You've got a friend

Publicerad 2011-01-30 22:39:49 i Allmänt,

När saker och ting känns lite jobbiga finns det inget mer värmande än att hitta ett meddelande i Facebook-mailen titulerat: "bajshanna anropar bajsoophi".Svennis, min underbara Svennis. Tack för ditt fina och stärkande mail, och för att du satte dig ned och tog dig tid att sträcka ut en hjälpande hand till någon som kände sig lite nere.


Du är en underbar människa och dina ord fick mig verkligen på bättre humör igen! Jag saknar dig så mycket och önskar att du kunde vara här och ha roligt med mig. Jag hoppas innerligt att alla dina drömmar slår in.


... Såååå nu har jag spenderat en timme eller så med att hitta en fin bild på mig och Svennis. Men tja, man kan ju undra vad vi har haft för oss de åren vi känt varandra för det här var det jag hittade:Eeeh, Arvikafestivalen 2007. Vettefan...
Lucia 2006 typ. Fyfan...
Förmodligen den bästa av dem alla. Inför slutskivan i trean på
gymnasiet. Tema: Fashioncrime. Minns att Hanna ville kalla sig polsk
psyk-crackhora.Innan någon utgång.Saknar dig lille skrutt! Men jag vet att vi ses igen en vacker dag!
Förövrigt är alla mina vänner där hemma otroligt fina och stöttande och jag blir så rörd av alla meddelanden jag får. Tack!

There's no place like home

Publicerad 2011-01-30 02:24:27 i Allmänt,

Har en sådan där dag då jag inte vill vara här. Vill bara hem till mamma och pappa och alla vänner. Sådana här dagar slår till ibland och jag var inte alls beredd på dess intensitet. Klart jag förstod att jag skulle få hemlängtan, men jag har varit borta hemifrån förut och fick inte alls dem här känslorna då. Trodde jag var vuxen nog att klara mig långt hemifrån. Idag känner jag mig bara som ett litet barn.Kämpar med en scenpartner som jag inte kan jobba med. Vi kan inte jobba tillsammans helt enkelt. Sådant händer och eftersom jag är fast besluten att bli professionell en dag tänkte jag att jag skulle överse detta och jobba på ändå. För i verkliga livet kommer jag att få arbeta med massa skådespelare jag inte kommer överens med och då måste man hitta ett sätt att komma över sina olikheter och få jobbet gjort helt enkelt. Vi kom till en punkt idag då det bara inte gick längre, och vår lärare fick veta det trots att jag helst hade hållt det hemligt. Känner mig som världens sämsta skådespelerska som inte kan komma över det här och jobba vidare.


Nu är det i alla fall helg och jag får chans att andas ut och ladda om batterierna. Förhoppningsvis kan vi gå ut ikväll ett gäng och kanske får man träffa lite nytt folk!!


Annars saknar jag er där hemma. Så mycket att det gör ont i mig ibland. Känns som att jag bara vill packa väskan och åka hem till alla riktiga vänner. Som känner hela mig men tycker om mig ändå.

Stockholm i mitt hjärta

A new day!

Publicerad 2011-01-28 20:01:58 i Allmänt,

God förmiddag allihopa!


Eller tja, det känns ju lite egoistiskt att önska er en god förmiddag när det egentligen är kväll där hemma. Så i princip önskade jag just mig själv en god förmiddag.


Ooooh well...


Min skola hade en mixer igår kväll på en restaurang i närheten. Mycket trevligt må jag säga! Såg en del bekanta och obekanta ansikten och tanken är ju att man ska lära känna varandra. Träffade även på en svenska från skolan i New York. Trevligt! Känner nu såhär i efterhand att jag kanske skulle tagit hennes nummer. Skulle vara roligt med svenska vänner.


Vinet kostade $4. Har ett otroligt Cola-sug. Det får bli dagens koffeinintag innan Meisner och Shakespeare lektionerna.So long!En bild som inte har någonting med någonting att göra. KOLLA VAD
LITEN JAG ÄR! Gotland 2005 om jag vill minnas rätt. Snutte.

Såva

Publicerad 2011-01-26 08:37:53 i Allmänt,

Jag.Är.Trött.Bara för att jag är så otrooooligt snäll har jag istället för att åka hem efter skolan, hjälpt en vän med hans film. Var statist på en fest. Mina fötter och mitt skratt är nu förevigat. 15 minutes of fame. Men men, jag kom inte hem helt tomhänt. Råkade av en händelse få med mig en espressobryggare med tillhörande kaffe. Italienare är bra trevliga.Molto bene!

Från när jag var mindre trött. Midsommar. Om man tittar mange noge
kan man skymta Älyn och Lusk i bakgrunden. A.k.a. P
ølsekorvarna.Ciao!

That's a wrap!

Publicerad 2011-01-25 07:02:07 i Allmänt,

Sista inspelningsdagen idag. Spenderade hela dagen på stranden. Nu ligger ödet i regissörens händer.


Tråkigare arbetsplats kan man ju ha.Pirate Sunny i sin lilla grotta
Shooting: Day 2

Publicerad 2011-01-24 17:15:22 i Allmänt,

Idag blir det inspelning på stranden hela dagen!


Gårdagen var lång, 11 timmars inspelning. Idag blir det lite lättare då det sista spelas in idag. Gårdagens höjdpunkt var ju såklart Pigwidgeon, kakaduan!

Jag och Pigwidgeon, som var så snäll och lugn hela tiden. Lilla Piggy
är faktiskt Hollywoodtränad, och förmodligen en större stjärna än oss
alla. Ett proffs.MAMMMAAAAAAAAH! JAG VILL HA EN KAKADUA!!!

Shooting

Publicerad 2011-01-23 17:11:46 i Allmänt,

Häj.


Nu är det "helg" för mig, men inte nödvändigtvis ledighet. Gör mitt första lite större projekt som började spelas in igår kväll, fortsätter idag och imorgon. Idag är det den tuffa dagen, inspelning från 10 till 20.30 och sen upp imorgon igen. Men kul ska det bli!


Igår spelade vi in en kvällsscen på en restaurang, idag blir det utanför en kyrka och även tillsammans med en kakadua! Snutt! Imorgon blire beachen!


Ser fram emot att se resultatet!På återseende!

Griffith Park

Publicerad 2011-01-22 04:18:22 i Allmänt,

Utsiktsbilder är mah new thaang! Svängde förbi observatoriet vid Griffith Park efter skolan och kikade lite. Hade inte riktiga kameran med mig tyvärr men vi ska ta oss tillbaka dit någon gång och ha en ordentlig pic nic osv.


Tills dess, mobilbilder som inte är helt bedrövliga ändå!Det ser ut som om den är långt borta fast den inte alls var det! Mina
damer och herrar, Hollywoodskylten!
Observatoriet. Hit kan man komma och titta på stjärnorna på kvällen
om man vill.
Vackert
City of Angels
Art, Ioanna och Younes, som har annat i tankarna
Fina greken


SNÖ!!! Ser ni? Där borta... Aaaallra längst bort på berget.
Venice Beach

Publicerad 2011-01-19 06:37:34 i Allmänt,

Yo,

Frugan har flytt till Colorado för filmprojekt, så nu är man gräsänka ett tag. När katten är borta, dansar råttorna på bordet. Eller något.


Tänkte ladda upp lite bilder från besöket på Venice Beach i söndags. Vilket underbar plats, vilken atmosfär, vilka sjuka jävla människor!

För er som inte vet var Venice Beach även en av inspelningsplatserna för gamla långköraren "Baywatch".
Driving with the top down...
GraffitiväggIngen Mitch Buchannon i sikte...
Luften var varm men vattnet iskallt
Det där hade jag tänkt lära mig någon gång

Här kan man dö om man inte är försiktig, barn! Tror nog även
Baywatch tog upp det problemet...
Strandmarknaden.

Sunset.

Baywatch bilden. Ett måste.

Hejdå sooolään.

I love Los Angeles.

The View

Publicerad 2011-01-17 21:33:59 i Allmänt,

Slutade direkt efter vi filmat min och Jules scen samt hjälpt att boomat (hålla microfonen) en annan i fredags, så vi drog och köpte lite kaffe och satte oss på en utsiktsplats. Skönt att bara få vara utan några måsten för en liten stund.
Insåg hur stort Los Angeles verkligen är. Och det där är inte allt.
Jules spanar
Och jag funderar... En dag blir allt det här ditt, Simba... Eh, nej.

L.A. featuring moi!
Jag och Art, som tog oss till platsen.

Sen blev det baaaaaad hos Ioanna
The Beach

Publicerad 2011-01-16 20:55:51 i Allmänt,

God förmiddag säger jag till mig!


Hur mår ni? Själv är jag ledig och har bestämt mig för att njuta lite mellan arbetet denna helg. Ska därför ta mig en tur till Venice Beach. Första gången jag är på stranden sedan jag kom hit.


Bada är det givetvis för kallt för, men härliga 25 grader är det i luften!Smell you later med bilder från stranden och min fina dag igår!

Greken fyllde 22

Publicerad 2011-01-15 01:18:02 i Allmänt,

Fredag och hemkommen när det fortfarande är ljust ute. Hallelujah!


Imorgon är det dags att infinna sig på Universal Studios backlot igen för inspelning. Jag och Jules har en scen från Thelma och Louise.


Var ju på födelsedagsfest häromsistens. Ioanna fyllde 22 och det firade vi med grillfest!

R.J och Olya
Grillning

Ioanna fick en gudomlig Oreos tårta.Hela gänget

Underbar dag och kväll!
Later peeps!

Läsarkommentar

Publicerad 2011-01-13 06:35:04 i Allmänt,

Hej. Jag lever. Jag vet att jag inte har uppdaterat eller laddat upp bilder alls på ett tag men det är för mycket att göra helt enkelt.Det kommer, när jag har en paus att andas.


Men tänkte ändå ta mig tid att svara på en läsarkommentar. Fanns ingen mail eller blogg att svara till så jag tar det här istället och hoppas rätt person hittar svaret.

Svar: Hej Lovisa! Ja, jag går det ettåriga programmet. Tyvärr kan jag inte svara så mycket på huruvida 8 veckors workshopen är bra eller ej. Vi interagerar tyvärr inte alls med de eleverna i den kursen. Men jag tittade omkring lite på hemsidan och såg att den innehåller många av de kurserna som jag har och som är mycket lärorika. Jag vet också att de lärare som undervisar de ettåriga och tvååriga programmen även har hand om workshopsen. Dock är kurserna komprimerade och läses på kortare tid än vad jag gör.


Ledsen att jag inte kunde hjälpa dig mer än så, men hoppas att du har fått lite svar på din fråga i alla fall!

Inspelning och grekiskt

Publicerad 2011-01-09 17:46:29 i Allmänt,

Morrn!


Faen vad jag är trött. Ser ut som en tennisboll i ansiktet.Aaaaaaanyway, igår fixade jag en ny telefon! Bättre och billigare abbonemang än hos skitoperatören jag hade förut. Nu kan jag smsa er där hemma hur mycket jag vill!!! Och ni kan smsa tillbaka, i alla fall utan att det kostar mig något. Moha! Jag skickade ut ett mass-sms igår med det nya numret. Inte till alla jag känner förstås, men om det är någon som känner att de behöver det så hojta till för pöblars!


Idag är det dags att sätta igång med filmandet igen. Har en inspelning nu på morgonen (utomhus, brrr!). Numera är det tal och faktiskt ett riktigt manus. Jag har varit så sjukt irriterad på en del elever som tror att de kan skicka manuset kvällen innan inspelningen och bara tro att man ska dyka upp helt förberedd.

Det kanske är svårt för någon som aldrig har hållt på med skådespelande att förstå, men det handlar ju förfan inte bara om att pränta in replikerna, det är hårt arbete som ligger bakom alla skådespelares framträdanden. Hur ska man kunna lägga fram en hel karaktärs bakgrund, relationer  och aktioner på några timmar? Jesus.

Som tur är, är det bara en demo som ska spelas in idag. Ungefär som en trailer, och jag ska inte medverka i den riktiga filmen när den görs, eftersom manuset  inte är något för mig.


I vilket fall, efter det blir det roligheter. Ioanna fyller hela 22 bast och det ska firas med pompa och ståt. Hon har bjudit in till grekisk afton vid hennes pool. Ska bli skönt att få umgås lite utan att någon skriker eller tokgrinar. I skolan alltså, under lektionerna... Brukar inte skrika på henne i vanliga fall ;)Bye,

Warner Brothers

Publicerad 2011-01-08 01:26:41 i Allmänt,

Den här dagen tog en oväntad vändning.


Började med första och sista lektionen för dagen, Scene Study. Alla var ganska glada att vi hade nästan hela dagen lediga. Min granne som jobbar på Warner Brothers hör sedan av sig för att kolla om jag och Kay ville käka lunch med henne på studion.

Trevlarns!

Efteråt tog hon mig på en liten minitur på området. Jag såg kulisserna där de förut spelat in Cityakuten, Vänner och staden Stars Hallow som var plats för Gilmore Girls bland annat. Strövade även omkring där de idag spelar in 2½ Men, Big Bang Theory m.m. Tittade upp på balkongen som man kan se i Casablanca och som de inte riva idag. Min granne berättade små historier om området. Lärde mig en hel del.

I slutet gick vi till huvudkontoret där hon skulle hämta upp biljetter till sin chef. När kvinnan på kontoret gick in genom ett par dörrar sa hon åt mig att snabbt titta vad som fanns innanför. Och vad såg jag där? Om inte en hylla med riktiga feta jävla Oscarsstatyetter. Stora var dem!

Hur coolt som helst, nu har jag faktiskt sett en äkta statyett på riktigt, så nära har jag aldrig varit förut. Nästa gång sitter den i min hand!Tyvärr hade jag inte med mig min kamera folks! Men det kommer fler tillfällen! Möjligtvis redan i februari. Min granne bad mig att säga till när mina Pølsekorvar kommer så fixar hon oss en rundtur (nej, jag kallade dem inte korvar inför henne). Vad säger ni flickor?
Den här känner nog många igen, och
vattentornet är faktiskt K-märkt!

Galla

Publicerad 2011-01-07 06:30:21 i Allmänt,

Ibland är det bara så jävla skönt att ha den här bloggen, där jag kan spy ut hur mycket jag vill utan att tänka på vad jag säger.Jag har nämnt flera gånger tidigare att det finns en lärare på skolan jag har riktigt svårt för. På senare tid trodde jag att jag hade börjat komma över det litegrann och tänkte att jag kanske skulle kunna ta mig igenom lektionerna i alla fall. Speciellt eftersom vi innan lovet, gick och såg en föreställning han regisserat, och det var tamigfan topp 5 av det sämsta jag sett i hela mitt liv. Jag är hellre fattig än ställer upp i en sådan föreställning.


Så jag tänkte att jag inte behöver låta honom komma åt mig längre, låta honom känna sig så förbaskat överlägsen. För hans föreställning suger!!!!!!!!!!!!


Lättare sagt än gjort. Idag. Fy.Fan. Det enda han spenderar sin lektionstid med är att få ut det absolut sämsta framförandet av alla inblandade. Han låter aldrig någon avsluta en tanke och han skrattar åt eleverna.


Ibland undrar jag om det är fel på mig eftersom de flesta i klassen inte verkar ha något problem med honom OCH de tyckte att hans föreställning var bra. När jag hörde det var faktiskt första gången jag på riktigt oroade mig för min klass hälsa. De flesta har dock nästan aldrig sett en teaterföreställning i hela sitt liv och tror att det ska se ut som det gjorde när vår lärare regisserade. Oh.My.God.


Jag kan sätta allt jag äger och har på att jag kan regissera en föreställning 10 gånger bättre än vad han gjorde. Om vi sedan skulle ha en omröstning om vilken som var bäst, skulle jag vinna.
ÅH JÄVLA IDIOT!!!!!!!! ATT JAG ENS LÅTER HONOM FÖRSTÖRA MIN DAG!

1:a tecknet på att du...

Publicerad 2011-01-04 00:07:22 i Allmänt,

...Dricker för mycket kaffe:När kassörskan på Starbucks tittar på dig, kisar och säger:

-....What's your name?

- Sophia...

- I knew it! I'm gonna get that some day!
Kan....Inte....Sluta

Pølse Reunion

Publicerad 2011-01-03 23:24:18 i Allmänt,

Nu är jag lycklig!!! Elin och Evelina har precis bokat biljetter hit till mig i februari!!!! AhhhAAAAAAHhAAAAAAAA!Eller om vi ska ta och vara lite AmericanoBy Google Translate...

I vilket fall är jag överlycklig! AAAAAAAAH! Episkt!
Episkt...

2011

Publicerad 2011-01-03 08:47:43 i Allmänt,

Jag lever. Nej jag är inte fortfarande bakis. Har inte ens varit bakis. Nyår var bra, är bara för trött för att ladda upp bilder.
Imorgon är sista dagen på lovet. Sedan börjar galenheterna igen.


Nä, bilden har ingenting med ovanstående text att göra...

Nyårsafton 2009

Publicerad 2011-01-01 00:39:02 i Allmänt,

Eftersom årets bravader fortfarande är oklara tar vi en titt på hur min nyårsafton såg ut förra året.
Den spenderades på Koh Pha Ngan, Thailand där det råkade vara så att fullmånen inföll på nyårsafton. Något som händer.... Typ aldrig.... FULL MOON PARTY!!!
Mötte upp med gamla vänner som också slarvade runt i Asien. Festen
börjar sakta ta form i bakgrunden...

En självklarhet på Full Moon Party är flourescerande färg.
Efter en trevlig middag blev det dags att måla.


The beach!!!

Målandet fortsatte...
Oprententiöst och mysigt nyår. Mysigt och mysigt, det var väl runt
50.000 andra människor på stranden också men jaja.Uppdatering: Nyår är löst! 2011 ska ringas in i en hotellsvit rakt över gatan! Det har nu varit 2011 i hela 39 minuter där hemma så: GOTT NYTT ÅR!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela