Greken kommer hem

Publicerad 2011-09-29 19:32:03 i Allmänt,

Idag är det en judisk helgdag, så det betyder att skolan är stängd och jag är ledig.


Min fina vän Ioanna kommer tillbaka från Grekland idag där hon varit sedan i juni!!! Jag passar på att följa med Jay och hämtar upp henne på LAX. Hon vet inget, så hoppas hon blir glad.På Six Flags i november tror jag

28 September

Publicerad 2011-09-28 07:39:10 i Allmänt,

Fick en underbar överraskning idag när jag skulle cykla hemåt. Någon jävla idiot hade låst fast min cykel i deras eget lås! Kom.Igen. Som tur är har jag fina vänner som inte något emot att köra hem mig. Dock så hade jag post-its i väskan och kunde inte motstå att sätta dit ett : "Thanks a lot!!!"... Dumfan.Nog om det, hemma i Sverige är det nu onsdag, vilket betyder att det är den 28:e september, vilket i sin tur innebär att min allra käraste syster fyller hela 26 år gammal!!!!!


GRAAAAAAAAAAAAAATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN RÄSON!!!
Jag och systeryster typ två dagar innan jag flyttade hit. ETT ÅR SEN! SJUKT!!

Första jobbdagen

Publicerad 2011-09-27 06:26:29 i Allmänt,

Hej alla glada!

Idag tog jag och mina lår cykelvägen till skolan för att börja min första dag som anställd. Det gick bra, satt bredvid en tjej och lärde mig allt idag. Det hela verkar inte överdrivet svårt när man väl fått kläm på det. Jag menar, här har man ju en gång varit så illa tvungen att lära sig två pensionsplaner för ett jobb förut och det gick ju vägen, så det här ska nog inte vara någon fara. Alla är väldigt trevliga också, thank god. Satt i huvudbyggnaden idag (det finns tre) och jag hoppas snart att jag får gå över gatan till den så kallade "Acting"-byggnaden där jag spenderade större delen av min tid som student. Skulle vara roligt att få heja på alla gamla lärare.Mindre roligt var att köra fel på vägen hem och i mörkret få ringa Val för att hon skulle hitta mig. En iPhone skulle ju vara behövlig, men har man ingen sådan får man ringa någon som har.
Hoppas ni mår kanoners därhemma. Själv ska jag gå och lägga mig snart, måste upp typ före 7 imorgon.

Dagens låt

Publicerad 2011-09-24 20:39:14 i Allmänt,

Den här låten går på repeat-eat-eat-eat-eat i mitt huvud, så då delar jag med mig


Om jag berättar vart jag ska idag, så kommer ni tro att jag är retarderad. Men kan berätta att jag börjar jobba på måndag!

Jaws

Publicerad 2011-09-23 21:10:35 i Allmänt,

Från rundturen på Universal Studios. Alla har väl sett filmen Hajen? Den här delen har aldrig använts till filmen, utan är tillbyggt för skojs skull...Ovanligt

Publicerad 2011-09-22 20:47:16 i Allmänt,

Universal. Åter igen. Obsession. Nä men medan jag väntar på kommande jobbschema så tänkte jag att jag skulle passa på att träffa en vän jag inte sett på år och dar, som inte har varit på Universal. Slutar med att han inte ens kan komma, så nu är vi ett gäng som redan är där hela tiden... Så kan det gå!Mååååste tvätta håret, men det kommer ju ändå vara blött och äckligt
av återanvänt vatten när jag kommer hem.

Värd dag

Publicerad 2011-09-22 03:15:45 i Allmänt,

Denna dag har spenderats till att ligga i fosterställning ojandes över mina värkande ben och armar. Tack och lov för tigerbalsam...


Tre filmer har även avverkats... Nu off till Farmer's Market som tydligen var med i sista avsnittet av Entourage? Någon? Jag är sämst och har sett ytterst lite av den serien.Gul och blå

Publicerad 2011-09-21 08:20:30 i Allmänt,

Igår köpte jag en cykel. Japp. Jag har nyligen fått jobb på min gamla skola, jag har inte börjat än men i den här stan måste man researcha resväg ett bra tag innan om man inte har bil.


Låt oss säga att idag var en sådan dag då jag innerligt önskade att jag bodde kvar i min gamla lägenhet i Burbank. Enligt Google skulle det ta tre bussar för att ta mig till jobbet som alltså ligger i "grannkommun". TRE!! Och det skulle ta över en timme! Men cykelvägen tog tydligen bara 32 min så det kändes självklart att köpa en cykel.

Undersökte saken idag och gav mig ut på vägarna. Efter en del felkörningar (cyklingar?) var jag framme på ca en timme... På vägen tillbaka körde jag inte fel och det tog.... En timme. Wtf?!? 90% av resan var under direkt sol och jag trodde att jag skulle gå under. Min kropp värker och mina ben är helt blåslagna. För inte tala om min röv. Aj... Ser sååå fram emot att få göra det här i mörker också... Jippi!


Gode gud, låt bättre tider komma.

Hot Set

Publicerad 2011-09-20 19:49:40 i Allmänt,

Från Universal Studios. Det här en en del av rundturen och är vad som kallas ett "Hot Set", vilket betyder att den är klar att använda. Allt som händer i videon går alltså att "spola tillbaka" ganska snabbt och effektivt.


Senast användes den för ett avsnitt av Bones.
Universal

Publicerad 2011-09-20 08:13:32 i Allmänt,

Igen. Nej, jag kan inte låta bli. Lika bra att passa på medans det är varmt.


Åkte med Val denna gång och detta var posen för dagen:


I Jurassic Park

Okej, här är en av anledningarna till att jag kommer hit så ofta. Har
någon sett filmen Waterworld från 1995, med Kevin Costner? Detta
är i alla fall showen baserad på filmen. 15 minuter av stunts och vatten.
Jag sitter alltid längst fram och blir genomdränkt. Men det är det värt.
Jag är absolut BESATT av denna show och SKA jobba på den en vacker
dag!!!

Flash Flood

Publicerad 2011-09-17 10:55:00 i Allmänt,

På Universal Studios rundtur får man åka runt på riktiga inspelningsplatser som faktiskt används, som syns i inlägget under.


När man kommer till "Mexico" kan de göra detta:


Universal Studios

Publicerad 2011-09-16 23:30:32 i Allmänt,

Tog en sväng förbi Universal igår då en vän fyllde och och vi ändå har årspass!Det börjar pyntas inför HalloweenBest.Ride.EverWelcome to... Jurassic Park!Oops... Efter denna blir det lite svårt att fota eftersom det blir ganska
...hrm... Blött.Skull Island från King Kong. Här inne finns världens största 3D skärmGivetvis finns det dinosaurier på rundturen också....Whoville från Grinchen. Håller på att byggas om inför Halloween då
tåget stannar och man får gå in...Och på baksidan av staden finns Bates Motel, som har stått där sedan
Psycho 1960, där man också kommer få gå omkring, huvva.Från War of the Worlds
Japp, det är en riktigt flygplan som Spielberg beställde, och förstörde.


Jag har några pretty awesome videoklipp också. Kommer upp senare.

Val äter saltlakrits

Publicerad 2011-09-16 09:00:00 i Allmänt,

Var på IKEA igår, tyckte att tjejerna skulle få testa salta fiskar...


Karolinas slutkommentar är nog den bästa. Jag hade tvingat henne att äta tidigare...

Hair & Makeup / 1960's

Publicerad 2011-09-14 09:00:00 i Hair & Makeup by me,

Efter 50 kommer 60! Här är mitt projekt för 1960-talet. Jag tänkte lite om Birgitte Bardot och Raquel Welch fick ett barn typ...

Modell: Valentina
Austin Powers...
BeehiveNästa upp, 70-tal!

Romantic Tuesday

Publicerad 2011-09-14 01:18:59 i Allmänt,

Har man inte tvättat håret så får man göra något av det! Studier (utförda av mig och Val) säger att man får flest komplimanger för sitt hår när man i panik över att inte ha tvättat det gör en nödlösning.

Rosa på rött, kontraster är det nya svart.

Santa Monica Salsa

Publicerad 2011-09-12 22:13:23 i Allmänt,

Igår stack ju jag och Karolina till Santa Monica Promenade. Det blev lite Thaimat och sedan på kvällen förvandlas en del av promenaden till ett salsagolv!

Karolina har dansat i 11 år och är stört bra, så jag vågade mig inte riktigt på det bland alla proffs. Nästa gång kanske!Man med apa.Salsa!
Mitt sällskap för kvällen.

Promenade

Publicerad 2011-09-12 00:21:17 i Allmänt,

Spenderar söndagseftermiddagen på Santa Monica Beach Promenade. Tydligen kan man dansa  salsa där, men det tänker jag nog hålla mig ifrån, då Karolina typ är proffs. Man vill ju inte sabba imagen...I'm going out tonight!

Publicerad 2011-09-11 06:22:17 i Allmänt,

Jag och Karolina blev trötta på mjukisbyxorna och bestämde oss för att göra något av den här lördagskvällen. Lagom tills ni där hemma gnuggar morgonen ur ögonen.


Byeee! Mwah!

Kändisspotting

Publicerad 2011-09-10 01:25:15 i Allmänt,

Igår var en spontan kväll. Vi tar det från början,När jag var på DMV och skulle skriva mitt teoriprov kom det en man fram till Valentina och frågade om hon var skådis eller modell. Valentina, som var bakis och hade solglasögon på sig, var mycket skeptisk och svarade ganska kort på hans frågor (idioter finns överallt i den här stan). Hon gav honom sin mail i alla fall och bestämde sig för att kolla upp honom när hon kom hem. Tack Google. Och inte ljög han inte, allt han hade sagt var sanning, och mycket riktigt så bodde han granne med Garry Marshall, Vals favvoregissör (han har bland annat Pretty Woman, Runaway Bride och Valentine's Day på CV:t).


Mannen smsade Val igår och frågade om hon kunde komma ut till en lounge i Hollywood där han satt med någon viktig snubbe från Warner Brothers. Hon åkte dit och jag och Karolina följde med lite som förkläden. Vi gick in efteråt och satte oss vid baren själva. Men snart blir vi inbjudna till deras bord vid ungefär samma tid som de tänkte dra vidare.

Vi åker till någon exklusiv klubb, som man verkligen måste veta om för att ens hitta den. Den har ingen skylt och är dold inuti en pizzeria. Uppspelta går vi in och möts där av en svartklädd man som öppnar en ståldörr och stänger den snabbt efter oss. Jag undrade om jag kommit till Narnia. Det var som om stället inte existerade. Väl inne var det väldigt fint och extremt dov belysning. Alltid ett tecken på att kändisar ibland kommer dit.


Mot slutet av kvällen är stället, som också har livemusik, fullpackat. Mitt sällskap undrar om jag inte ska titta vem det är som står bakom mig. Vänder mig om, och inser att jag stått rygg mot rygg med Drew Barrymore. Jahaja. Vacker som tusan var hon, och tänka sig, nästan lika kort som jag! Jag har nog aldrig känt mig riktigt "starstruck" i hela mitt liv. Att se E-type i tunnelbanan är ju sådär halvt exhalterande. Jag fick lägga band på mig för att hålla mina känslor i styr. För en vecka sedan satt jag och käkade choklad framför 50 First Dates (med henne och Adam Sandler) och nu står hon här framför mig. IIIIIH!


Jag som hade tänkt sitta hemma och vräka i mig glass igår. Spontanitet är alltid roligt.

Åh, just det. Väl ute skakade vi hand med Gene Simmons son. Bah sådär. Han däremot, var lång som en skyskrapa... Han tyckte vi skulle komma tillbaka nästa gång då han spelar. Jahaja.

Varrrrmmmmtt

Publicerad 2011-09-08 09:05:00 i Allmänt,

Sitter här och drunknar i mitt eget svett. Vi har noll A/C här och det är bedrövligt just nu när en värmebölja härjar över staden. Det går inte att röra sig.


Imorgon har en minst lika varm dag utlovats, 42 grader, jomenvisst.


Extremt svårt att sminka sig på morgonen, då man vart femte minut måste springa till köket och stoppa huvudet i frysen.Ännu svårare att försöka sminka sin rummis som Raquel Welch. Men det lyckades tillslut. Resultat kommer senare här i bloggen.
Äh orkar inte skriva mer, tangenterna är fan överhettade. "Godnatt"

Vila i Frid

Publicerad 2011-09-07 20:21:04 i Allmänt,

Antar att ni inte har missat att hockey-Sverige har idag förlorat en av sina bästa målvakter. Jag minns en gång när jag besökte en Tre Kronor match och Stefan Liv satt på raden mitt framför mig, tyckte det kändes så häftigt.


Jättetragiskt, och mina tankar går till de efterlevandeVila i frid, Stefan Liv

Svar

Publicerad 2011-09-07 19:17:32 i Allmänt,

Mikaela om Önskelista:
hoppas du får bilen! ;)
1. från avelon till skolan ser det jättelångt ut..men kanske inte är det, hur lång tid tog det att gå? 2. när vet man om man kommer in eller inte? tänkte till den som startar 11 jan när får jag isåfall I-20? 3. när betalar man student fee och international student fee, när man blivit antagen eller innan?
tack sophia!

Tack Mikaela, det hoppas jag också!
Det är inte alls särskilt långt, det tar ca 20-25 minuter att gå beroende på hur snabbt du knallar. Jag har nog lyckats på 15. Det är verkligen inte alls jobbigt, inga uppförsbackar och det är ju soligt här för det mesta. På Google maps kan man välja "gåalternativet" från en destination till den andra, den säger hur lång tid det tar att gå, (cykla finns även). Den funktionen brukar jag använda till det mesta.


Du får ett antagningsbrev hem i brevlådan som säger att du har kommit in, under förutsättningen att du betalar terminsavgiften. Du får ditt I-20 när alla avgifter är betalda, det blir skickat med FedEx eller liknande och kommer direkt till dörren. Se till att betala allt och så i god tid eftersom du inte kan boka tid hos ambassaden innan du har ditt I-20. Jag har försökt gräva i mitt minne men kan inte komma ihåg om jag betalade international student fee innan eller efter, ber om ursäkt för det. Jag har ett minne dock av att jag betalade det innan, men vågar inte lita på det helt.

Önskelista

Publicerad 2011-09-07 13:00:00 i Allmänt,

Kära Tomten,


Nu när julen närmar sig, skriver jag till dig
när du ändå har tre månader på dig.
Det senaste året har jag nog allt varit snäller,
trots att jag vet att jag ibland gnäller.
I år har jag endast en enda önskan som skulle få min själ att gnista,
 så jag ber dig nu att snällt se över min lista:


1. En bil.
Tack på förhand!
Sophia

Mah crib

Publicerad 2011-09-07 09:00:00 i Allmänt,

Här kommer lite bilder på min lägenhet som jag delar med mina två fin-tjejorBer om ursäkt om jag var lat och inte städade, det är 100 grader här inne och jag orkar inte röra mig mer än nödvändigt.Köket, givetvis. Man brukar väl inte ha kylskåp någon annanstans
antar jag....Andra sidan av köket som vätter ut mot vardagsrummet.Vardagsrummet.


Mitt lilla rum.
Lägenheten är rätt så stor, men tyckte inte det verkade speciellt intressant att fota en hall osv.


Det var mitt krypin det!

Fan, vad jag är töntig...

Hemkommen

Publicerad 2011-09-06 11:00:00 i Allmänt,

Nu är klockan miss i nassen (mitt i natten för er som undrar) här borta och jag är precis hemkommen från en inspelning. Hjälpte min vän med hans tesfilm. Han slutar NYFA Filmmaking i september så det här är hans sista projekt. Han kör mig överallt i den här staden så det här var det minsta jag kunde göra för honom.
Aaaanyway så är jag hor-trött nu och måste sova. Kunde inte sova alls igår natt och låg och smsade med Valentina som låg i rummet bredvid med samma problem. Mycket effektivt. Dock hade hon tagit tre sömntabletter och det hade ju inte jag. Så de smsen slutade inom 20 minuter. Så låg jag där, ensam.Vet inte riktigt vart jag ville komma med det här meeneee... .Jo just det! Såg att farsan hade skrivit en skön kommentar om att motovägarna hemma i Stockholm skulle vara värre än här. HAHAHAHAHAHA! Det är LA! Alla bryr sig bara om sig själva och hur fort de ska komma fram till sin destination. Plus att i Sverige måste man faktiskt kunna köra för att äga en bil, här kör 1,5 miljoner människor omrking utan körkort.Hor-trött

Frågor behöver svar

Publicerad 2011-09-06 09:48:46 i Allmänt,

Ida om Bloggkommentar:
Hej! Skulle du inte även kunna visa hur du bor och hur det ser ut sedan när du får din kamera? Skulle vara inntresant att se hur du lever och bor där borta. Om du inte vill så respekterar jag självklart det! :) Kram


Hej Ida!
Självklart ska jag visa hur jag bor. Det har jag tänkt länge att jag ska göra så fort jag får min kamera men nu har jag nyss fått reda på att den inte alls är på väg tyvärr. Har fått låna en kamera, vet ej hur länge men förhoppningsvis tillräckligt länge för att piffa till här hemma och fota.


charlotte om Labor Day:
är det något du skulle gjort annorlunda från början innan du åkte? vad saknar du mest från sverige? vill du bo i la för alltid? hur svårt/lätt är det att få mvg i betyg på nyfa? myclet hemläxor och prov eller bara praktiskt? nått spec tips till tjejer som vill åka? hur länge blir du kvar i la? skulle du valt nån annan dramaskola om du kunde och isåfall vilken/varför? hihihi :D

Hej Charlotte!
Här var det rediga frågor, gud så svårt att svara på, men jag ska göra mitt bästa.

Jag vet inte om jag skulle gjort något annorlunda innan jag åkte, jag var väldigt organiserad när det gällde papper och sådant, och hade allt klart i tid, så på den fronten kändes det ok.

Min familj och mina vänner är det jag saknar allra mest från Sverige, de överväger allt som man saknar i matväg osv. Men det är klart att ofta saknar jag livsstilen, och synsättet vi har i Sverige. Och sjukvården!!

Jag vet inte om jag kommer bo i LA för alltid, det kan man aldrig veta. Jag har dock aldrig sett mig som permanent boende i Sverige. Det finns inte riktigt ett liv för mig där. Det är det här jag vill göra med hela mitt hjärta och själ och det förde mig hit.

När det gäller betyg på NYFA, är det vääääääldigt olika beroende på lärare. Men allmänt så har man alltid A (mvg) när man börjar kursen, missar du en lektion, går betyget ner ett steg osv. Inte speciellt mycket teoretiska prov förutom i tex Speech (lära sig fonetik) och Playwrights and Screenwriters, där du får skriva en och annan uppsats. Majoriteten är definitivt praktiskt, men med det sagt är det otroligt mycket hemläxor när det gäller ditt konstnärliga arbete; jobba upp dina karaktärer, lära dig repliker, repa scener med din partner etc. I stort sett är det väldigt mycket skrivande, men mest för din egen del, för att du ska kunna gå så djupt som möjligt med dina karaktärer och scener.

Jag vet inte om jag har något speciellt tips, om du tänkte på något specifikt? Mer än att om det är det här ni verkligen vill göra, ta steget och följ ert hjärta. Det är nog det bästa tips jag kan ge.

Jag blir kvar i LA tills de kastar ut mig ;)

Jag tittade inte direkt på några andra skolor, möjligtvis på Santa Barbara för ett ögonblick. Men eftersom jag inte hade något som helst intresse i att studera något annat än film, vilket man var tvungen på Santa Barbara, blev det NYFA för mig. Om man är intresserad av andra dramaskolor kan man kanske kolla in Stella Adler eller Lee Strasberg Institute.  


Labor Day

Publicerad 2011-09-05 20:15:33 i Allmänt,

Är det idag. Allt är typ stängt. Förutom min körskola för jag har körlektion nr 3 idag! Totalt har jag 4 st och jag vet att jag vill klara av motorvägen innan det är över.


Och såhär ser motorvägarna ut i LA:


Fan vad kul....

Bloggkommentar

Publicerad 2011-09-05 19:33:38 i Allmänt,

Petra om NYFA:
får ni lunch i skolan? om inte, vad/var äter ni varje dag? hur lång är lunchrasten..har man tid o åka iväg och käka??


Hej Petra!
Nej, man får inte lunch i skolan. Det brukar vara en timmes paus mellan 12-13 då man antingen kan äta något man har tagit med sig eller gå ner till delin på nedervåningen och köpa något. Har man bil kan man åka någonstans i närheten och käka givetvis.


Sen fick jag även en förfrågan om att lägga upp mer bilder på mig själv. Som jag nämnt tidigare har jag ingen kamera för tillfället då min gamla rumskompis fick den med sig i vår flytt (den är dock på väg). När jag senast la upp en massa bilder på Val var ju det pga att det var ett sminkprojekt med en lånad iPhone, och då fick hon stå modell. Så fram tills att min kamera har kommit kan jag inte göra så mycket. Men det kommer, jag lovar.
Hair & Makeup / 1950's

Publicerad 2011-09-05 09:00:00 i Hair & Makeup by me,

Här har ni resultatet av första avklarade årtiondet, 50-talet! Tyvärr är bilderna tagna med en iPhone, ber om ursäkt för det.


Modell: The lovely Valentina
Hår, makeup och styling: JagVal har bakat!Sssch, säg inte till Vals man att det blir micro-middag
Klantarsel...

Marilyn Monroe-effekten. Ja Karolina tyckte att detta var ett utmärkt
tillfälle att titta fram i bakgrunden.
The nightlook
Sådär! Oj vad många bilder det blev nu, och då höll jag ändå tillbaka! Hope you like it!

Tant Val

Publicerad 2011-09-04 22:23:07 i Allmänt,

Måste bara säga åter igen, tack för alla fina kommentarer ni skriver, det värmer verkligen jättemycket!


Idag är det tänkt att jag och Val ska ge oss in i 50-talet och därmed rullade jag upp hennes hår i så kallade "pin curls" igår. Och så en sjal på det.


Karolina kom hem, tog en till på Val och utbrast:
- Suddenly I miss my grandmotherJa, hon ser ut som en liten babushka. Men nu ska vi bara lösa kameraproblemet. Vi har ingen. Jag har en men den har min fd roomie hållit gisslan i över två månader. Vissa människor kan man tydligen inte lita på.


Jakten fortsätter...Googlade nåt...

Bloggkommentar

Publicerad 2011-09-03 20:20:01 i Allmänt,

Fick en kommentar på mitt inlägg om NYFA men det fanns ingen mail eller blogg så jag tänkte att jag skulle reda ut det här istället.


Hannah L om NYFA:
hoppas du mår bättre nu!
jag undrar en sak..
man kan välja att gå ett eller två år, men också ATA som är två år så vad är skillnaden mellan ATA och two yers program? Och hur många år är betchelour degree? kan ma börja med ett år och sen ett till så och sen ett tredje så man går ut med BTA? rörigt dedär :P

Hej Hannah! Jag tror nog att du menar AFA och BFA, som står för Associates of Fine Arts repektive Bachelor of Fine Arts. Går du två år, tar du en AFA helt enkelt. BFA är helt nytt hos NYFA som de introducerade precis efter jag slutat, men som jag har förstått det ska det alltså vara två och ett halvt år, alltså sex terminer. Du kan välja att först ta ett år och sedan om du vill fortsätta kan du anmäla dig till AFA eller BFA i efterhand.


Hoppas att information var till hjälp!

NYFA

Publicerad 2011-09-03 12:00:00 i Allmänt,

Det är en del som undrar vad jag gör i Los Angeles, vad jag pluggade, vilken skola jag gick på osv. En läsare undrade om jag inte kunde skriva ett inlägg med lite information. Här kommer det!


Jag har pluggat ett år Acting for Film på New York Film Academy. Ja, här i Los Angeles. Skolan grundades i NY men numera har de campus lite här och var i världen.

Jag kör på de absolut vanligaste frågorna jag får. Om du har fler kan du alltid lämna en kommentar!


Hur i h-vete fick du råd att finansiera studierna, NYFA är ju scheisse-dyrt

Ja, NYFA är skitdyrt, och de tar för höga avgifter om du frågar mig, men det var ändå ett val jag gjorde och för att klara av summan tog jag maxlån hos CSN. NYFA kräver att du har en viss summa utöver terminsavgifterna till levnadskostnader, så CSN täckte ungefär två tredjedelar av totalsumman. Mina underbara föräldrar har alltid varit stöttande när det kommer till min dröm och var även det när det gällde detta, så de tog ett banklån var på resterande summan. Detta var min lösning, så klart finns det andra, stipendier till exempel. Jag gav det ett försök, flera försök faktiskt men hittade inget jag kunde söka vid tillfället. Skolan erbjuder också viss finansiell hjälp som du kan söka. Typ $4000 i terminen eller liknande.Hur flyttar jag till Los Angeles och börjar leva livet?

Det här tycker många är krångligt och jag ska försöka förklara det så bäst jag kan. Med risk för att det eventuellt finns några luckor i min kunskap. Att bara komma till USA och skaffa hem och börja jobba, går i princip inte. Såvida du inte har blivit rekryterad via ett företag eller liknande, och de anser att ingen annan kan göra jobbet bättre än du och därmed sponsrar dig med ett Green Card (permanent uppehållstillstånd). Som turist får du bara vara här i tre månader, och du får inte jobba.  Det bästa alternativet för oss unga är nog att komma hit som studenter alternativt jobba som au pair. Olika skolor erbjuder olika visum. NYFA är en av få som jag hittade som erbjuder F-1 visum efter bara ett års studier. F-1 visum innebär att efter avslutade studier har du rätt att ansöka om OPT (Optional Practical Training), detta innebär att du får jobba i USA ett år inom ditt studieområde. Du kan alltså inte lagligt skaffa ett "every day job". Efter detta år kan du ansöka om förlängt visum, eller gå med i The Green Card Lottery, där du har chansen att "vinna" ett Green Card.

Hur fixar jag mitt egna crib därborta?

Jadu, NYFA har en person som kan hjälpa dig när det gäller boende. Han heter Brennan och är rätt så trevlig. Han lyckades faktiskt para ihop mig med mina nuvvarande rummisar. Rumskompisar är ett bra alternativ för att få ned kostnaderna lite. Skolan har ett eget forum där du kan söka efter personer du kan bo med. Du kan fixa lägenhet innan du kommer hit, men jag vet inte riktigt om jag skulle rekommendera det. Vi gjorde det, men då kan det ju även bli så att du får den fulaste lägenheten i hela området eftersom du inte fått chansen att se den personligen innan. Skolan rekommenderar oftast Avalon eller Oakwood Apartments då de ligger med gångavstånd från skolan. De är dock dyra och ganska fula faktiskt. Det är inte alls en dum idé att komma hit innan skolstart (du får komma upp till 3 veckor innan) och leta på egen hand. Då får du se hur lägenheten ser ut och har chansen att hitta privatägda eller mindre komplex som inte annonserar via internet, som ibland har lägre hyror.


Är LA lika dyrt som dess skolor?

Nej. Även om hyrorna är ganska höga så är princip allt annat snäppet billigare än i Sverige. 


Måste man ha bil?

För att gå på NYFA, nej, se till att bo på gångavstånd från skolan. Jag traskade större delen av min skolgång. Buns of steel!! Ni som har följt min blogg har nog inte missat att jag är mitt uppe i att ta mitt körkort och detta är på grund av att det är banne mig omöjligt att leva här (nu när skolan inte är mitt liv längre) utan bil! Kommunaltrafiken har jag inte ens vågat mig på en, den är ett skämt.


Är NYFA en bra skola?

Den här frågan är alltid svårast att besvara, då vissa läsare hittar min blogg när de läser om skolan, men jag vill vara helt ärlig mot alla så ingen blir besviken. NYFA som skola, har en lång bit kvar innan de kan vara stolta över sig själva. Jag har personligen inget förtroende för administrationen och de är väldigt hungriga på pengar. Som de i sin tur spenderar på att marknadsföra sig själva. Med det sagt, hade jag är bra läroupplevelse på NYFA, jag hade fantastiska lärare, och jag skulle inte byta mina erfarenheter och framsteg mot något! Nu har jag inte haft alla instruktörer på skolan givetvis, men de jag hade var genuint intresserade av eleverna och deras framgång. De blev lite som extra föräldrar vars axlar man ibland har gråtit emot. De är skådespelare själva och vet hur branschen ser ut. Kämpar du hårt, kommer de kämpa hårt för dig. Sedan får du även möjligheten att jobba efter studierna, vilket är en bra fördel. De har även konstant stora namn som kommer och håller Q&A för eleverna. De lyckades ju tom få dit Steven Spielberg vid ett tillfälle, men tyvärr skötte dem det så illa så många elever inte lyckades ta del av det. Men i det stora hela fungerar deras Q&A och är mycket lärorika och häftiga.Oj, det här blev långt. Men jag hoppas att det har varit till någon hjälp för en del. Ni kan läsa mer praktiska detaljer för internationella studenter etc på deras hemsida: http://www.nyfa.edu/ Nu måste jag ta en paus, eftersom jag tog en värktablett som gjorde mig alldeles dåsig. Känns som mitt rum snurrar.


På återseende!

Körlektion nr 2

Publicerad 2011-09-03 09:30:00 i Allmänt,

Gick bra även den! Inga döda bebisar den här gången heller! Min lärare är så snäll och erbjöd sig faktiskt att lära mig ända tills jag tar körkortet, trots att jag bara betalar för 6 timmar. Han kanske ser racerföraren i mig.Jag SKA ha mitt körkort när jag kommer hem i jul. Mål är viktiga. Min instruktör tror att jag kanske kan ta testet om en månad.


Hatar att min blogg är så bildlös. Blir tokig om inte min kamera kommer snart! I brist på annat, men ändå i ett försök att behålla något sorts "tema" laddar jag upp en bild från Thailand 2009. På den här stranden spelades The Beach med Leonardo DiCaprio in.

Lika som bär?

Publicerad 2011-09-02 21:59:44 i Allmänt,

Nu har jag fått fyra kommentarer om att jag är lik Elizabeth Reaser. Är det för att jag har många Twilight-fans som läsare eller ligger det något i det? Själv är jag inte så säker
                


Tja förutom håret då....

TGIF

Publicerad 2011-09-02 19:49:47 i Allmänt,

Idag är det freeeedag, vad ska ni göra i helgen då, läsare?Själv ska jag och Val ha en liten photosession. Temat är 50-tal.


det är väldigt många som har frågat antingen varför jag bor här, eller saker angående min utbildning. Varför jag bor här står i min profil till vänster, men för er andra tänkte jag att jag ska knåpa ihop ett inlägg senare, så håll utkik.Snart får jag förhoppningsvis tillbaka min kamera också och då blir det mycket mer bilder här!


Kram!

Bloglovin

Publicerad 2011-09-02 00:14:56 i Allmänt,

Vill bara åter igen välkomna alla mina nya läsare, ni är så gulliga och ni är så välkomna så!Vill ni följa mig på bloglovin så går det att göra här:


Körlektion nr 1

Publicerad 2011-09-01 22:47:18 i Allmänt,

Jag gjorde det!! Jag körde. På riktiga vägar, med riktiga bilar. Jag var duktig och smart sa Gegam, min instruktör och nästa lektion är bokad till imorgon.
Valentina var stolt som en mor när jag kom hem.Ah är alldeles uppe i varv!


Peanut som kör, om ni inte förstod det...

Nervösssss

Publicerad 2011-09-01 18:59:01 i Allmänt,

Ah om en timma börjar min körlektion. Det här kanske inte var en sån bra idé ändå. Tänk om det hoppar ut en massa bebisar framför bilen. Tänk om jag dödar någon?
UUuuuuuuhhhhhh.


Nu är det jobbigt.


Och sen ska jag kila iväg och betala hyran, JIPPI!

Körlektion

Publicerad 2011-09-01 09:00:00 i Allmänt,

Ny månad, nya tag. Ah! Bokade just mitt livs första körlektion. Idag klockan 11 bär det av.


Jag försökte förklara för instruktören att jag inte har någon körerfarenhet alls, noll, nada, naaathing! Och att jag är livrädd för bilar. Bara för att han skulle förstå vilken nivå vi är på. Han försäkrade mig om att det bara är skitläskigt första timmen.
Så bra då.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela