Dan före nyår

Publicerad 2011-12-30 16:51:35 i Allmänt,

Hej alla fina därute!

Hur mår ni såhär näst sista dagen på 2011? Planerar inför morgondagen? Kanske är ute och panikshoppar i hopp om att hitta den där perfekta nyårskläniningen?

Ja vad ska ni göra på nyår?


Själv ska den firas med kära vänner med god mat, många skratt och massa vin! Vi har delats in i matlag inför middagen och jag hamnade i efterättslaget. Tyr var väl det då jag inte är någon mästerkock men baka, det kan jag om det vill sig. Idag smällde jag ihop en choklad och hallontårta. Den ser ju i alla fall ätlig ut, hoppa den är det också...

Pynta julgranen

Publicerad 2011-12-23 15:41:29 i Allmänt,

Ofrivillig tradition i familjen är att varje år ha en sorglig ursäkt till gran. Jag brukar kalla det offergranen Tja, detta år lyckades vi i alla fall med att få en riktig kungsgran, sen är den ju lika kort som jag... .

Dan före dopparedan

Publicerad 2011-12-23 14:40:08 i Allmänt,

Hej alla juleglada! Idag är den dagen före julafton och jag laddar upp med pepparkakor, lussebullar, julmust, paketinslagning och lite pyntande av julgranen. Så som julen ska vara. Jag har inte varit hemma sedan julen 2008, så jag knarkar svensk jul just nu.
Julen 2009 på Koh Tao i Thailand.
Eftersom jag inte har direkt roliga minnen från julen 2010, då jag var
ensam, laddar jag upp en bild från juldagen som var mycket trevlig
hemma hos Jules och Sarah.

Att anpassa sig

Publicerad 2011-12-20 21:20:38 i Allmänt,

Tja nu har jag varit hemma i en hel vecka. Känns som 2 dagar typ och har redan tokångest över att åka tillbaka. Det känns jättenaturligt att vara hemma samtidigt som ibland får jag en chock när jag inser vart jag är någonstans.

Så hur har det gått att anpassa sig tillbaka till Sverige när man varit borta i över ett år?

* Språk: I princip 99% av alla jag träffar drar skämtet "Nämen du pratar ju fortfarande ren svenska utan brytning!"
- Ja jo, det är ju inte direkt som att man glömmer sitt modersmål. Nej, Victoria Silvstedt har inte glömt det heller, hon är bara en tönt. Visst har jag ju klantat bort grammatiken någon gång, och när jag var nyvaken och fick en hund kastad på mig, gnydde jag: "Nooo, nooo". Men då var jag ju inte riktigt klar i huvudet...

*Minne: Ja, minnet är bra men kort, glömde bort hur man sätter på sig en halsduk häromdagen... Mindre klyftigt.


*Mat: Jag äter allt som kommer i min väg. Har glömt att min studentmage inte är van vid att äta normala portioner längre och det känns nu som att jag är gravid med en kyckling jag åt till middag.


*Svensk TV:  Jag säger bara: "She's innocent! I'm innocent!!!!!" - Gunilla Persson. Värt. Förresten, prisa gudarna för icke censurerad TV! Att titta på "*piiiip* and the City" i the US of A är värdelöst.


*Tidsskillnad: Jag har varit jet-laggad i en vecka nu. Helt jävla ovärt, ikväll blir det piller om jag inte somnar.


Stockholm i mitt hjärta

Publicerad 2011-12-15 19:20:33 i Allmänt,

Ja mina vänner, nu äntligen är jag hemma! Flygresan var lång men gick bra och inga förseningar. Mamma och pappa fanns på Arlanda med öppna armar och hemma fick man köttbullar, potatismos och senare glögg. Livet är bra just nu.
Klarade inte av att sitta still idag när jag väl skakat av mig jetlagen, och åkte in till stan med söstra mi. Åh underbara, vackra Stockholm! Som jag har saknat dig! Vi gick till Gamla Stan och tog en hederlig svensk fika. Bästa stället att stilla sitt Sverigebehov på.


Insåg att det var julmarknad i Gamla Stan.
Nu blir det snart svenska pannkakor! Ha en mysig kväll allihopa! (Känns skönt att få önska folk en trevlig kväll när det faktiskt är kväll för mig också)
MysfikaLeaving on a jetplane

Publicerad 2011-12-13 15:35:05 i Allmänt,

Nu sitter jag i bilen på väg till LAX. Ett år och två månader hat gått sedan jag sist såg min familj, mina vänner och mitt vackra Stockholm.


Känns galet konstigt men otroligt roligt på samma gång. Har sett fram emot den här resan i 5 månader.


Hojtar till när jag landat, alternativt när jag mellanlandar i Chicago.


Vi ses!!

Ho Ho Ho!

Publicerad 2011-12-12 05:54:21 i Allmänt,

Sprider lite Holiday Cheer från min sista cykelresa hem från jobbet på ett tag.

På tisdag bär det av!Mys

Publicerad 2011-12-09 23:57:00 i Allmänt,

Är ledig idag och passar på att ha lite mysigt framför TVn innan jag åker. Måste ju äta upp alla kakor förstås...

Ännu en kommentar

Publicerad 2011-12-07 22:45:24 i Allmänt,

Hejsan! Vad jobbar du med på skolan egentligen ? :)Hallå! Jag jobbar i receptionen så jag gör lite allt möjligt. Svarar i telefonen, hjälper studenter osv. Har också börjat träna för att göra guidade turer runt campus som även innefattar delar av Universal Studios. Dock har jag sagt att jag vägrar köra skolans van då jag fick körkort förra månaden bara. Så jag får sköta snacket istället.
Hur är det med er där hemma då? Själv sitter jag och räknar med inför hemkomst. Landar ju om en vecka idag. Känns väldigt konstigt, har inte varit hemma på 1 år och 2 månader. Kallt som fan kommer det ju att bli också, hörde att det börjat snöa.

Svar på kommentar

Publicerad 2011-12-06 03:38:37 i Allmänt,

Anonym om Julshopping:
Hej! Hår du aldrig på auditions? Om du gör, kan du inte berätta mer om dom och allt runt omkring, hur det går till osv.?Hej!

Nej, för tillfället har jag ingen bil och kan inte gå på auditions. Att åka buss med den urusla lokaltrafiken i LA skulle ta alldeles för lång tid och jag kan inte vara borta från jobbet så länge. Om jag skulle göra det, så skulle jag ju naturligtvis skriva om det. Mer om det blir det i början på nästa år, då jag kan skaffa bil!


Julshopping

Publicerad 2011-12-05 05:16:24 i Allmänt,

Igår blev det julshopping för hela slanten. Drog med mig Greken och stack till Glendale Galleria. Där shoppade vi från 3-8. Behöver väl inte ens nämna att jag hade lätt migrän när jag kom hem... Men fick en del gjort i alla fall. Hut har er helg varit?

Only in America

Publicerad 2011-12-03 05:16:04 i Allmänt,

Bara i USA finner man detta i "lost and found" lådan.

Den har nu blivit en mycket kär ägodel för oss i receptionen, och nu är "Bible Quote of the Day" en del av vår vardag. Good times. Amen.

Btw, Bibeln är inte i braille, om det nu var det personen menade, stavning är knepigt.

Äntligen iPhone!

Publicerad 2011-12-01 08:46:06 i Allmänt,

Jag har skaffat mig en iPhone! En vän till mig skänkte sin gamla 3G till mig gratis. Fixade en plan for 40 dollar i månaden. Testar blogg.ses app just nu så nu hoppas vi det funkar,för då blir det mer uppdatering här! Hoppas ni har det bra där hemma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela