Screenshot typ

Publicerad 2011-04-30 05:43:53 i Allmänt,

Här är en bild från den senaste inspelningen jag jobbade med. The Killing of Vicky San Gratis. Den har visats idag vet jag, så förhoppningsvis kan jag ladda upp den inom kort.Här är ännu en bild för att öka spänningen lite.

In theatres soon.... Eller tja på min blogg...

Veckans Filmtips

Publicerad 2011-04-27 20:08:43 i Veckans Filmtips,

Kolla så seriös jag är då! Har efter tre års bloggande skapat en ny kategori! Detta borde firas!


Nu finns alla veckans filmtips under en kategori, förhoppningsvis
kommer det bli så pass många efter ett tag att det faktiskt gör
någon nytta.


Men nu till saken, veckans filmtips är:

The Children's Hour

Imdb: En bråkmakande elev på en flickskola anklagar två lärare för att vara lesbiska. Ja, det var ju inte så mycket information Imdb hade att erbjuda denna gång. I vilket fall slänger jag in denna för er som gillar svartvita gamla godingar. Denna är med ikonerna Audrey Hepburn och Shirley McLaine. Det är från början en mycket välkänd pjäs av Lillian Hellman, skriven på 40-talet vilket gjorde ämnet mycket provokativt. Den här filmen är otroligt sevärd den sliter tag i hjärtat direkt. Jag själv har faktiskt valt att spela en scen från denna på mitt showcase i juni.


Enjoy!

Jaha

Publicerad 2011-04-26 03:03:38 i Allmänt,

Jamen nu kommer inlägget upp såklart. Ja som ni förstår är de två senaste inläggen i oordning. Jag är hemma.

Arizona, here we come!

Publicerad 2011-04-26 03:00:33 i Allmänt,


Resans låt.

Uppe with the tupp. Nu har det blivit dags att dra sig iväg till Arizona! Första stoppet: Sedona, andra stoppet: Grand Canyon. Det här ska bli sååååååå roligt! Jag kommer inte att uppdatera förrän jag är tillbaka på måndag, men jag lovar att ta massa bilder. Tills dess får ni nöja er med denna:

Sedona

Home!

Publicerad 2011-04-26 02:59:47 i Allmänt,

Fan vad irriterad jag blir när jag ser att min senaste inlägg jag skrev för 3 dagar sedan inte blivit publicerat. Där förklarade jag varför jag varit borta dessa dagar. Jag har nämligen varit och campat i det vackra Arizona. Gick upp 04.20 imorse för att se soluppgången vid Grand Canyon och kom hem alldeles nyss. Har hunnit tagit en dusch och slänger nu i mig nudlar och kaffe innan min 19.00-21.30 lektion börjar (woo-fuking-hoo). Berättar mer sen och visar alla FANTASTISKA bilder. Fyfan vad det här landet är vackert...

Djävulens påfund

Publicerad 2011-04-22 08:14:45 i Allmänt,

En okänd person lämnade kvar en enorm burk med Red Vines (godis) efter min födelsedag. Närmare bestämt 2 kg! Detta godis är vidrigt och jag förstår inte hur folk kan äta det.


R.J och jag pratade ofta om hur äckligt det var och hur konstig smak folk måste ha. Men i brist på annat att tugga på har det väl blivit en och annan munsbit här och där, och vi har med tiden blivit, tja vad ska man kalla det... Vana vid detta godis...


Tänker nu alltså markera ytterligare att detta har åstadkommits utav endast mig och R.J:


R.J:
The one thing we need to do here is to throw this fucking thing out!

Sophia:
NO!!

R.J:
WHY?!

Sophia:
Because it's a part of me now.

PW numero 4

Publicerad 2011-04-22 03:59:24 i Allmänt,

Idag har jag jobbat min sista Production Workshop. Intensivt schema men vi lyckades med alla scener! Jag hoppas och tror på att det blir riktigt bra. Det är samma regissör som i The Storm Feather som en del verkade gilla. Han gör alltid ett bra jobb och den här storyn är riktigt bra.


Ser fram emot att få visa den för er.En bild från idag

Moments from life

Publicerad 2011-04-21 06:24:42 i Allmänt,

Kollade igenom lite gamla videoklipp man har samlat på sig. Det är underbart hur man ibland lyckas fånga de där speciella ögonblicken som bara får en att le oavsett hur många gånger man ser klippet. 


Här är ett av dem. Rhodos 2009, min fina vän Isa lär holländaren Rob hur man klarar tugget i Sverige. Arizona, here we come!

Publicerad 2011-04-21 04:55:12 i Allmänt,
Resans låt.

Uppe with the tupp. Nu har det blivit dags att dra sig iväg till Arizona! Första stoppet: Sedona, andra stoppet: Grand Canyon. Det här ska bli sååååååå roligt! Jag kommer inte att uppdatera förrän jag är tillbaka på måndag, men jag lovar att ta massa bilder. Tills dess får ni nöja er med denna:
Sedona

Roadtrip!

Publicerad 2011-04-21 04:44:12 i Allmänt,

Eftersom vi har lite "påskledigt" (egentligen inte eftersom vi måste ta igen de dagarna ändå) så drar jag och några fina vänner ut på roadtrip!


Häromhelgen satt vi på ett café på Riverside Dr och pratar högt om hur kul och skönt det vore att få komma iväg lite och ladda om batterierna i denna cirkus. Mannen vid bordet bredvid säger då att om vi ska åka någonstans så är det till Sedona, Arizona. Denna stad är känd för att vara en av få platser på jorden med extra mycket energi. Massa människor kommer hit på spirituella resor för att besöka energikällan, den s.k "vortex" samt hajka bland de fantastiska bergen som tydligen ska lysa rött i solnedgången. Mannen ger oss sin personliga karta och förklarar det lättaste sättet att komma dit. Sagt och gjort, vi drar på fredag! Älskar när främlingar delar med sig av sina erfarenheter och ger en inspiration.


Dagen efter bär det av till Grand Canyon, något som jag har velat se i hela mitt liv. Sedan kör vi tillbaka via Las Vegas (OBS! Inget stopp!) tillbaks till Los Angeles. Arizona ligger granne med Kalifornien, och jag kommer kunna bocka av ytterligare en stat som jag besökt (reste till Florida i somras, har redan varit i Vegas, Nevada).Givetvis kommer vi att campa. Hard core style. Jag är SÅ exhalterad. Jag behöver verkligen det här nu, min kropp och min själ är slutkörda och jag har stora problem med att arbeta. Resa läker alltid min själ.

Veckans Filmtips

Publicerad 2011-04-19 17:14:15 i Veckans Filmtips,

Ääääääär:


Buried
Imdb: Paul är en amerikansk truckförare jobbandes i Irak. Efter en attack från en grupp Irakier vaknar han upp för att upptäcka att han är levande begravd i en kista. Med endast en tändare och en mobiltelefon är det en kamp mot tiden att fly denna klaustrofobiska dödsfälla.Folket! den här filmen måste ni bara se! Jag mådde på riktigt illa av klaustrofobi när jag såg den. Den är helt genialisk! Med en budget på $3 000 000, och inspelad endast i en kista är den av världens mest minimalistiska filmer. Ryan Reynolds gör en ENASTÅENDE rolltolkning, och filmen är faktiskt inspelad i ordning. Högst ovanligt i filmvärlden då man måste tänka praktiskt under en inspelning. Ofta spelar man in filmens klimax först, vilket är svårt för skådespelarna. Alltså är alla scener i Buried inspelade efter varandra. Unik film på många sätt och vis, vad gör ni fortfarande här? Iväg och fixa filmen!

Bra Sverige

Publicerad 2011-04-17 05:19:24 i Allmänt,

Häj,


Alltså, ibland när jag läser igenom bloggen märker jag hur otroligt dålig min svenska har blivit. Jag har alltid varit väldigt noga med stavning och grammatik då jag nästan mår dåligt när jag ser felstavning.

Detta är inte för att jag försöker bli nästa Victoria Silvstedt, eller för att jag är retarderad. Utan det är faktiskt svårare än vad man kan tro att vårda sitt modersmål i ett annat land. Jag pratar engelska konstant varje dag då jag inte har någon svensk kontakt här, samtidigt som jag försöker mitt bästa för att jobba bort varje spår av min accent. På min "Speech" lektion idag kom vi fram till att mitt största problem är att svenska är så otroligt välartikulerat medan engelska ligger längre bak i munnen, som leder till att min tunga inte alltid vet vart den ska ta vägen.


Så stå ut vänner, jag ska koncentrera mig mer. Oftast ser jag direkt att vissa meningar inte är rätt formulerade men min hjärna sätter inte igång direkt och förklarar vad som blev fel, och jag är för lat för att lägga energi på det.Nä, nu ska jag ligga här lite till och vänta på att huvudvärken ska försvinnaBild tagen på Stage Combat-lektionen, där huvudvärken uppstod.

Scre4m

Publicerad 2011-04-16 17:38:41 i Allmänt,

Jepp, igår blev det Scream 4 på bio. Man är ju så illa tvungen när man praktiskt taget är uppväxt med de gamla klassikerna.Allt som allt gillade jag den, jag tror inte man uppskattar den om man inte uppskattat de tidigare filmerna för vad dem var. Scream driver med sin egen genre och denna gång även med sig själv. Manuset var väl inte det bästa om man ser från karaktärernas synpunkt, går man på en fest om en vän just blivit mördad? Men några kick-ass repliker kom ändå med!
Hello Sidney, what's your favorite scary movie?

PW

Publicerad 2011-04-15 17:44:46 i Allmänt,

Har Production Workshop idag, vilket innebär: inspelning hela dagen! R.J och jag spelar in ännu en kortfilm, förhoppningsvis kan vi båda använda materialet senare.


Reklamfilmen som jag spelade in förra gången blev jättebra, men det är inget jag kan använda. Tyvärr kan jag inte visa den för er då den har blivit s.k "shortlisted" i en tävling hos Pepsi. Det innebär att den har blivit utvald bland många bidrag och är nu med och tävlar om förstapriset. Håll era tummar!Uoooop, måste dra!


Later!

It's on my to do-list!

Publicerad 2011-04-15 01:50:31 i Allmänt,

Nu börjar det dra ihop sig, och skolan slutar om två månader = ARBETEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!


Jag har för tillfället åtta (8) olika manus med åtta (8) olika karaktärer att arbeta på. I'm gonna go bananas!Min vackra att göra -lista....

Veckans filmtips

Publicerad 2011-04-13 07:51:44 i Veckans Filmtips,

Startar en ny grej här i bloggen! Eftersom jag är filmstudent och allt tänkte jag att det väl kunde passa sig att ha ett "Veckans filmtips". Hur ofta trakasserar inte folk än på diverse sociala nätverk med orden: "Säg en bra film". Nu, ladies and gentlemen, kan ni bara titta in här. Veckans filmtips är:

Sunshine Cleaning

Saxat och översatt från Imdb:

För att kunna placera sin son i privatskola startar en mamma ett ovanligt företag - städtjänst för brottplatser, med hennes opålitliga syster.
Den här är en alldeles underbar tragikomisk film, med bra skådisar i huvudrollerna, Amy Adams och Emily Blunt. Gillade ni Little Miss Sunshine, kommer ni gilla den här. Charmig, rolig och hjärtskärande.

Xai

Publicerad 2011-04-13 05:29:27 i Allmänt,

Nu har jag bott i Los Angeles i över ett halvår. Så länge har jag aldrig varit hemifrån förut, knas.


I söndags drog vi till Xai Lounge där vi tidigare spelade in en reklamfilm med skolan som jag har skrivit om. Denna gång åkte vi dit för att roa oss och röka lite hookah.Amro och Kat (ny tjej i klassen)Jag och R.J (som vid något tillfälle har nämnt att jag borde berätta för
mina svenska vänner att han är single and availableee)...Mys.

The Storm Feather

Publicerad 2011-04-11 18:00:57 i Mina Filmer,

Som några av er kanke kommer ihåg, så spelade jag in en kortfilm precis innan förra terminen slutade. Har tänkt att jag ska visa den, men har tidigare fegat ur då jag inte är helt nöjd med den. Men nu är det dags, eftersom några (speciellt mina föräldrar) vill se vad det är jag håller på med. Och nöjd, kommer man aldrig bli.

Varsågoda.

Harry Potter - The Finale

Publicerad 2011-04-09 07:50:29 i Allmänt,

På vägen till skolan häromdagen svishar det här förbi...

AAAAAAAAAAAAAAH! Jag kan knappt bärga mig! Skräckblandad förtjusning, jag grinade som ett fån över att det var över när jag läst klart sjunde boken, men tröstade mig med att filmerna fanns kvar. Nu är det här. Slutet. AH!

Men fyfan vad bra det kommer bli!!!!!!

The End

Publicerad 2011-04-08 05:28:57 i Allmänt,

Oh boy, do I have a story for you! Min elhistoria har äntligen kommit till ett slut, men inte utan en twist!


Så idag har jag fått ringa åtskilliga samtal till emergency maintenance och till hyresvärden innan han äntligen svarar och lovar att sätta på elen till lägenheten och personligen gå upp och försäkra sig om att allt är på. Samtidigt lämnar han vår post (har jag nämnt att jag inte har en nyckel till min brevlåda?). Hursomhelst, så ringer han aldrig tillbaka och jag går upp till min lägenhet hållandes både tummar och tår. Slår in koden till låset, rör vid hantaget och..... Stopp. WTF? Handtaget går inte ner. Idiotjäveln har alltså låst min dörr med sin egna nyckel som jag inte har! Vi har kodlås och det är det enda vi använder när vi låser dörren.


 I panik ringer jag åter igen emergency maintenance som förklarar för mig att de kan inget göra utan jag måste ringa en låssmed. "THEN WHAT ARE YOU FOR??!", skriker jag och lägger på.


Gråtandes som en liten flicka av frustration dyker jag upp på R.Js tröskel, han lugnar mig och ringer en låssmed som kommer inom 30 minuter. När jag och den trevliga låssmeden anländer till min dörr går en kvinna förbi och frågar om jag blivit utelåst. Jag förklarar att hyresvärden har låst mig ute då hon presenterar sig som The Night Manager. Jaså? finns en sådan, säger jag, det kan ju vara bra att veta. Kan ju också vara bra om en sådan har en telefon, i synnerhet den som tillhör hyreskontoret som jag först ringde. Hon berättar för mig att hon har nyckeln och kan lätt släppa in mig, och när jag säger ingen på numret till emergency maintenance förklarade det för mig, säger hon att hyresvärden instruerat dem att inte berätta det, utan hänvisa till låssmed. Hmmm. Jaha. Logiskt.


The Night Manager, struttar iväg efter nyckeln varpå låssmeden säger "You wanna see who's faster?" Sagt och gjort, poff, min dörr öppnas och avslöjar en lägenhet dränkt i lampjus, samt posten liggandes i hallen som bevis på att min kära hyresvärd varit där.


 Tack ska du ha, imorgon ska du få en present av mig. Räkningen på 80 dollar.

Update from beyond

Publicerad 2011-04-07 21:44:25 i Allmänt,

Hej allihopa Uppdaterar nu Fran Olyas iPad och darfor ar texten retarderad, inte jag. Jag hoppas ialla fall att elen fixas i detta nu. Lagenheten borjar stinka. Nej nu klarar jag inte av denna cpsak anymore. Hejda

Off

Publicerad 2011-04-07 07:42:08 i Allmänt,

Jag lever! Det kaaaaaanske ar nagra som  undrat varfor jag inte varit online nagonstans de senaste tva dagarna.
Forklaring: Jag har ingen el hemma. Absolut, ingen, nada, noll procent el i min lagenhet. Elbolaget har fuckat upp riktigt ordentligt och stangde av elen i tisdags da de havdar att vi inte stallt elkontot i vart namn. Detta ar bullshit eftersom vi betalade $600 for att gora det. Kay ar bortrest i veckan och ringde dem imorse da hon fick betala YTTERLIGARE en deposition for att fa dem att satta pa elen sa fort som mojligt. I slutet pa dagen var det lovat. Kommer hem idag efter en sen lektion och ingen el.
Jag kan inte komma in pa datorn, det finns inga lampor, jag kan inte laga mat och allt i kylskapet ruttnar. JAVLA FORBANNADE FISKMASAR!!!!!!!!!!!!!!!! Finns inget att gora nu eftersom det ar stangt. Kay kommer att ringa imorgon bitti igen. Det har ar ett skamt.
Jag har en san javla tur att ha R.J som granne, dar jag nu befinner mig eftersom telefonen maste laddas om jag ska ta mig upp imorgon. Och om jag ska vara arlig sa ar jag lite radd for morkret hemma ocksa. Javla smart ide att ga pa bio och se en skrackfilm igar... NOT.
I alla fall, sa ligger det till folks. Hade jag inte haft min granne hade jag borjat grata darhemma och formodligen bosatt mig i gymmet for att ladda mobilen. Desperate times calls for desperate measures.
Sen sa kan jag inte betala telefonrakningen heller pga underhall pa hemsidan. Sa imorgon kanske jag inte har en telefon heller....
(insag nu att hela inlagget ar skrivet i Google Chrome vilket gor att det inte blir styckeindelning. Varfor? Inget som vet).
Life.

Dagens

Publicerad 2011-04-05 06:00:06 i Allmänt,


Highlight of the day: walking head first into my screen door. Good thing no one saw it.... Oh wait Robert-John did...
Och ja, det var en såndär dundertabbe. Fan vad ont det gjorde. I min familj kallas det Monti-genen. Tack för den, pappa. 

Punzie

Publicerad 2011-04-04 20:44:27 i Allmänt,

Kat, en ny tjej i vår klass som flyttat över till Kalifornien efter sin första termin i NY, gav mig en jättefin present på min födelsedag. När jag kom till skolan fick jag mitt favoritkaffe plus en teckning på den mest underbara karaktären någonsin.
Rapunzel från filmen Tangled. Hon har ritat den helt på fri hand.Har ni förövrigt inte sett Tangled, så är det dags nu. SE!!!

Förövrigt...

Publicerad 2011-04-04 08:41:15 i Allmänt,

... Så är ni sämst på att kommentera. Har ökat min uppdateringsstatistik enormt de senaste dagarna och jag har fortfarande samma antal besökare. Fan vad ni är tråkiga.

Dagen efter

Publicerad 2011-04-03 22:06:03 i Allmänt,

När klockan slog 12.59 idag hade jag hunnit med en timmes träning plus att förvandla detta:

Till detta:Det här med att vara 22 har tydligen en bra effekt på mig.

Birthday cake

Publicerad 2011-04-03 02:19:10 i Allmänt,

Alltså. Kolla vad jag kom hem till! Sjuka tårtan Kay beställde till mig! Aaaah!
Det är jag som går ner för röda mattan. Vinkelivink!
Och så ballonger i hela lägenheten.
Man blir ju bara så glad! Ikväll blir det ferreberre.

The big 22

Publicerad 2011-04-02 16:55:44 i Allmänt,

Jahap då var man ingen liten plutt längre då. Om det är dags att bli vuxen så är det väl nu...Vaknade till massa Facebookmeddelanden och några sms från alla fina människor. Jag blir så rörd över hur personliga alla meddelanden är. Överallt ser jag massa internskämt som påminner mig om fina tider med dessa människor.
Tack allihopa, för att ni tänkte på mig idag, och för att ni finns i mitt liv!


Ett ljus för mormor

Publicerad 2011-04-02 07:21:10 i Allmänt,

Idag skulle min kära mormor ha fyllt år, dagen före mig. Men tyvärr finns hon inte med oss längre, så därför ville jag tända ett ljus för henne idag.
Reklaminspelning

Publicerad 2011-04-02 02:53:00 i Allmänt,

Idag har jag filmat heeeeeeeeela dagen. Känner mig ovanligt trött, tror jag drack alldeles för lite.


Det kallas Production Workshop och går ut på att vi skådespelare blir uppdelade i olika grupper hos regissörerna som sedan skriver ett projekt som filmas och redigeras. Jag och RJ fick idag filma in en reklamfilm för Pepsi.Stället vi filmade på var så jäääääkla naaaajz.
Ge mig fina lampor!
Moroccan style. Folk kommer hit för att dricka te och röka vattenpipa.
Eh. Ja.

Los Angeles by night

Publicerad 2011-04-02 02:45:43 i Allmänt,

Igår var det riktig sommarvärme här och det var ljummet ända till midnatt. Vi satte oss och filosoferade vid vår utsiktsplats.Fantastisk utsikt, och konstigt nog är det alldeles tyst däruppe.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela