Oscarnominering - Hugo

Publicerad 2012-02-21 09:00:00 i Allmänt,

Oscarsgalan är ju på söndag! Jag får skynda mig på lite med dessa. Näste film på tur:
I 1930-talets Paris bor en föräldralös pojke på en tågstation när han får ta del av ett mysterium som involverar hans avlidne far och den automaton som de byggde tillsammans.


Vi såg Hugo i 3D då det var det enda sättet att se den på, eftersom den hade gått på bio så pass länge. Jag är inget stort fan av 3D och brukar bestämt protestera mot det och gå och se de vanliga visningarna istället. Men eftersom jag så gärna ville se den här filmen fick jag ge mig. Okej, tekniken har ändrats något ofantligt sedan jag såg Coraline för 3 (?) år sedan. 3D-glasögonen är numera hypertekniska och har små sensorer som ständigt är igångsatta. Satt halva filmen och underhöll mig med att sätta fingret framför sensorn så 3D-effekten försvann.

Nog om det, filmens visuella effekter var fantastiska. Denna film ska definitivt upplevas i 3D. Den är vacker och häpnadsväckande, också en av anledningarna till att den har norpat hela 11 nomineringar i år. Hugo ligger som nummer två på min topp tre lista, då jag blev helt tagen av den fina historien om den lilla pojken som saknar sin far så otroligt mycket. Jag har nämnt förut att jag älskar att se barn agera. Barn är så simpla och komplicerar inte allting. Med det sagt är talang givetvis något som inte alla barn har. De två unga skådespelare i huvudrollerna, Asa Butterfield (Hugo) och Chloë Grace Moretz (Isabelle) är som klippna och skurna för sina roller. Stundtals griper Asas desperation tag i en så att det gör ont i hjärtat. Sasha Baron Cohen har en rolig biroll som inspektör på stationen, vars vilja är att få fast stackars Hugo som bor där. Roligt val av skådespelare för den rollen, men ett lyckat sådant, då han för in humorn och charmen i berättelsen. Ben Kingsley har även en viktig roll som filmmakaren Georges Méliès som han gestaltar med bravur. Mycket i denna sagolika berättelse har också sanna rötter, och mycket är väldigt enligt historien. Så detta är även en resa i filmkunskap såväl som en vackert berättad saga.

Jag tror inte att den vinner Bästa Film, dock tippar jag på att Martin Scorsese kammar hem Oscarn i Bästa Regi- kategorin. Första barnfilmen för honom, och visst var det lyckat! Gå och se denna film på bio, peeps! Antar att den går fortfarande hemma?


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela