk är man ju givetvis snäppet mer kritisk när en sådan remake kommer så snabbt efter originalet.

Och först undrade jag just det. Varför göra en remake på en ny film? Svaret är mest för att amerikaner inte kan läsa undertexter och när man såg hur bra det gick för Män Som Hatar Kvinnor trots att den var textad så såg man potentialen föra stora pengar.

I vilket fall tycker jag inte om orginalfilmerna då jag tycker att de för det mesta är illa spelade av alla skådespelare inblandade. Mycket ar med att göra att jag ogillar många (inte alla) svenska skådespelares sätt att tolka text. Mycket görs för att det ska vara "konstnärligt" och annorlunda istället för att spela det sanningsenligt. Hur som helst så tyckte jag att jag skulle ge Finchers version ett försök.

Svårt att säga exakt vad jag tyckte om den då den definitivt bar bättre spelad och Rooney Mara ett bättre val som Lisbeth Salander. Med det sagt var hela konceptet för det mesta askorkat. VARFÖR gör man en remake på en utländsk film men väljer att behålla det utländska konceptet? Trots att jag uppskattade de svenska detaljerna (adventsljusstakar tex) ville jag kräkas över deras fula inkorrekta "svenska" accenter och filmens plötsliga utbristbristningar på svenska. Daniel Craig spelar Mikael Blomqvist, är den enda som valt att strunta i allas tappra försök med dialekter och kör på sin sedvanliga brittiska. Dock gör han ett försök att uttala sitt eget namn. Han misslyckas. När Mikael försöker ringa Vanger på sin mobil utan täckning hörs plötsligt en svensk röst i luren som förklarar att numret inte kan nås. Nyheterna på tv är dock på engelska? Vad i...?!

Skådisarna gör även tappra försök till att anamma svenska ord såsom när Lisbeth helt plötsligt säger "tack". Sedan har de fått lära sig klassikern att vi svenskar gillar att säga saker två gånger: "ja, ja", "nej, nej" osv. I en scen har Lisbeth precis insett att Mikael är i fara och rusar till stugan där han bor för att leta efter honom. "hej, hej" utbrister hon när hon springer innanför dörren. Jaha, och hur ofta brukar ni säga "hej,hej!" när ni kommer innanför dörren för att leta efter någon som ni tror fruktar för sitt liv?

Nja, halvlyckat för Fincher måste jag säga. Dock var den mycket snyggare än originalet. Introt är to die for.

Läsarfrågor

Publicerad 2012-01-14 17:46:50 i Allmänt,

Hej alla! Sorry att det har varit dåligt med uppdateringen men det har varit lite svårt att landa sedan jag kom tillbaka och jag hade bara en dag innan jag började jobba igen. Idag börjar jag inte förrän vid 12 så tänkte ta och svara på lite läsarfrågor...sarah om Hejdå Sverige!:
vad för dröm!!??


Hej Sarah, jag refererade till min dröm att kunna arbeta som skådespelerska.


Jasmine om Viva Las Vegas:
tänkte på en sak, dina föräldrar har ju hjälpt dig massor med att bekosta skolan..blev inte din syrra avis eller fick hon också 300.000? :O eller måste du betala tillbaka?

Jag måste nog klargöra lite här. Mina föräldrar har inte gett mig 300 000 kr, två tredjedelar av lånet står i mitt namn som studielån hos CSN. Den sista delen har mina föräldrar tagit ett lån vardera för att hjälpa mig. Jag har alla intentioner att betala tillbaka detta lån givetvis, och det är inte pengar som jag anser att jag har "fått". Min syster skulle givetvis få samma hjälp om hon behövde det, men hon har tidigare inte haft ambitioner som kräver dessa pengar, skulle hon ha det skulle mina föräldrar givetvis hjälpa henne men det hon behövde. Hon bodde ett år i Australien för några år sedan och hon fick den hjälp hon behövde där. Självklart stöttar min syster mig i allt jag gör och avundsjuka är inget vi håller på med i min familj. Min syster är min bästa vän.Anonym om Läsarkommentar:
Kan man inte ta egna headshots? eller måste det vara proffesionella? :)

Ja om du tänker på att med dina headshots, att du säljer dig själv på ett sätt, hur skulle du då vilja att de ser ut? Det är ett big "NO NO" i branschen att ha illa tagna headshots (tex med en digitalkamera) så det bör vara i varjes intresse att få dem att se så bra ut som möjligt. Med det sagt är headshotsfotografer dyra men det finns hopp för oss som inte är gjorda av pengar. Är du här lär du stöta på någon som kan hantera en kamera, min vän Jay är en utmärkt filmmakare och när jag fick för mig att han även borde vara duktig på stillfotografi tog vi en tur med kameran och testade. Visade sig att det stämde och han har idag tagit alla mina headshots och erbjuder även detta till andra för en ytterst liten summa.Anonym om Läsarkommentar:
Måste man vara skådis här innan man kan ta sig till LA? Eller kan man inte börja grunden där med tanke på alla film/tv produktioner de har, blev förvirrad... 
Jag trodde det bara var att söka roller och om de vill anställa en så kan man skaffa arbetstillstånd.. eller hur är det :/?

Det är lite av en definieringsfråga, vad är egentligen är skådespelare? När är du klar? Aldrig är ju i och för sig svaret på den, dock behöver du inte ha någon speciell utbildning för att komma hit och plugga. När det kommer till arbete är det mycket lättare om du är en etablerad skådis i hemlandet och har titlar och priser på ditt namn. Att få arbetstillstånd i USA är en mycket komplicerad process, och man kan inte bara komma hit som turist och börja arbeta.


Micaela om Viva Las Vegas:
Hej! Jag har lite (läs: mycket) frågor om NYFA eftersom jag starkt funderar på att gå där nästa år. Jag undrar var du bodde? Om du åkte själv eller med en kompis och hur ni fick boende tillsammans (tänkte om det var på t.ex. oakwood apartments)? Om då åkte på One year - Acting for film eller One year - Evening Acting for film. Jag har bara råd att åka på Evening-kurserna men undrar om det borde vara typ samma sak? 

Jag undrar också om man utvecklas mycket? Om man får hjälp med kontakter efter utbildningen? ... Det är vad jag kan komma på just nu. Hoppas verlkigen att du svarar! Tror jag funnit min drömskola!


Hej Micaela! När jag först kom till LA så åkte jag hit själv, jag hade genom skolans internetforum sökt en rumskamrat och hittat en tjej som skulle börja samtidigt som jag och vi bestämde oss för att flytta ihop. Vi bodde på något som kallas Avalon Apartments genom tips från skolan, ligger inte riktigt lika nära som Oakwood men helt ok att gå ändå. Dock är det inga lägenheter jag rekommenderar då de är gamla och dyra. Efter ett par månader letade vi runt själva och hittade boende över gatan för samma pris, helt nyrenoverat.

Jag gick One Year Acting for Film, One Year Evening täcker en termin av den vanliga kursen. Det tar längre tid med Evening kurserna eftersom du bara läser på kvällen och därmed inte pluggar på heltid. Två år Evening täcker alltså ett år i heltidsprogrammet.

Man utvecklas otroligt mycket i ett sådant intensivt program, men det är också förutsatt att du ger 110%. Om man inte har någon dicplin får man heller inte ut så mycket utav utbildningen. Det finns ingen skola som kan garantera något jobb efter utbildning. Skådespelar utbildning är inte yrkesförberedande eller vad man ska säga, utan det beror på individen själv. Dock är det aldrig dåligt att hålla sig på god fot med lärare då de jobbar i branschen. Sedan vet du aldrig heller vart dina skolkamrater kommer att vara om fem år, bränn inga broar.Ja, det tror jag var allt för studen, håll till godo mina vänner!
Puss!

Hejdå Sverige!

Publicerad 2012-01-10 07:59:39 i Allmänt,

Ja då sitter man i bilen på väg till Arlanda då. Känns inte alls länge sen som jag satt i bilen i LA på väg hit.

Den här månaden har nu tagit slut och åter igen måste jag lämna familj och vänner. När man sagt hejdå en gång förut gör man det inte gärna igen. Men det får det vara värt för att få komma hem en liten stund.

Jag har haft en underbar tid hemma och tar med mig många minnen tillbaka. I år blir det nya tag och nu ska jag få ordning på mina drömmar.

Vi hörs när jag kommit fram!


With lööv
Oophi

Viva Las Vegas

Publicerad 2012-01-07 17:12:06 i Allmänt,

Min  kära vän och kompanjon Ylva kommer och hälsar på mig i L.A i mars. Eftersom hon råkar ha sin 23 årsdag just då tänkte vi att vi borde fira den med dunder och brak.


Vegas it is! Två hotell är bokade, vi får se vilket utav dessa darlingar det blir...The Rio. När jag var här sist var detta hotell värd för Chippendales- showen.Excalibur.
Underbart att få ha något att se fram emot! Hade ju finbesök av korvarna förra februari, och det förgyllde hela mitt år. Vi kommer ha gör-roligt!!!

Discostrumpor?

Publicerad 2012-01-07 15:36:55 i Allmänt,

Söstra mi jobbar i klädbutik och när hennes pojkvän känner sig riktigt lustig brukar han ringa till hennes butik och fråga om de säljer discostrumpor. Förvirring uppstår givetvis kring exakt vad discostrumpor är för något.


Nu behöver ni inte undra längre, jag har hittat dem.

 

Uppfräschning

Publicerad 2012-01-06 17:36:10 i Allmänt,

Har färgat håret. Började se ut som en död morot.

Syns ju apdåligt på iphone bilder, Men lite skillnad kanske man ser?


Före och efter...

Rickrolled

Publicerad 2012-01-06 13:18:02 i Allmänt,

Häromkvällen krashade min iPhone. Den blev alldeles svart och jag blev alldeles rädd, men lite visste jag om vad som komma skulle...


När telefonen öppnade sig igen skådar jag detta:
Ja då tänker man ju, vad fan hände och vad i HELVETE gör Rick Astley i min telefon??!


Efter lite panik får jag reda på att jag har blivit "Rickrolled". Det är en så kallad "worm" utformad av någon tomte i Australien någonstans (förslagsvis där i mitten där det inte finns någon civilisation) och det enda detta "virus" gör är att leta upp "jailbrakade" (här tar jag mig friheter med svengelskan) iPhones och tränger sig in och byter bakrund. Japp, that's it. Det är det enda den gör. Värt. Så ni som inte har en jailbrakad iPhone kan andas ut, Mr. Astley kommer inte att göra ett oväntat besök hos er.


Jag sov med ett öga öppet den natten. Just in case...


Svar på kommentar

Publicerad 2012-01-04 23:35:13 i Allmänt,


elin om Kladdkaka med hallon:
åker du tillbaka, sif när? vad är planerna? :)Hej Elin!

Ja, jag åker tillbaka den 10:e januari. Jag har fortfarande jobb och lägenhet som jag måste återgå till. Så de är de närmsta planerna just nu, och ja, det blir ju en bil också!

Kladdkaka med hallon

Publicerad 2012-01-03 13:25:47 i Allmänt,

Idag blev det till att baka en sån här igen då den vart så god sist. Om det är någon som känner för att baka en likadan så kommer receptet här:

Ingredienser
200 g Svenskt Smör från Arla
3 dl frysta hallon
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl


Gör så här
 • Sätt ugnen på 175°.
 • Smält smöret i en kastrull.
 • Rör i hallonen så att de tinar.Lyft kastrullen från värmen.
 • Rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
 • Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
 • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
 • Grädda mitt i ugnen 20–25 min.
 • Kakan ska vara kladdig i mitten.
 • Låt kakan kallna.
 • Pudra över lite florsocker.
 • Servera ev.
 • med vispad grädde och hallon.

Nyårsafton

Publicerad 2012-01-02 13:36:14 i Allmänt,

Lite bilder från nyår! Alla bilder är skitsuddiga och det är jätteirriterande. Vet inte om kameran sjunger på sin sista vers efter alla vändor den tagit. Har ju ändå varit i tre värdsdelar och rullat runt. Världsvan kamera man har.... Kanske dags för en ny? Någon som vet en bra och prisvärd digitalkamera?Ylva, jag och IinaAlla tjejerna samlade. På något sätt hade vi alla matchat med svart och
vitt.Japp...


Middagsbordet. Alla matlag hade lyckats suveränt!
Även leklaget... Yoga-time!
Emma firar in det nya året.2012

Publicerad 2012-01-01 16:04:59 i Allmänt,

Gott nytt år allihopa! Hur var er nyårsafton? Min ar riktigt trevlig med god mat och gott sällskap.

Mer bilder från kvällen kommer senare, nu är det bakisdag.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela