Hem i ett paket

Publicerad 2011-10-26 19:53:29 i Allmänt,

Jag har världens bästa mamma. När hemlängtan blir lite väl överväldigande så dyker plötsligt ett paket upp på posten.


Jag har vetat i flera dagar att det legat där och väntat på mig, men var tvungen att vänta på att få skjuts dit med att hämta ut det. Ja, jag bor i ett U-land där man inte kan hämta ut sin post på närmaste ICA. Hade ett litet heart-to-heart angående det med min norska kollega häromdagen. Han förstår.

AAAH APELSINKROKANT!!!!


Det fanns även ett paket Falu Rågrut inuti men det ligger i köket, det första jag öppnade haha.

Läsarkommentar

Publicerad 2011-10-25 22:54:34 i Allmänt,


Johanna om Måndag igen:

hej! har lite frågor :)
1. hur ser en vanlig dag ut för dig? när går du upp, vad äter du osv.
2. nu är du ju där på arbetsvisum..går det inte att söka green card efter skolan?
3. åkte ni aldrig till andra studios med skolan för att se/jobba, tex paramount, century fox och alla andra? eller gjorde ni andra studiebesök?

Älskaaarrr din blogg!!!


Hej Johanna!

1. Ja du, en vanlig dag, svårt att säga då jag faktiskt får ångest på mornarna då jag inte har en strikt rutin. Konstigt kanske, men många människor behöver morgonrutiner antar jag. Men jag går upp olika beroende på när jag börjar jobba, mellan 7-8, kollar Facebook, bloggen osv, äter. Numera äter jag english muffin med scrambled eggs och ett glas juice på mornarna. Man står sig längre på det, speciellt om man ska cykla. Sedan hoppar jag antingen på cykeln en timme innan jobbet börjar eller åker med någon av mina rumskompisar.

2. Jag är inte här på arbetsvisum, jag har ett ettårigt "Employment card", som jag fick ansöka om efter ett års studier. Green Card och arbetsvisum är fruktansvärt svårt att få. Du måste i princip vara rekryterad av ett företag för en tjänst som inte kan fyllas av någon annan. Är du skådespelare måste du i princip vara känd i ditt eget land. Med det sagt, finns The Green Card Lottery, som är ett "lotteri" där 50 000 personer får ett Green Card varje år. Jag har redan anmält mig.

3. De studiosarna som vi var på med skolan var Universal (eftersom det är en del av skolan fick vi filma skolprojekt där) och Warner Brothers dit i princip alla gästföreläsare kommer och där vi hade vår Final Screening och examen. Inga andra studiebesök gjordes.

Vad kul att du tycker så mycket om min blogg, men nu känner jag inte att jag förtjänar det efter all min dåliga uppdatering. Fy på mig. Men tack ändå! 
Måndag igen

Publicerad 2011-10-17 18:45:13 i Allmänt,

Jag är världens sämsta på att blogga just nu, men jag har inte varit ledig sedan förra måndagen. Min cykel har fortfarande punka, Vals bil gick sönder i lördags (skitläskigt, trodde att vi skulle dö) och bussen kom aldrig när jag skulle försöka den vägen. Så nu är jag beroende av min vän som skjutsar mig fram och tillbaka tills jag får cykeln fixad. Asbra.


Förresten,
vanessa om Punka:
fick ni svarta klänningar + svart mössa med toffs när ni gick ut skolan? :D haha, eller måste man ta batchelor för det?


Nej, Vanessa, det hade vi inte, man måste ta en "degree" för att få ha sådana dräkter. Alltså en bachelor, associates eller master.

Såhär såg jag ut på min examen.


Punka

Publicerad 2011-10-14 07:25:58 i Allmänt,

...Japp... Idag, på väg hem i den 40 gradiga värmen upptäcker jag punka på cykeln. Så det blev att leda cykeln hem 3 kilometer i mörkret med 3:e gradens skavsår. Det borde skrivas en sitcom om mig.


Så imorgon blir det bussen (läs: bussarna). Wish me luck!Detta får bli dagens bild. Min vän laddade upp denna idag med den
passande texten: "Buy her one and she WILL marry you". Tyckte det
var intressant att mina två drömbilar stod parkerade bredvid varandra
alldeles skinande och fina. Och ja, det är vatten på tröjan. Hade precis
kommit ut från Universal och mitt hår var dyngsurt.

Söndag

Publicerad 2011-10-10 03:43:33 i Allmänt,

Och jag nyss kommit hem från jobbet. Kändes apjobbigt att cykla totalt två timmar i 25 graders värme för 4 timmars arbete. Därför tycker jag att alla ska supporta mig i mitt beslut att köpa en billig skruttbil för under $1000. Sådetså.


När vi ändå är på jobb-banan kan jag ju passa på att svara på en läsarkommentar:

Michelle om Veckans Filmtips:
jobbar du som skådis på skolan? eller lärare? har du sökt agenter efter att du avlsuta skolan, har du fått nån? var du den enda svensken i skolan/din klass? ska du inte gå ett år till? många frågor hehe :) kram!


Hej Michelle!
Jag har en helt vanlig position på skolan som receptionist/samordnare för ett Skandinaviskt projekt. Som lärare måste man ha en degree, och som skådis finns det inga tjänster för.

Jag har inte sökt någon agent, då jag fann mig själv i en situation då jag inte hade råd att trycka upp fler headshots, vilket i sin tur gör att man inte kan söka agent. Nej, jag ska inte gå ett år till på skolan.

Jag var inte den enda svensken i skolan, dock den enda i min klass. Jag lärde aldrig känna några andra svenskar på skolan.

Hoppas du är nöjd med svaren! Kram!

Nu ska jag kanske iväg och ta en öl med nya kollegor, får se om jag får iväg Val. ÄNNU en anledning att köpa en skitbil, kan ju fan inte umgås med folk utan att tvinga med någon annan som får köra mig.
Med min nya asbraiga tisha.

Veckans Filmtips

Publicerad 2011-10-08 23:42:28 i Veckans Filmtips,

Ja, jag är ju inte så bra på det här, men tänkte att eftersom den här filmen nu har haft premiär i Sverige, så tipsar jag om att ni ska springa till biograferna och se den!


Crazy, Stupid, Love.

Crazy, Stupid, Love Poster

Imdb: En faders liv trasslar till sig samtidigt som han försöker hantera en kris i hans äktenskap och relationen till sina barn.

Tja, det är väl bara att kolla i rollistan för att inse att det här kommer bli bra. Ingen vanlig Hollywoodkomedi, utan en film med hjärta som får en både att skratta och gråta. Spring iväg och se den nu!


Lördag

Publicerad 2011-10-08 21:21:03 i Allmänt,

Hey lovelys!


Hur mår ni denna lördag? Själv är jag utvilad och nöjd, var trött som ett svin igår. Men idag är jag ledig och det ska avnjutas!!


Såg att jag hade fått en inbjudan till mitt första bloggmingel, tyvärr kan jag ju inte närvara, men det är ju tanken som räknas...


Förresten fick jag en bloggkommentar igår:

Charlotte om Ett år (igen):
En fråga, skolan kostar ju ca 200.000 / år. Hur bra koll har du på vad boende och mat kostar per år? Jättesvårt att räkna på det från Sverige ju. Vet du vad du lagt ner på det första året? Vad kostar boende per mån i genomsnitt där borta, vad betala du? Hur mkt lägger du på mat varje dag? Och varför bodde du på tre olika ställen? Kram :)


Skolan kräver i sig att du har ca $10 000 utöver terminsavgift att leva på under året. Så det är de pengarna du får fördela över året som du vill. Jag har faktiskt ingen koll på vad jag lägger ner på mat varje dag, utan jag lever mitt liv som det kommer varje dag. Jag har alltid hållt koll på min ekonomi och alltid sett till att kontot blir helt tomt innan jag gör något åt det. Nu är det så att eftersom jag visste att jag ville stanna ytterligare ett år för att jobba, så snålade jag rätt så mycket under skoltiden. Sånt är individuellt och alla spenderar pengar på olika saker. Själv äter jag inte så jättemycket och har inte shoppat på en evighet. Ska du bara stanna i ett år bör pengarna skolan kräver räcka gott och väl.

När det gäller alla lägenheter jag bott i, beror det på min första rumskompis som ville flytta ut ur den första då hon inte gillade den, eftersom jag var beroende av henne flyttade jag med henne. Vi fick dock en mycket finare lägenhet, men hon bestämde sig dock ett halvår senare för att flytta från LA och då kunde jag inte behålla en tvårumslägenhet utan fick flytta ut själv. Jag hittade ingen lägenhet i tid då det blev två dagar efter jag slutat skolan och bodde i min klassis lägenhet i en månad medan hon var hos sin familj. Sedan bestämde jag och min nuvvarande rumskompis oss för att flytta ihop och hittade då med hjälp av skolan en tredje tjej som redan hade en trerummare och letade rummisar. Så på den vägen är det. Men jag kan säga att nu, fyra lägenheter senare, bor jag billigare än någonsin. Pris beror på många faktorer; vart vill du bo? Burbank är ganska dyrt, men nära skolan. Vill du ha rumskompisar? En lägenhet för två i Burbank kan landa på ca $750-800 i månaden, och ensam i en studio mellan $900-1400 beroende på om du vill ha möblerat eller inte. Längre bort (typ North Hollywood) är billigare men då bör du ha bil.

Jag hoppas du har fått svar på dina frågor, Charlotte!
Kram!

Ett år (igen)

Publicerad 2011-10-05 19:38:56 i Allmänt,

Idag är det en annan årsdag. Idag är det nämligen ett helt år sedan jag landade på LAX och officiellt bosatte mig här. Det regnade den dagen, och passande nog regnar det idag också.Tänkte inte så mycket på det igår när jag skrev det förra inlägget, sedan, allteftersom dagen gick och jag läste ett mail från mamma osv började känslorna snabbt smyga sig på. Himlen ute var grå och det kändes faktiskt ganska ledsamt. Ett helt år har gått sedan jag såg min familj, så länge har jag aldrig varit hemifrån förut.


Det är svårt att beskriva det senaste året, det har gått fort, långsamt, det har varit roligt, tråkigt, fantastiskt, svårt, fullt av nya intryck och mycket hemlängtan. Jag har definitivt anpassat mig mycket till att leva i USA, de första 6 månaderna var absolut svårast då precis ALLTING var nytt.

Men som mamma skrev till mig igår, bara ett år har gått, och mest av tiden har jag gått i skolan, jag har bott i 4 olika lägenheter, med 3 olika rumskompisar. Saknaden efter vännerna därhemma har varit stor, och det har även glädjen över att finna nya varit. Jag har länge vetat att jag ville komma hit, men att faktiskt göra det var svårare än vad jag trodde. Att lämna allt jag känner till och håller kärt många mil bort var det tyngsta beslut jag någonsin tagit under mina 22 år i livet. Men det ska inte ha varit förgäves, jag kom hit av en anledning, och det senaste året har jag lärt mig enormt mycket om mig själv, både som skådespelerska och som egen person. Visst är det en lång bit kvar, men nu har jag ett jobb och kan i alla fall överleva vardagen. Resten, det kommer.
Bild tagen typ två dagar efter jag flyttat, i Las Vegas.
Bild tagen med några av klassisarna (mfl) precis efter vårt sista showcase i juni.

Ett år

Publicerad 2011-10-04 17:04:36 i Allmänt,

Förlåt för sugig uppdatering, men jag har jobbat typ varenda dag, och eftersom jag är efterbliven och inte kan göra två saker samtidigt har bloggen fått lida.


Men nu är jag uppe med tuppen i alla fall, redo att cykla 1 mil. Ji-ppi.Idag är det inte vilken dag som helst, idag är det exakt ett år sedan jag lämnade Sverige och flög över Atlanten. Ett år sedan idag jag såg mina föräldrar, min syster och åtskilliga vänner. Jag saknar er!!
Senaste bilden jag har på mig och syrran, innan det bar iväg till
flygplatsen.


<3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela