Ett försenat grattis

Publicerad 2012-02-29 12:47:00 i Allmänt,

Har tänkt att lägga upp det här ett tag, men har låtit saker komma i mellan. För ett tag sedan förlovade sig en nära vän till mig, Tess och hennes sambo Björn. De blev nyligen föräldrar till lilla Stella.


GRATTIS TESS OCH BJÖRN!!


Jag och lillskruttan när jag var på besök i julas.
En jävligt gammal goding på mig och Tess från mösspåtagningen
i gymnasiet.Är så glad för er skull! <3

Oscar 2012 - Le Couture

Publicerad 2012-02-28 21:26:06 i Allmänt,

Elisabeth om Oscar 2012 - Mina favoriter:
Som förra året, kan du inte lägga upp bilder på dom tjusiga klänningarna från röda mattan?


Men det är väl klart att jag hade tänkt att göra det! Med så mycket snyggt som gick på röda mattan i söndags är det väl omöjligt att inte dregla över dem här.Mina Favoriter:Jag gillar verkligen den här svarta sammets Versacen på Angelina Jolie,
men var hon tvungen att envist stå som ett fån HELA tiden? Hon poppade
till och med ut benet när hon skulle presentera. En skämtbild florerar
vilt på nätet nu, men hon får pluspoäng för den fina hårfärgen.
Cameron Diaz strålar som vanligt. Hon vet ju alltid hur hon ska klä sig.
Nominerade Berenice Bejo är vacker i mintgrön Elie SaabJLo klär sig så som hon bör, men roligt att hon hade ett litet "slip"
under galan...Nominerad för bästa biroll, Jessica Chastain matchar sin vackra
porslinshud med svart och guld.Kanske inte världens galaklänning, men Natalie Portman är alltid
söt som sockervadd.Mer rött! Michelle Williams, nominerad för sin prestation som
Marilyn Monroe, har hon äntligen lärt sig att klä sig för en gala.
Är inte öveförtjust i höftkjolen,men den får hamna bland favoriterna ändå.Vinnaren av bästa biroll (Octavia Spencer, för The Help) har precis
rätt klänning för hennes figur. Vackert!Penelope Cruz ser ut som en havsblå Törnrosa.Rooney Mara, USA:s version av Lisbeth Salander, även hon nominerad.
Vet inte om jag tycker klänningen passar just henne så värst bra, men
jag tycker att det är en intressant design och jag gillar den ovanliga
överdelen.Nu till den personen som jag var bombsäker på skulle vinna Oscarn
för bästa huvudroll, Viola Davis. Grönt är stört snyggt mot hennes
mörka hud.Trodde aldrig att jag skulle säga det här men; grattis Kelly Osborne,
äntligen tar du på dig något som inte gör ont att titta på. Tyvärr har
ditt gråa fulhår nu blivit lila och förstör hela looken.Wendy McLendon-Covey från Bridesmaids ser ut som en prinsessa
med hennes bonda hår till denna ljusrosa klänning.Nu till två klänningar jag inte kan bestämma vilken som är min absoluta
favorit och som jag skulle ge en arm för, Guiliana Rancic, som är
presentatör på kanalen E! och inte ens skådespelare, ser ut som en
vacker svan!!! AAAHA jag dör!!... Men denna vann mitt hjärta från första ögonblicket, Mila Jovovich.
Som en stjärna på 20-talet, klänningen, håret, sminket. 1000 poäng!


Tja, vad ska man säga, att vitt regerade röda mattan? Tycker vanligtvis att vitt är lite tråkigt men inte i år.

Nu till något som oftast är roligt, men som det inte fanns så mycket av detta år... Bra eller dåligt, vet jag inte...


Epic Fail:


Shailene Woodley från nominerade The Descendants är förmodligen
på hennes första gala någonsin, 20 år gammal och vad fan har hon
på sig?? TRÅK!Stacy Keibler, som mest ses på Mr Clooneys arm, har en enorm ros
på höften som får både dem och hennes röv att se enorm ut.
Nu till den som jag inte trodde skulle vinna, men som vann endå,
bästa huvudroll, Meryl Streep. Missta mig inte jag AVGUDAR Meryl,
men hon borde låtit gamla klänningen från 1983 legat kvar längst in
 i garderoben.Men Sandra! Vad gör du?? Ta bort den opassande över och underdelen,
ja i princip hela klänningen, spara den fina liv-detaljen och sätt den
på en mer förtjänande klänning.Nej, inte Glenn Close... Titta liiiite till höger. Ja där ja! What the f***??Så vad tycker ni kära läsare? Bra eller anus?

Oscar 2012 - Mina favoriter

Publicerad 2012-02-27 02:01:48 i Allmänt,

Alla nominerade filmer ar avklarade och har kommer listan over mina personliga favoriter:
Ar det nagon annan som har sett alla filmer? Vore kul att hora vad nagon annan tycker.
27 minuter kvar!!

Oscarnominering - The Artist

Publicerad 2012-02-27 01:16:15 i Allmänt,

Oscar night idag! Hollywoods stora namn har redan borjat inta roda mattan i skrivandets stund, och vad passar da battre an den sista recensionen av alla nomineringar for Basta Film priset.
Aret ar 1927 i Hollywood. George Valentin, den storsta filmstjarnan av dem alla, vagrar att inse att talfilmer ar pa ingang. Medans han desperat forsoker klamra sig fast vid stumfilmseran, traffar han pa Peppy Miller, en stjarna pa vag att fodas.
Jag sparade The Artist till sist, pa grund av en anledning; det ar min favorit, och det ar den jag tror tar hem Oscarn utan tvekan.
Jag vet inte ens vad jag ska saga for att gora denna film rattvisa. Vi sag den pa bio, och for mig var det helt fantastiskt att kunna fa uppleva nagot som jag aldrig trodde att jag skulle fa uppleva. For er som inte vet ar The Artist en stumfilm som ar gjord i samma stil och anda som en film pa 20 talet skulle ha gjorts. Dagens moderna teknik ar snyggt integrerad och ger filmen en extra touch.
The Artist ar vacker, rolig, kreativ och nyskapande. Tank att fa sitta i en biosalong ar 2012 och kunna fa uppleva det som publiken upplevde 1927. Jag vet inte vad jag mer ska saga om denna film, jag har mest en kansla nar jag tanker tillbaka pa den. Ni vet, nar man sitter i salongen och eftertexterna borjar rulla, och man kanner bara rysningar av gladje.
Folk, den har MASTE ses, dels for att den kommer att vinna ett stort pris ikvall, och dels for att det ar som medicin for sjalen att fa uppleva nyskapande pa ett gammalt satt. Sedan tippar jag pa att Jean Dujardin (spelar George Valentin) tar hem priset for Basta Manliga Huvudroll ocksa. Men den ar jag inte hundra pa, George Clooney kan komma in och overraska. Berenice Bejo (spelar Peppy Miller) ar aven nominerad.
Det bor aven namnas att den lilla Jack Russel Terriern som ar en stor del av filmens charm ar BEDARANDE. Svart att inte smalta helt for lilla Uggie, som han heter i verkligheten.

Oscarnominering - The Tree of Life

Publicerad 2012-02-26 03:26:53 i Allmänt,

"A family with three boys in the 1950s. The eldest son witnesses the loss of innocence."

Sa beskriver Imdb denna film. Kort och gatt "handlar" den om en familj som forlorat sin son. anledningen till att jag satter ordet inom citationstecken beror pa att den har filmen handlar mest om ingenting.
Detta ar framforallt en visuell film med hapnadsvackande scener, men mest kanns det som att regissoren Terrence Malick kastar sig over en med sin otroliga pretentiosa film. Visst den ar konstnarlig, och kapitlet "Creation" tog jag som en tolking over hur ett liv blir till, deras sons liv. Men varfor i helvete dyker det plotsligt upp en dinosaurie, som hoppar fram till en annan dinosaurie, trycker ned dens huvud och sedan skuttar ivag igen? HUR ar det vasentligt? Visst har den vasentliga amnen, forlust, sorg, Mr O'Briens (spelad av Brad Pitt) anger over hur han behandlat sin son nar han var i livet etc. Dock flyter filmen alldeles for mycket ifran amnet och Malick agnar sig for mycket till att masturbera (ej bokstavligt talat).
Man tar sig igenom hela filmen pa grund av att den ar sa visuellt vacker att man inte vill sluta titta, men nar eftertexterna borjar rulla har man ingen javla aning om vad det var man just sag. Andra tanken som slog mig var att storstjarnan Sean Penn ar med i hela TRE scener typ. "Aaaand that's a wrap for Mr. Penn!" Intressant...
Napp, denna film tar inte hem Oscarn, mojligtvis for basta cinematografi (jag ar kluven mellan denna och Hugo i min betting).

Oscarnominering - War Horse

Publicerad 2012-02-26 02:40:51 i Allmänt,

Unge Albert tar varvning for att strida i forsta varldskriget efter att hans alskade hast Joey har blivit sald som krigshast.Filmen foljer faktiskt till storsta delen Joey pa hans resor genom Europa och de olika manniskor han hamnar hos. Skulle nog vilja pasta att filmen handlar mer om hasten an om dess agare, Albert, som titeln ocksa foreslar. Kul att fa se en film i klassisk Spielberg anda igen, dock vet jag inte om den verkligen fortjanar en nominering. Nar det inte har varit ett kanon ar inom filmen hander det latt att nomineringsplatserna maste fyllas ut.
War Horse ar maktig och storslagen pa manga satt. Det finns manga vackra naturvyer saval som harda krigsscener. Detta ar verkligen ingen film som forskonar historien genom "haftiga" krigsscener, utan snarare en sorts skildring som visar hur hart djur pressades under kriget. Saklart ar det aven en berattelse om bandet mellan djur och manniska, och hur langt man ar villig att ga for nagot man haller kart.
Jag tycker nog inte detta ar Spielbergs basta verk, och med tanke pa att jag redan sett Black Beauty manga ganger som barn, kanns den inte heller sa speciellt originell.

Oscarnominering - Extremely Loud & Incredibly Close

Publicerad 2012-02-25 09:00:00 i Allmänt,

En nioarig pojke ger sig ut pa en jakt genom hela New York City i sokandet efter laset som passar den nyckeln som hans far lamnade efter sig, som dog i World Trade Center, 11:e september 2001.Sandra Bullock och Tom Hanks spelar denna unga pojkes foraldrar i denna berattelse som gar mycket fram och tillbaka mellan tiden da fadern levde och efter han dott. Thomas Horn, som spelar Oskar har ett enormt ansvar som huvudroll for denna film, och vars karaktar har en valdigt stor kurva. Mestadels klarar han av det kanon, ibland blir det lite val mycket, och vissa stunder med bravur.
Det ar minst sagt en intressant berattelse som tar oss genom hela NYC och till alla manniskor som Oskar traffar pa vagen. En utav dem ar "The Renter", spelad av svenska Max von Sydow, som har lyckats norpa at sig en oscarnominering for Basta Manliga Biroll for sin prestation, trots att han inte har en enda replik.
Om han vinner den eller inte, aterstar att se.
Denna film tanker jag definitivt rekommendera, helt klart sevard, men var beredd pa att ha ett tungt hjarta en stund efterat, da det finns en del kanslosamma scener.

Oscarnominering - Midnight In Paris

Publicerad 2012-02-24 09:00:00 i Allmänt,

5 dagar kvar, 5 filmer kvar.Ett ungt förlovat par reser till Paris, och får bittert erfara varandras olikheter när mannen varje kväll genomgår en tidsresa till 20-talets Frankrike.

Woody Allens senaste skapelse är av en del ansett som ett av hans finaste. Själv tycker jag den är lite väl överskattat och pretentiös. Om det är något den här filmen får en att vilja, så är det att åka till Paris. Hela öppningen innefattar vy efter vy av den vackra huvudstaden och Allen lyckas att få tittaren att se Paris genom huvudrollen Gils (Owen Wilson) perspektiv. Hans smårabiata fästmö (Rachel McAdams) däremot, verkar inte se skönheten alls. Varken Wilson eller McAdams gör sina livs roller i den här filmen, vilket drar ner den en del också. Marion Cottillard är fängslande som vanligt.

Woody Allen försöker skapa något otroligt med Gils tidsresa till 20 talet, där han springer på både Picasso och Hemingway. Själv tycker jag han lyckas hålla det föga intressant och min uppmärksamhet var till och från.

Men jag kan ha fel. De flesta jag pratar med tycker filmen är magisk.


Oscarnominering - Moneyball

Publicerad 2012-02-23 09:30:00 i Allmänt,


Billy Beane är baseball-laget A's general manager använder ett lyckat datorbaserat system för att sätta ihop ett topplag på en lågbudget.Ja, detta är definitivt en film som blir mer intressant om man är baseboll-insatt. Något som inte är så vanligt hos en svensk kanske. Dock bör jag nämna att den här filmen höll mig vaksam till slutet. Något som förvånade mig, då den mest håller en och samma ton. En jävla massa baseball termer och spelarnamn som jag inte förstår ett skit av och som vore mycket intressantare om jag gjorde det.

Enligt mitt tycke är detta inte en film som borde vara nominerad i Bästa Film kategorin. Brad Pitt gör ett väldigt fint arbete i sin roll, och det är ren njutning att se de små små detaljerna som han har jobbat med. Han är otroligt specifik och förtjänar en Bästa Manliga Huvudroll nominering. Jag har absolut INGEN aning om varför Jonah Hill är nominerad till Bästa Manliga Biroll dock. Helt oförtjänat.

Här brukar jag normalt avsluta med "gå och se den här filmen nu!", men det vet jag inte om jag bör göra. Gillar du baseball eller är genuint intresserad av att se en hårt arbetande skådespelare, så visst. Annars, nja...


Kommentarer

Publicerad 2012-02-23 04:39:05 i Allmänt,marino om Hola?:
Är det hon i Modern Family?


Ding ding ding! Poäng till far! Japp Sofia Vergara spelar Gloria i Modern Family. Som för övrigt är en så förbannat rolig serie.Ella om Hola?:
Jag hade gissat på italienska snarare! Sophia Monti...låter jätteitalienskt ju!

DING DING DING! Till Ella! Sophia Monti är italienskt.


Ding...

Hola?

Publicerad 2012-02-22 06:22:28 i Allmänt,

Jag har länge undrat över varför folk konstant felstavar mitt namn och skriver "Sofia" istället för "Sophia", nu när jag är i ett land där min stavning är den vanligare formen. Efter min femtioelfte Starbucksmugg med felstavat namn sa Dustin att det bara är för att folk tror jag är mexikan. Que?


Idag fick jag höra: "Your name is Sofia Montez, right?". Eh, nej.

Och jag skyller aaaaallt på Sofia Vergara

 

Oscarnominering - Hugo

Publicerad 2012-02-21 09:00:00 i Allmänt,

Oscarsgalan är ju på söndag! Jag får skynda mig på lite med dessa. Näste film på tur:
I 1930-talets Paris bor en föräldralös pojke på en tågstation när han får ta del av ett mysterium som involverar hans avlidne far och den automaton som de byggde tillsammans.


Vi såg Hugo i 3D då det var det enda sättet att se den på, eftersom den hade gått på bio så pass länge. Jag är inget stort fan av 3D och brukar bestämt protestera mot det och gå och se de vanliga visningarna istället. Men eftersom jag så gärna ville se den här filmen fick jag ge mig. Okej, tekniken har ändrats något ofantligt sedan jag såg Coraline för 3 (?) år sedan. 3D-glasögonen är numera hypertekniska och har små sensorer som ständigt är igångsatta. Satt halva filmen och underhöll mig med att sätta fingret framför sensorn så 3D-effekten försvann.

Nog om det, filmens visuella effekter var fantastiska. Denna film ska definitivt upplevas i 3D. Den är vacker och häpnadsväckande, också en av anledningarna till att den har norpat hela 11 nomineringar i år. Hugo ligger som nummer två på min topp tre lista, då jag blev helt tagen av den fina historien om den lilla pojken som saknar sin far så otroligt mycket. Jag har nämnt förut att jag älskar att se barn agera. Barn är så simpla och komplicerar inte allting. Med det sagt är talang givetvis något som inte alla barn har. De två unga skådespelare i huvudrollerna, Asa Butterfield (Hugo) och Chloë Grace Moretz (Isabelle) är som klippna och skurna för sina roller. Stundtals griper Asas desperation tag i en så att det gör ont i hjärtat. Sasha Baron Cohen har en rolig biroll som inspektör på stationen, vars vilja är att få fast stackars Hugo som bor där. Roligt val av skådespelare för den rollen, men ett lyckat sådant, då han för in humorn och charmen i berättelsen. Ben Kingsley har även en viktig roll som filmmakaren Georges Méliès som han gestaltar med bravur. Mycket i denna sagolika berättelse har också sanna rötter, och mycket är väldigt enligt historien. Så detta är även en resa i filmkunskap såväl som en vackert berättad saga.

Jag tror inte att den vinner Bästa Film, dock tippar jag på att Martin Scorsese kammar hem Oscarn i Bästa Regi- kategorin. Första barnfilmen för honom, och visst var det lyckat! Gå och se denna film på bio, peeps! Antar att den går fortfarande hemma?


San Diego

Publicerad 2012-02-20 04:35:40 i Allmänt,

Hej allihopa. Hoppas helgen har varit bra.

Min har varit super. Den har spenderats i San Diego, där Dustin är uppvuxen. Vi har bott på fint hotell, gått på San Diego Zoo och ätit på lyxrestaurang. Laddar upp bilder så fort jag fått dem skickade till mig.

Eeh?

Publicerad 2012-02-18 00:41:51 i Allmänt,

Lade upp bilden nedan på Facebook igår med bildtexten: "never say 'surprise me' to a hairdresser". Blev förvånad över antalet människor som faktiskt på allvar trodde att jag skulle göra detta mot mig själv.

Jag fick kommentarer som "cute!" och "you look so American!" (något jag valde att inte ta till mig då mitt eget folkslag är bra mycket blondare än amerikaner). Det var endast en person som insåg att jag hade slängt på mig min rumskompis peruk...

 

Alla Hjärtans Dag

Publicerad 2012-02-16 01:17:07 i Allmänt,

Hur var er Alla Hjärtans Dag? Hur ni nu spenderade den. För mig är det inte bara en dag för par, utan för alla man älskar. Jag brukade spendera den med kära vänner. Men igår blev det med Dustin förstås. Vi var på bio och såg The Vow. Men först väntade den här på mig efter jobbet:


Svar pa kommentar

Publicerad 2012-02-14 21:28:05 i Allmänt,

Linni om Sunday: Hej har du något tips på boende. Vart kan jag bo billigt utan att hamna i ghettot? Går du på många auditions eller har du träffat någon agent som kan hjälpa dig? Mvh LinnHej Linni!

Ska du studera pa NYFA och vill bo med gangavstand fran skolan? I sa fall ar Burbank formodligen basta forslaget, tyvarr ar det inte speciellt billigt, det beror pa vad din budget ar? Men det ar ett bra och sakert omrade, Studio City ar aven bra.

Just nu har jag inte gatt pa auditions pa ett bra tag, eftersom jag inte har haft en bil att fardas i forran nu. Jag har ingen agent for tillfallet.

Sunday

Publicerad 2012-02-12 22:25:57 i Allmänt,

Trevlig söndag allihopa!

Jag hade en intressant kväll igår. Dustin hade en spelning mitt i ghettot på Melrose någonstans. Jag fick för första gången uppleva en så kallad "mosh pit". Något som folk var väldigt förvånade över att jag inte visste va det var. Kort och gott är det ett gäng idioter som springer runt och knuffar på varandra under en konsert. Typ en ritualdans för retarderade.

Jag agerade nykter förare men på vägen hem fick lilla Skeletor problem. Motorn dog vid varje rödljus. Askul. Håll tummarna för att min baby går att fixa och inte kostar skjortan nu. Great....

Uppdatering

Publicerad 2012-02-12 00:13:52 i Allmänt,

Och efter forslag som, Herbert, Gertrude och Big Ragnar, var jag tvungen att ta saken i egna hander.
Sa Skeletor ar namnet pa min lilla bebis. Passar honom perfekt.

Kommentarer

Publicerad 2012-02-08 18:29:39 i Allmänt,

Glömde att aktivera kommentarerna igen. Jävla blogg.se, uppdatera appen!


Trodde att någon skulle reagera på att jag lyckades hitta en bil. Men kom på imorse att det var ju mitt eget fel.

Den är min!!!

Publicerad 2012-02-08 00:39:17 i Allmänt,

Igår blev jag ägare till denna 95 Ford Escort.

Provkörde den i lördags och igår eftermiddag innan arbetsdagen var slut var jag bilägare.


AAAH!

På väg hem från DMV nu. Har fixat med lite papper och imorgon är bilen lagligt min.

Oscarnominering - The Descendants

Publicerad 2012-02-06 14:00:00 i Allmänt,

Här kommer nästa film i listan på årets Oscarnomineringar.


George Clooney spelar Matt King, en landsägare bosatt på Hawaii med sin fru och deras två döttrar. Filmen öppnar med att hans fru precis genomgått en svår båtolycka och har legat i koma de senaste tre månaderna. Deras äktenskap har varit relativt stelt de senaste åren och nu svävar frun mellan liv och död. Alltefter hans försök att komma närmare sina barn, som han nu är helt ensam om att ombesörja, börjar detaljer om fruns liv framkomma.


Detta är trots handlingen, en charmig film, enligt mitt tycke. Skådespelarna gör ett kanonjobb, fast trots att Clooney drog hem en Golden Globe för hans rolltolkning tror jag inte att han tar Oscarn. Det är en fröjd att se samspelet mellan honom och hans äldsta tonårsdotter, spelad av Shailene Woodley. Helt klart en sevärd film, alla gånger, och mamma, den här tror jag att du definitivt kommer gilla, då den stundtals griper tag i hjärterötterna och får en att både skratta och gråta.

Lite frågor

Publicerad 2012-02-06 09:30:00 i Allmänt,

Har fått många kommentarer om Titanic-halsbandet. Vad roligt att ni tyckte om det lika mycket som jag. Tänkte jag skulle svara på lite frågor.


Bella om Titanic:

Det var verkligen jättefint. Vet du vad det kostade och var det finns att få tag på? :)Hej Bella, Det kostade ca $20 och finns endast under en begränsad tid på thetitanicnecklace.com, tyvärr skeppar de endast inom USA.Saga om Titanic:

är dustin svensk? hur träffades ni? vad gör han? hur gammal? haha värst vad intressant din blogg blev! :D vad kul!

Dustin är amerikan, från San Diego, här i Kalifornien, och är 28 år gammal. Vi träffades på jobbet, så ja, han jobbar på skolan som jag. Vad roligt att du tycker det är kul!
Elisabeth om Oscarnominering - The Help:
Är den baserad på en bok som heter Niceville av Kathryn Stockett? I så fall läser jag den just nu.

Ja mamma, filmen är baserad på den boken. Skrattade till litegrann när jag skulle se när den hade Sverigepremiär för några månader sedan och såg att det stod Niceville på sf.se. Jag tycker ändå att det var liiite berättigat med tanke på att konstiga översättningar inte är helt ovanligt i Sverige. Som exempel slänger jag in det här gamla inlägget från 2009. Men sedan insåg jag ju att boken heter Niceville, vilket gör valet OK, men inte mer än så. Smartare vore väl ändå att välja det namn som den som skapade filmen? Om man ändå tänkte köra på engelskt...
Japp, det var det. Ska knåpa ihop ett till Oscarsinlägg nu, som kommer upp senare under dagen. Hoppas ni tycker att det är kul...?


Titanic

Publicerad 2012-02-03 04:31:35 i Allmänt,

 

Tänkte visa vilket awesome halsband jag fick häromveckan. Kanske borde tillägga att det finns en pojkvän med i bilden som jag inte har tagit upp i bloggen än. Eftersom han kommer att dyka upp här då och då berättar jag nu att han heter Dustin.
I alla fall gav han mig detta halsband som så fint kallas "The Titanic Necklace". Som ni vet är det ju Titanics 100 års jubileum i år och för att hedra det har man nu alltså skapat ett halsband gjort av kol från vraket.
Kolet användes som bränsle åt Titanic och med halsbandet följer ett certifikat som intygar att kolet kommer från skeppet.
Är det inte fantastiskt, från Atlantens botten där det legat i 100 år, och nu hänger det runt min hals?

 

 

Självklart är det format till ett blått hjärta.

 

 

"By your purchase of this necklace, you have contributed to perserving

the artifacts, the memory of Titanic and all who sailed with her"

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela