Filmen är på G!

Publicerad 2011-06-30 10:29:54 i Allmänt,

Ja, pappa, min Final Film kommer troligen att läggas upp om några timmar (typ kvällstid för er) eftersom jag var förbi skolan idag och förde över den på min hårddisk.


Idag har jag, Kat och hennes bror chillat framför Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1 (Del 2 premiär snaaart AH!) och sedan haft Wii-kväll hemma hos RJ där jag fick äta sydafrikanska pannkakor för första gången, lagade av hans mor. Då kan man checka av det från listan... Kan ju också meddela att jag smakade någon form av hjort häromdagen också som RJ tvingade i mig. Spännande.


Men i alla fall, nu ska jag nog gå och lägga mig, filmen kommer upp när jag vaknar!
Vad är ett inlägg utan en bild? Från pariserhjulet vid Santa Monica Pier
(kanske ni har skymtat i Baywatch någon gång...)

Night In Van Nuys

Publicerad 2011-06-29 08:07:04 i Allmänt,

Framme! Flytten har gått bra och vi har en tillfällig lösning för internet så it's all good.
Klassen och några till efter vårt showcase i torsdags.

Move

Publicerad 2011-06-28 22:15:20 i Allmänt,

Idag blir det flytt från denna underbara lägenhet. Mina närmaste månader kommer inte vara så stabila. Vi skulle egentligen flyttat in i ett gästhus i Sherman Oaks för juli månad, men i sista sekund bestämdes det att vi flyttar in hos min gamla klassis Kat då hon åker hem till Texas i en månad. Känns mycket bättre faktiskt. I augusti flyttar jag sedan in i RJs lägenhet då han åker till Kina tills oktober, efter det hoppas jag att jag hittar något mer långvarigt. Kanske med en rumskompis, kanske ensam, time will tell.


Slänger också in det här inlägget för att förvarna att Kat inte har internet i sin lägenhet, så jag vet inte när ni kommer höra av mig nästa gång. Men bara så att ni vet att jag lever!Farväl fina lägenhet med alla öppna ytor. (Nej, jag hade ingen bättre
bild).

Graduation pics

Publicerad 2011-06-26 22:35:17 i Allmänt,

Första dagen i frihet, eller som arbetslös, hur man nu vill formulera det. Gårdagen var riktigt rolig, och jag är jättenöjd med vår Final Film! Roligt att få se sig själv på stora vita duken åter igen, läskigt också givetvis men denna gång var jag mycket nöjdare med min insats. Ska förbi skolan imorgon och lämna in min hårddisk så jag får filmen, sen lägger jag upp den här!Lite bilder:Jag utanför biografen på Warner Brothers med mitt certifikat.
Jag och flickorna.Kay på vårt Graduation PartyOlya och Jules.De andra tog fler bilder, väntar på att de ska ladda upp dem så lägger jag upp dem här sedan.

Graduation

Publicerad 2011-06-25 20:44:05 i Allmänt,

Jahap, då var det dags då, idag är det sista dagen på New York Film Academy och klockan 16 idag ser vi oss själva på vita duken inne på Warner Brothers, sedan bär det av till Graduation Party här i närheten.


Jag vet inte vad jag ska säga, tiden har gått så fort men ändå så långsamt. Jag har lärt känna underbara människor som har blivit som min familj härborta och det kommer att kännas konstigt att inte se varandra varje dag. Vi har gått igenom mycket tillsammans, bra stunder och mindre bra stunder. Men idag vill jag minnas alla fantastiska stunder, alla galna skratt och alla gånger jag varit så stolt över oss och vårt hårda arbete.


Jag önskar alla lycka till i framtiden, då jag ändå hoppas att vi allihop håller kontakten, trots att några fortsätter ett år till och några, som jag, ska nu ge sig ut i branchen och göra sitt bästa.Jag älskar er, era jävla knäppgökar.

Trevlig Midsommar

Publicerad 2011-06-24 18:23:51 i Allmänt,

I skrivandets stund är nog de flesta av er ute på någon skärgårdsö eller liknande, skålar i snaps med blommor i håret.


Jag vaknade för ett tag sedan halvt död från gårdagens showcase. Mer om det en annan dag. Idag firar jag midsommar med Final Reviews (aka typ utvecklingssamtal). Kul va? Hoppas det går bra, är lite nervös men det är nog ingen fara. Hoppas att någon vill hitta på något senare, vad som helst, känns trist att sitta hemma och stirra på Midsommarafton.


Imorgon är det dags för Screening av våra Final Films. Inget man kan göra åt nu, då det redan är inspelat, så det är väl bara att luta sig tillbaka?Nu är det här visserligen en tysk reklam, men lite sanning ligger det väl
i den...Så som det brukar se ut...


Trevlig Midsommar där hemma!

Showcase!!!

Publicerad 2011-06-23 09:30:00 i Allmänt,

Idag bär det av! Tidsinställer det här inlägget då jag måste åka hemifrån redan 07.45 och tvivlar på att jag kommer att ha tid till att blogga.


Ja herregud, vad ska man säga. Alla månader av hårt slit ska äntligen få löna sig, jag är sååå nervös! Vi fick hela dagen ledigt idag och åkte till stranden, tyvärr var det mulet och kallt. Men ändå.GAH!Så stolt över oss!

Countdown

Publicerad 2011-06-21 01:47:42 i Allmänt,

3 dagar kvar till Showcase. Alla kurser är nu avslutade och det är bara rep fram till torsdag då det smäller. Alla är jätteduktiga och det kommer bli en bra show, men vi är utmattade. Energin dippar hela tiden, men det är bra träning inför framtiden. Sånt här måste vi klara, det gör oss starkare.Flera av mina klasskompisars familjer börjar trilla in nu också för att komma på vårt Showcase och Final Screening. Känner mig som en dålig människa som är avundsjuk men det känns jättejobbigt just nu att inte ha sin familj här eller kunna följa med dem hem inför sommaren efteråt. Det kommer bli väldigt tomt här och 5 dagar efter skolan slutar blir det även en flytt. Det är nu som jag måste vara starkare och kämpa hårdare än någonsin, för nu är det bara tungt.


Suddig mobilbild från Cowboy Country, dit jag och Kay åkte härom-
kvällen. Trevligt ombyte och jag vill absolut åka tillbaka och lära mig
Line Dance, så jag också kan vara med.

Genie in a bottle

Publicerad 2011-06-20 04:46:50 i Allmänt,

Ah! Hittade världens coolaste spel! Gå in HÄR och tänk på en karaktär, riktig eller fiktiv och börja spelet. Anden kommer sedan fråga dig en massa frågor som du måste svara på innan han kommer gissa vem det var du tänkte på.


Galet hur det funkar!Gissa vem jag tänkte på?
OMG! Det funkade andra gången också!


Hrm...


Oh yeah

Arizona Roadtrip Part 2

Publicerad 2011-06-18 10:00:00 i Allmänt,

Andra delen av vår roadtrip! Nu ser vi det sista av vår olagliga campingplats i Sedona och åker vidare till Grand Canyon.


För de som undrar varför vi skriker "Thelma!" i slutet (som jag även skriker när jag hoppar i första videon), det är någon form av internskämt baserat på filmen Thelma & Louise. Ni som har sett den förstår kopplingen med Grand Canyon. Det var givetvis R.J som myntade det, kungen av randomness.

Berg

Publicerad 2011-06-17 13:00:00 i Allmänt,

Ibland översätter jag min blogg till engelska med hjälp av Google Translate på skoj, eftersom jag vet att en del av mina icke-svenska vänner läser bloggen ibland. Oftast blir det ju heltokigt, eftersom Google Translate gör lite som den vill, byter ut ord, hittar på nya osv.


Men översättningen av min Twitter-widget var nog veckans:


And now, the end is near

Publicerad 2011-06-17 06:26:42 i Allmänt,
Om exakt en vecka är det dags för showcase, lördagen därpå är det examen. Jag är både förväntansfull men också rädd för vad som komma skall. Faktumet att jag inte har den blekaste aning om vad som händer på söndag den 26:e juni skrämmer mig något enormt. De flesta av mina vänner lämnar Los Angeles för hemlandet eller andra bravader.

Jag vet att det här är ett val jag har gjort helt på egen hand och jag planerar att klara detta på egen hand också. Men likt förbaskat känns det läskigt.


Och jag har hemlängtan. Jag skulle mer än gärna sätta mig på ett flyg och spendera sommaren hemma i Stockholm. Men nu går inte det riktigt, men jag hoppas det inte blir alltför länge innan jag återser allt och alla igen, även om det kanske bara är för en stund.Jag och mammsen på väg till Rom 2006
Jag och pappa på min student 2008
Jag och systeryster på Disney World - Florida 2010
Med korvarna i Alanya 2010
Och dig saknar jag också. Stockholm är som vackrast på sommaren.


Veckans Filmtips

Publicerad 2011-06-14 23:21:04 i Veckans Filmtips,

...Missade jag förra veckan, men så kan det bli ibland. Här kommer i alla fall denna veckas filmtips!


Charlie St. Cloud

Imdb: Charlie St. Cloud är en ung man som är överväldigad av sorg efter bortgången av hans yngre bror, Sam. Så pass mycket att han tar ett jobb på kyrkogården där Sam är begravd. Charlie har dock ett speciellt band med sin bror, han kan se honom. Han möter upp med sin bror varje kväll för att leka och prata. En tjej kommer plötsligt in i Charlies liv och han måste välja mellan att hålla sitt löfte till Sam eller att följa kärleken.
En riktig snyftare för er som gillar sådant. Men även filmen som, enligt mig, tog Zac Efron ur "Söt Disney-pojke"-kategorin, till riktig skådespelare. Efron gör ett kanonjobb i den här filmen och jag blev tagen av hans prestation. Nog för att han är olagligt snygg, men han är jävligt talangfull också. Ray Liotta har även en liten, men betydelsefull roll. 

Hur jag smet in på Universal

Publicerad 2011-06-14 13:00:00 i Allmänt,

Det är väl ingen som missat min mystiska Twitter uppdatering häromdagen?


Nej, självklart inte! Historien har jag tänkt att jag ska dra ett tag men inte funnit styrka. Men här kommer den.Som en del av er vet, publicerade jag ett inlägg för ett tag sedan om att Steven Spielberg skulle komma och prata för skolan och att jag skulle gå. Event på skolan fungerar alltid på samma sätt. Lappar sätts upp, email skickas ut och det man behöver göra är att maila en viss person och reservera en plats. Först till kvarn är det som gäller.

Nu var det tydligen så att lilla NYFA inte förväntade sig det enorma tryck som följde efter annonseringen av Steven Spielberg-eventet. Hrm, tillåt mig att utbrista: DET ÄR STEVEN SPIELBERG FÖR I HELVETE, VAD TRODDE NI???!!!?

I vilket fall, bestämde sig skolan för att ändra på reglerna i efterhand, och göra det till ett "Invites only"-event, vilket innebär att endast utvalda personer fick gå och blev inbjudna. I detta fall handlade det om MFA och BFA studenter (två åriga elever med andra ord). Detta gjordes i tystnad utan att informera resten av eleverna, inklusive oss, som hade anmält oss först av alla. Lapparna satt kvar på skolan och mail fortsattes skickas ut.

Tillslut fick vi denna information, vi blev fly förbannade och i studens hetta slöt Ioanna, Jules och jag en pakt om att vi banne oss skulle försöka. Vår lärare hejade på oss och frågade hur vi trodde att Steven Spielberg har kommit dit han är idag. Visst smög han sig in vart han kunde och en gång tog han till och med över ett helt kontor och styrde som en ledare utan att någon kom på honom.

Dagen kom och vi satte oss i bilen och styrde kosan mot Universal Studios. Vi ser att vi har tre entréer att försöka med. Vi stannar vid den första kontrollen där en äldre man förklarar att vi inte finns med i systemet. Detta visste vi ju givetvis men vi spelar dumma och kör vidare till nästa gate. Väl framme vid den unga manliga kontrollanten flaxar vi med ögonfransarna och putar ut med behagen (något som egentligen går emot allt jag står för, men vi talar om Spielberg här, människor). Detta ger liten effekt, men han låter oss parkera och ringa skolan för att rätta till misstaget.

Vi vet ju givetvis att vi inte kan ringa skolan och förklara situationen då vi inte är tillåtna på studioområdet i första taget. Plötsligt slår det ner som en blixt från en klar himmel. Jag minns plötsligt att alla NYFA studenter har tillgång till Universals kostymavdelning inför inspelningar och showcase. Jag ringer skolan, ljuger och säger att vi ska titta på kostymer, det tar två minuter för säkerhetsvakten att knappra in våra namn. Jag lägger på, vi väntar i två minuter, och försöker vid entrén igen, Poff! Helt plötsligt skrivs entrébiljetter med våra namn ut. Så enkelt var det.


Triumferande över vår listighet studsar vi in på området och letar upp biografen där eventet ska äga rum. Dit kom vi, men inte längre. NYFA står där redo med en papperslista på alla inbjudna, där vi givetvis inte finns med. Vi väntar till sista minuten i hopp om att några inte skulle dyka upp men givetvis infann sig alla och biografen var fullsatt.

Med huvudena högt traskade vi ut från studioområdet, men vetskapen att vi var så nära, vi lurade Universals datasystem, men inte NYFA:s papperslista. Vi lyckades komma in på grund av ren listighet och inga kvinnliga behag. I sann Steven Spielberg anda.


Make-up för kameran

Publicerad 2011-06-14 10:00:00 i Allmänt,

Idag hade vi en Special Lecture. Det var den tredje och sista, och något som alla elever har som snart ska sluta. De tidigare har handlat om Business of Acting men idag fick jag en trevlig överraskning. Make up for the Camera!!


En proffesionell make up artist kom in och lärde oss hur vi ska sminka oss när vi själva måste hantera sminket. Tex, när det inte finns en make up artist vid filminspelningen. Lärde mig mycket, och kände behovet av att investera i ett antal sminkborstar när jag kom hem.Sminkningen som jag fick.
Badrumsbelysning
Enkel sminkning som funkar om man spelar en ung karaktär tex, eller
som vanlig vardagssminkning. Skulle förmodligen sett väldigt snyggt ut med detta till min headshotsfotografering, men men, då vet man till nästa gång.

Sverige i Hollywood

Publicerad 2011-06-14 08:29:20 i Allmänt,

Vi får väl vara stolta när den svenska bokserien har blivit ett sådant fenomen. En riktig snackis. Är lite spänd på att se om den är något att ha. Är helt ärligt inte speciellt förtjust i de svenska filmerna. Den första är bra, men de andra är småusla faktiskt om ni frågar mig. Sjukt överhypade.

Oophi ger sig på bildredigering

Publicerad 2011-06-13 09:35:00 i Allmänt,

Ja, det är något jag har noll erfarenhet av. Men jag lekte runt lite med mina foton då det var dags att skicka in till skolan för att de ska trycka sina program/inbjudningar (kul att de är så stört efter att vi redan har hunnit göra allt före dem...)


I alla fall så blev detta resultatet:Originalet.


New and improved Oophi. Eller vad tycks?
Tre år sedan

Publicerad 2011-06-10 17:19:32 i Allmänt,

Idag är det tre år sedan jag tog studenten, tjollahopp vad tiden går. Man börjar ju bli gammal. Det märks ju även när man ser på Facebook att ens vänners småsyskon tar studenten. Huuu.Jag och Lilja på morgonen
Jag och ena kotten
Efter utspringet, jag och andra kottenFlaket var en kul grej....
Freedom!
Ja, och nu är det snart dags att gå ut ännu en skola och springa ut i livet på riktigt denna gång.

Showcase

Publicerad 2011-06-07 23:49:56 i Allmänt,
Det här är inbjudan till vårt showcase. Vad tycks? Den är skapat av Jules kusin och panikredigerad av min bonusbroder Johan kl 05.30 på morgonen.


Jag är så förväntansfull. Jag är så otroligt stolt över det arbete som min klass och mina fantastiska lärare har lagt ner på detta. Det kommer bli grymt. Nu kör vi!

The Vow

Publicerad 2011-06-07 22:15:42 i Allmänt,

Åh blev ju lite kär när jag såg den här trailern! Måste orka vänta ända till nästa år innan den kommer ut!I adore Rachel McAdams.

Kronjuvelerna

Publicerad 2011-06-07 06:59:43 i Allmänt,

När man ser den här trailern, tänker man kanske: "Hm, spännande film, den verkar nog bra.


"Men vad tror ni man tänker när man ser den här bilden före trailern?
Hur tänkte vi här, Björre?


Är det bara jag som tycker att bilden och trailern verkligen inte hör ihop?

Grattis Sverige

Publicerad 2011-06-06 16:45:46 i Allmänt,

På nationaldagen! Hoppas ni har riktigt fint väder där hemma och att ni ska iväg på något roligt firande.


Här är det molnigt och dystert, men jag blev trots allt inbjuden till "Kiss a Swedish Person Day" på Facebook. Spänd på att se vad dagen har att erbjuda.Normalt?

Publicerad 2011-06-03 04:28:32 i Allmänt,

Okej, säg mig läsare om detta ser konstigt ut:

Böja normala tummen.
Böja aj-aj tummen.Alltså problemet är att översta delen av tummen inte böjer sig, det ser helknasigt ut i verkligeheten. Som att översta delen har dött. Öh det där lät creepy. Är det någon som har skadat tummen såhär förr? Fixar den till sig efter ett tag??


Huvva. Ont gör det också.

Likebox

Publicerad 2011-06-03 00:25:00 i Allmänt,

Har precis satt in en "Like box" här intill som går till min fansida på Facebook. Klicka på den så blir jag glad. Är oerhört tacksam för ert stöd!Fin pil....

Bild utvald

Publicerad 2011-06-02 17:41:47 i Allmänt,

Jag har fått många olika kommentarer om vilken bild jag ska välja för vår e-vite. Jag tog era kommentarer till mig och gick sen efter vad som var "jag".


Det blev denna:


Tess ljusade upp den, så den blev lite finare.

Linked

Publicerad 2011-06-01 20:11:46 i Allmänt,

Heeey allihopa!


Har blivit veckans blogg hos Maria! Superkul! Och ni nya läsare som har kikat in: välkommna! Hoppas ni trivs och stannar kvar.
Tack Maria!

Like

Publicerad 2011-06-01 10:00:00 i Allmänt,

Heeeeeeeeej allihopa! Eller god morgon kanske man ska säga till er. Just nu ligger jag och sussar sött, men eftersom man kan tidsinställa inlägg får ni ett nu. Mohahahaha I got the power.I alla fall, jag har precis skapat mig en egen fansida på Fejsbok. Ja, nog vet jag att jag inte åstadkommit med så mycket ännu, men det kommer, det kommer. Under tiden tycker jag att ni ska gå in och "Gilla" min sida, så kommer uppdateringar snart.
KLICKA PÅ BILDEN.Puss

Veckans Filmtips

Publicerad 2011-06-01 09:00:00 i Veckans Filmtips,

Trevlig juni allihopa! Veckans Filmtips kommer här!


Unthinkable
Imdb: En psykologisk thriller som handlar om en black ops förhörsledare (= hemlig förhörsledare inom amerikanska militären som ofta har ifrågasatt moral och etik) och en FBI agent som försöker få en misstänkt terrorist att avslöja placeringen av tre atombomber runtom i USA.


Den här filmen håller dig definitivt på helspänn. Samuel L. Jackson gör en annorlunda rolltolking än dem vi är vana att se honom i. Samspelet mellan honom och FBI-agenten Carrie-Anne Moss, som är en stark motståndare till tortyr, är fantastiskt. R.J och jag kommer att spela upp en scen från denna film i vårt showcase. Vi har morphat ihop Jackson och Moss till min karaktär och R.J spelar den misstänkte terroristen. Det kommer bli grymt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela