Headshots

Publicerad 2011-05-31 09:00:00 i Allmänt,

Sååådär ja. Nu är bilderna tagna och ligger på min hårddisk. Jay gjorde ett utomordentligt jobb som helt oerfaren fotograf. Eloge!


I alla fall, det är svårt att titta på bilder av sig själv utan att bli väldigt självkritisk, men här har ni några av mina favoriter i alla fall.
Ni kanske kan hjälpa mig att välja ut vilken jag ska använda till vår showcase-inbjudan?Den här kan jag inte riktigt använda pga ljus och fokus men jag gillade
mitt fluffiga hår.

Förmodligen blir det någon av de med den gråa västen eftersom fokus är betydligt bättre på de bilderna.

Numrera er favorit (nr 1-6) om ni vill hjälpa mig!
LovePhotoshoot

Publicerad 2011-05-30 19:18:24 i Allmänt,

Efter allt strul med headshots-fotograferingen och två fotografer somi princip lämnat mig och Jules i sticket tog jag saken i egna händer och frågade kära Jay (som gjort The Storm Feather och Vicky) om han kanske kunde hjälpa oss.


Nu är ju Jay inte proffesionell fotograf vilket är väldigt viktigt när man tar headshots, men vi behöver någonting NU eftersom inbjudningarna skickas ut om två dagar. Och där på kommer bilden vara så liten ändå, så får vi hitta en annan lösning tills showcaset.


Så idag ger vi det ett försök här hemma hos mig. Resultatet laddar jag upp senare!Allt går med lite vilja!

Check!

Mors Dag!

Publicerad 2011-05-29 20:51:21 i Allmänt,

Idag är det Mors Dag hemma i Sveariket och då får man inte glömma bort mamma!


Hade jag varit hemma hade du fått det här, mamma:

Men nu får du cyber-choklad istället....Tatuera sig kan man ju också göra. Grattis på Mors Dag älskade mamma!

Monti-genen slår till ordentligt

Publicerad 2011-05-29 10:46:00 i Allmänt,

Dagen började med att jag spillde ut en halv burk yougurt i diskhon.Den fortsatte sedan med en stukad tumme. Och hur lyckades jag med det? Jo, det ska jag förtälja. "Prästens lilla kråka" är ju en kul lek som man minns sedan barndomen. Kanske även rolig i vuxen ålder, speciellt om personen i ditt knä inte är svensk och därmed inte vet hur det slutar. Testade min teori på Art och det var ju skoj, tyckte jag. Kanske ska testa det på R.J också. Sagt och gjort...


Nu är det ju så att R.J är en fullvuxen man på ca 75 kg och att få honom landa på sin tumme i en riktning den inte ska böjas i gör, så att säga, ONT.

Så, någon som har något förslag på en cool historia jag kan dra för att förklara hur detta hände? Bergsklättring? Bungy jump? Hajfiske?

Svar till läsare

Publicerad 2011-05-28 05:54:03 i Allmänt,

anna om Steven Spielberg:
Hej, jag är jätte sugen på att åka och utbilda mig på samma skola som dig när jag har tagit studenten, jag har några frågor som skulle vara kul om du svarade på i ett inlägg:)

*Hur mycket kostar utbildningen och hur fick du råd att betala den?

*Hur gjorde du med boende och allt, åkte du ner några veckor innan för att fixa det eller hur funkar det egentligen?

*Har du bil i L.A?

*Hur länge får du stanna efter din utbildning i USA?

Tack på förhand!
Hej Anna!

Här kommer mina svar:

* När jag började på NYFA kostade det $12 500 per termin, men från och med september i år har de höjt avgiften till $15 000 per termin. Jag tog maxlån hos CSN (du får låna mer om du pluggar utomlands) + två banklån som mina föräldrar hjälpte mig med.

* Jag åkte endast ner ca en 1.5 vecka innan pga att jag redan hade mitt boende löst. Jag hittade min rumskompis via skolans hemsida och eftersom hon befann sig i USA fixade hon lägenheten till oss. Har du inte möjlighet till det, skulle jag råda dig till att åka hit några veckor innan (du får inte åka mer än 4 veckor innan skolstart) och kolla runt personligen. Då kan du även lyckas få en billigare lägenhet.

* Nepp, jag har ingen bil. Som tur är känner jag en del med bil, bla min rumskompis, men det är något som är i princip nödvändigt. Jag håller sakta men säkert på att lära mig att köra nu.


* Efter minst ett års utbildning har du rätt att ansöka om 1 års OPT (Optional Practical Training) = jobba inom området du är utbildad i. Sedan efter det tror jag att du kan ansöka om "Permanent Residency", men så långt har jag inte kommit ännu.


Hoppas du har fått svar på dina frågor.
Kram

Twitter!

Publicerad 2011-05-28 04:53:12 i Allmänt,

Har skaffat mig en Twitter, folks! Och lyckats lägga till en liten widget på vänstra sidan här.


Så gå in och kolla där! (LÄNK) Eller läs på sidan, vilket som. Och ja, den kommer att vara på engelska.


Pöss

Steven Spielberg

Publicerad 2011-05-27 13:00:00 i Allmänt,
Alltså AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!! Fattar ni hur stort det här är?! Steven fucking Spielberg kommer och pratar för min skola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jag har ingen aning om hur de lyckades haffa honom men vi hade tur då en av mina klasskamrater råkade traska förbi precis när de satte upp lappen. Eftersom Mr. Spielberg har begärt en liten salong för denna tillställning sprang min klassis in i klassrummet varpå Jules kastade sig på datorn och skrev upp oss alla. Folk som såg denna lapp stod alltså runt omkring med sina iPhones för att haffa de få platserna.


Ah! Jag vet inte vart jag ska ta vägen.Magiska händer

Publicerad 2011-05-27 08:52:14 i Allmänt,

Det där med att ha massagen i blodet som svenska, kanske stämmer trots allt. Nog för att många slänger sina ryggar i händerna på mig och skriker på mig att massera, men nu lyckades jag faktiskt i princip fixa min egen nacke."Här trycker vi till", tänkte jag och vips hade vi mycket mer rörlighet helt plötsligt.Förmodligen hade den bara hamnat i någon form av spasm. Så går det när man stressar upp sig för mycket. Fy på sig.
Har nog förhoppningsvis ett bekymmer mindre nu i alla fall. Har kanske lyckats få en ny fotograf för mina headshots på kroken.

En månad

Publicerad 2011-05-25 19:29:24 i Allmänt,

Är det vad som är kvar av skolan. Helt sjukt vad fort tiden har gått. Det känns både läskigt och spännande på samma gång. För er som inte vet så kommer jag att stanna kvar i USA och jobba eftersom min utbildning ger mig tillåtelse att göra det. Så det blir all in i sommar/höst och bloggen lever kvar.


Min nacke går att röra lite mer idag, så det tackar vi för.
Arrgh!

Publicerad 2011-05-25 00:07:48 i Allmänt,

Skitdag. Massa lyxproblem. Fan. Guh. Dö.


Nu går jag och min orörliga nacke till skolan.Bring it on, world!

Veckans Filmtips

Publicerad 2011-05-24 20:15:57 i Veckans Filmtips,

Slänger upp en sånhär för att lätta på stämningen lite....Tangled:

Imdb: Rapunzel med sitt magiska långa hår har spenderat hela sitt liv inlåst i ett torn. Men nu, när en tjuv på rymmen råkar hitta henne får hon upptäcka världen för första gången i sitt liv, och vem hon egentligen är.
Ni som inte har sett den här filmen (som kallas Trassel på svenska) är GALNA! Det här är lätt den bästa animerade filmen sedan Hitta Nemo och får bara inte missas. Ni som säger att animerade filmer är för barn har uppenbarligen inte sett någon. Den här filmen får en ena studen att vika sig dubbelt av skratt, för att i nästa ge en rysningar över hur vacker den är. Scenen som syns på affischen ovan är helt makalös och unik i sitt slag. Med en budget på $260 000 000 är det den dyraste animerade filmen som någonsin gjorts, och faktiskt den NÄST dyraste filmen genom tiderna någonsin.Ut och haffa Tangled!

Stress

Publicerad 2011-05-24 20:00:25 i Allmänt,

Idag skulle jag egentligen har blivit fotograferad för mina headshots (något som varje skådespelare måste ha), vilket var perfekt eftersom vi inte börjar förrän kl 16.00. MEN! Fotografjäveln dubbelbokar mig och Jules och lämnar oss nu i ovisshet. Det här är något som skulle vara klart för en månad sen, ungefär så stressad är jag.


Smällar man får ta när saker är gratis antar jag (kostar ju fan över $300 annars).Sen vaknade jag upp med nackspärr också.


Men allt kommer ooooordna sig!

7

Publicerad 2011-05-22 19:22:00 i Allmänt,

Sorry för inaktivitet, men jag går numera i skolan 7 dagar i veckan. Min lärare har lagt in rep på söndagar och måndagar, som vanligtvis är våra lediga dagar, inför vårt showcase. Jag har ingen koll på dagarna längre.


Okej, nu råkar jag veta att det är söndag.Men ändå...

Till Pappa

Publicerad 2011-05-18 17:47:21 i Allmänt,

Okej, då tar vi i med hårdhandskarna. Eftersom pappa har så otrooooligt svårt att tro att jag gick upp vid 04.20 för att se soluppgången vid Grand Canyon, får jag väl dra fram "Bevismaterial nr 2"Ja, du får helt enkelt bedöma på ljuset i mitt ansikte, visst är det morgon allt. Och ja, det var svinkallt, jävla ökenväder.

Veckans Filmtips

Publicerad 2011-05-17 23:49:28 i Veckans Filmtips,


Whip It
Imdb: I Bodeen, Texas hittar en indie-rock tjej ett sätt att hantera hennes missnöje med småstadslivet. Hon upptäcker ett rollerblade-derby i närliggande staden Austin.


En liten, charmig feelgood- film som är regisserad av Drew Barrymore som även spelar med i den. Drew är en mycket talangfull regissör och den här filmen är girl power! Den får hela 7/10 stjärnor på Imdb.

Arizona

Publicerad 2011-05-17 23:19:06 i Allmänt,

Trevlig tisdag på er allihopa! Eftersom jag inte tänker kommentera hockeyfinalen tänkte jag att jag lika gärna kunde lägga upp bilder från Arizona resan, som jag har skjutit upp för länge.Vassego!


"Wohooo! Klockan är 06 på morgonen", säger R.J"Wohoo! Såhär löser man det", säger jag and away we go.
Efter timmar körandes genom öknen tornar Sedona upp sig framför ossDenna häpnadsväckande stad har byggt en kyrka mitt i berget.
(Förövrigt var det kyrkor ÖVERALLT, en för varje av Kristendomens
grenar).Men när alla campingar var fulla och solen började gå ner, blev det en
kamp mot klockan, och ut i vildmarken "At your own risk" blev det tills
vi hittade denna relativt platta plats att slå läger vid.Ficklamporna ville inte fungera och ingen hade tänkt på att ta med sig
en panna, så det blev camping bad ass-style med matlagning på sten.Campar man i the US of A måste man äta smores: kex, choklad och
marshmallows. M to the Ums.Vaknar upp till tystnaden och denna utsikt.
Ökenblomma.
Dags att knöla ut oss ur "At your own risk" vägen, och efter lite tagg-
trådsproblem gick det bra.Hiking times!Cp-times....Vi gick fantastiskt fel och det slutade med att vi gick stöööört långt
men vi fick i alla fall se detta.Mästerfotografen Jay.
Super rock-climber...


...Eller......Calvin Klein-modell, ja R.J är så mångsidig han.
Vaddå ramla ner och dö? PjuuushSvetto 1 och Svetto 2. Men det var bara jag som lyckades bränna mig
som fan. Aj.Framme dit vi skulle från början, "The Crack" (Nej, vi vet inte vem
som valt namnet) och här hoppade vi i och kallt var det.
Solnedgång över Nowhere Boulevard, dag 2.Amro försöker lära ut egyptisk dans.Den afrikanska versionen var det ingen som försökte sig på.Efter några timmars bilande kommer vi fram till Grand Canyon.
Aaaand it was Grand...Vaddå ramla ner och jättedö? Ser ni inte lugnet och friden i våra ögon?
Ner i djupet.
Dag 2. BEVIS! Till kära pappa att jag gick upp för att se soluppgången.Men min kamera tyckte inte det var sådär jättekul att fota.Sen var det dags att åka hem till Kalifornien, som är vackert det med.
Jag vet att bilderna blir så tråkigt små när man laddar upp den, men hoppas att någon tyckte det var lite kul att se.


Kramar till er!

ESC, Hockey och annat skit

Publicerad 2011-05-15 01:30:31 i Allmänt,

God lördag på er kära vänner (och främlingar). Följde precis slutet av Eurovision genom Aftonbladets livechatt. Helt otroligt vad bra det gick för Sverige, tredje plats är bra jobbat. Trots att jag inte tyckte om låten själv särskilt mycket, tror jag nog att lilla Saade fick många flickhjärtan att klappa. Eller tja, "lilla Saade" har väl inte jag rätt att kalla honom, han är väl lika gammal som jag? Smart.


Det jag nästan vill gråta lite över är att det inte finns någonstans att följa Sverige-Finland finalen i Hockey VM. Fan det kommer bli skitspännande ju. Minns finalen 2006 mot Finland i vinter-OS. Höll på att kissa på mig av nervositet, mer spännande än så blir det nog inte... Så se till att titta på det, ni som kan!


Annars då? Jo tack, själv var man på koreansk karaokebar igår. Det var... Roligt... Jag sjöng. Till Elin kan jag berätta att det givetvis hanns med en Bohemian Rhapsody.

Idag var det upp tidigt för rep, och imorgon är det dags för en ytterligare Final Film shoot. Jag ansvarar för Set Dressing denna gång, och nej inte dressing som i sallad utan jag ser till att kulisserna ser bra ut osv. Igår var det ju min scen som spelades in och det gick riktigt bra! Ser fram emot resultatet, som visas på Universal den 25:e juni. Givetvis kommer det upp här också ;)Nä, nu ska jag ta och dricka lite mer kaffe så man inte somnar här.

Final Film

Publicerad 2011-05-13 16:50:34 i Allmänt,

Är det vad som står på schemat idag och tre dagar framåt. Det är nämligen dags för våra Final Film shoots. Känns nästan lite overkligt att vi redan är framme här, innan vi hunnit blinka står vi på scenen och har avslutat vårt sista showcase.


Jag spelar in min scen med Jules, filmen den kommer ifrån heter Women In Trouble och handlar om två främmande kvinnor som råkar bli inlåsta på en offentlig toalett tillsammans.Wish me luck!


Jules och jag with tha slate, vid ett annat tillfälle.

Veckans Filmtips

Publicerad 2011-05-13 10:00:00 i Veckans Filmtips,

Har jag heeeeeeelt glömt!


127 Hours:
Imdb: En klättrare fastar under ett stenblock under en hajk i Utah och får ta till desperata åtgärder för att överleva.Okej, jag vet inte om någon tar till sig mina filmtips, men ni som inte redan har sett den här är galna. Den här går lite i samma anda som Buried med praktiskt taget endast James Franco som skådespelare. Han gör ett enastående jobb som också gav honom en mycket välförtjänt Oscarnominering (gick till Colin Firth). I vilket fall är detta en sann berättelse och är skriven efter de filmklipp som spelades in av mannen som upplevde detta.


SE!


Hej då.

Redhead

Publicerad 2011-05-12 10:00:00 i Allmänt,

Eller tja, man ser ju inte så mycket på den här bilden heller. Fan då. Meeeeeeeeeeeen den får duga!
Nytt hår alltså!

Driftproblem

Publicerad 2011-05-10 09:00:00 i Allmänt,

Bloggen har varit lite knasig på sistonde, därför har det inte blivit sådär apmycket uppdatering då inte inläggen gick att publicera. Min käre far gjorde mig även uppmärksam på att "Vicky San Gratis"-inlägget inte gick att kommentera. Men det är fixat nu, så jag hoppas alla lyckas se videon.


Nämen joråsateeeeeeh, inga konstigheter. Annars då?

Well hello...


Vad tycker ni om mitt läppstift förresten? Är det inte underbart? Nu är ju iofs den här bilden gammal så jag är inte sådär blek längre. Och nej, det är inte jag som snitschigt lyfter på ena ögonbrynet, har alltid velat kunna göra det, men jag är faktiskt naturligt sned. Freako.

The Killing Of Vicky San Gratis

Publicerad 2011-05-08 20:53:27 i Mina Filmer,

(...Den riktiga versionen)


Anledningen till att jag tog bort den förra videon var för att videofy.me tillåter endast 5 minuter långa videoklipp och informerade inte mig om att de kapat hela slutet. Så ni som tror att ni har sett filmen, har alltså inte det....Så HÄr kommer den!

Den måste vara lösenordsskyddad pga rättighetsskäl, men skriv bara in "vicky" så kommer filmen upp!


Enjoy!

Freaky

Publicerad 2011-05-08 03:52:42 i Allmänt,

Mitt högra öra håller på att lägga ner, och precis när jag tror att jag håller på att bli döv så dyker den här annonsen upp på Facebook:
Spooky....

The Killing Of Vicky San Gratis

Publicerad 2011-05-07 17:29:58 i Allmänt,

Här kommer den folks, senaste projektet jag gjorde.

The Killing of Vicky San Gratis

Regisserad av Jay ParupalliVIDEO BORTTAGEN! FEL I UPPLADDNINGEN. FICK INTE MED SLUTET. FIXAR SEN.

Omväxling förnöjer

Publicerad 2011-05-07 05:47:05 i Allmänt,

Igår klippte Jules min risbuske till hår och sedan slängde jag i en färgflaska på det.


Själv är jag supernöjd! Bilden nedan suger så det ser ut som jag har samma färg som förut men det är faktiskt rätt så mörkt och jävligt rött. Visar det någon annan gång. Just nu ser jag ut som ett fan, kom nyss ut ur bastun där jag och Jules haft rep inför vår Final Film Shoot. Låter konstigt? Ja vi skådespelare har ett knasigt jobb. Vi ska filma en scen från filmen "Women in Trouble", där två främmande kvinnor blir inlåsta på en offentlig toalett (egentligen en hiss, men det gick inte att fixa) mitt under en värmebölja. Så bastun blev vår research. Jäklar jag är helt slut.

Byyyee!

Veckans Filmtips

Publicerad 2011-05-03 19:33:59 i Veckans Filmtips,

Faen, vad veckorna springer iväg, blir ju nästan rädd.


Inser nu att jag tänkte på östgötska när jag skrev den där meningen. Varför? Det är ingen som vet.


Nu till saken, veckans filmtips är:

ResurrectionImdb: Edna upplever livet efter döden en kort tid efter en bilolycka. Medan hon börjar sïn långa läkningsprocess, upptäcker hon att hon har förmågan att läka fysiska svagheter. 


Den här filmen ska enligt utsago vara baserad på en verklig händelse. Såg den i skolan och blev väldigt positivt överraskad. Bra skådespelare och spännande story.

Highlight of my day

Publicerad 2011-05-02 00:53:06 i Allmänt,

Kay och jag var ute i sommarvädret och spatserade omrking lite. Stannar vid en djuraffär och går in och kikar lite. Vem hittar vi där om inte den här lilla krabaten!

Världens sötaste lilla grabb! ÅHHH! Mys...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela