Fredag

Publicerad 2010-10-29 20:05:27 i Allmänt,

Hallå världen!


Här sitter jag och taggar inför skolan. Eller ja, jag är trött. Det vart en lång dag igår på Universals backlot. Men det var roligt, och ni ska få se bilder alldeles snart. Ja.Idag har jag Psychology of Acting, känns asbra eftersom jag gillade förra lektionen hur mycket som helst.


Det var något jag tänkte skriva, men det har jag glömt bort. Just det! Efter skolan ska jag iväg och köpa en dräkt till Halloween, vad det blir, det vet varken du eller jeg!

Nu när jag tänker efter så var ju inte det så pass intressant att det var värt ett inlägg. MEN NU PUBLICERAR JAG DET HÄR I ALLA FALL FÖR JAG ÄR BÄST.
Hejdåhejdå

The Plumps

Publicerad 2010-10-29 03:12:52 i Allmänt,

Ni minns väl mina grannar som är ständigt återkommande i denna blogg? Jag och Kay har tagit oss friheten och döpt dem till Mr and Mrs Plump. The Plumps. Helt enkelt för att de "plumpar" runt i lägenheten hela fucking jävla tiden. Pardon my French.


Mr and Mrs Plump har nu även skaffat en hund, Plumper. Plumper tycker om att skälla.Igår kväll kl 23.04 upptäckte The Plumps en ny hobby. Musik. De har redan införskaffat en hel orkesteruppsättning och ägnar numera sin tid åt att spela och sjunga med varandra. Plumper är ibland med på ett hörn också. Ibland "plumpar" de mellan rummen för att testa om ljudet är bättre där.
Tradegy/Comedy

Publicerad 2010-10-28 08:17:46 i Allmänt,

Hemkommen efter ännu en sen kväll. Denna gång inte på skolan utan på en teater en bit bort. Det är obligatorisk närvaro på andra skådiselevers uppvisningar.


Imorgon blir förhoppningsvis en rolig dag! Vi ska nämligen ut till Universal Studios backlot och filma hela dagen. Jag är skitnöjd med min klassis som jag blev ihopparad med och är exhalterad! Mer om det imorgon!


På söndag väntar ännu en kortfilmsinspelning, romantisk och seriös åter igen, men det ska bli roligt! Jobbar med R.J igen, ni vet, han som sköt mig förra gången. Saker förändras. Och på tal om det så har jag ett projekt på gång som definitivt inte kommer vara så seriöst. Jag ska vara med i Kays musikvideoprojekt och jag säger bara; herregud. Berättar inget mer om det just nu, eftersom det ännu är två veckor kvar, men vi höll på att skratta ihjäl oss i köket alldeles nyss...Jag borde verkligen gå och lägga mig. Night peeps!

Purple Rain

Publicerad 2010-10-27 17:51:44 i Allmänt,

Oh Em Ge. Jag är så jävla trött. Slutade 21.30 igår och vi hade ingen rast lång nog att äta. Igår var en såndär riktigt jävla dålig dag igen och jag vet inte om det är för den där läraren eller om det var en massa annat. Jag har då verkligen ingen lust att må skit varje gång vi har hans lektion i alla fall. Igår var dock bättre än förra gången. Efter hans lektion hade vi Acting Technique med Cliff, som jag verkligen gillar. Han ska även regissera oss inför vår presentation i februari. Hur  som, börjar jag i alla fall 9.30 idag och kommer komma hem ungefär samma tid som igår för att gå upp igen på torsdag morgon då jag börjar 9.45....

Äh sova kan man göra när man är död eller hur var det?Bär något lila idag för att säga en självklarhet!

En vecka utan en ledig dag

Publicerad 2010-10-26 09:52:00 i Allmänt,

Snart dags för skola, gick upp tidigt imorse för att titta på A Christmas Carol. Vi har i uppgift att researcha den inför dagens lektion. Jag har spelat den förut men det var ungefär 100 år sedan, så jag förfriskade minnet lite. Det är stört mycket att göra nu. Idag blir det ingen rast överhuvudtaget, måste repa en scen. Guuuuh! Först av allt har vi lektion med en lärare jag inte tycker om. Ska använda varje cell i min kropp för att gå in där öppensinnad. Ugh.
Nämen vad är det för snygging i spegeln?? Oj, det är ju jaaaaag!!!

A bloody affair

Publicerad 2010-10-25 23:42:27 i Allmänt,

Hemkommen från ännu en filminspelning. Ett ord: kaos. Mer om det senare, här är bilder från gårdagens sista inspelning! Filmen hette "A Boody Affair" och handlar om en man som kommer på sin fru med att vara otrogen och skjuter henne till döds. Man ser bara när han skjuter, så jag spelar död hela tiden. Det var sjukt kul dock! Fejkblod och allt! Kladdigt och smakade skit dock (ja, klart jag var tvungen att smaka på det...)


Enjoy!

Var inte otrogen mot R.J, he'll shoot ya!

Dööööööööööööööden.
Bang bang, he shot me down...
Tha crew!Halvtidsvila

Publicerad 2010-10-25 01:40:35 i Allmänt,

Hemkommen från första inspelningen. Det tog ungefär fyra timmar att spela in och som vanligt i skådespelarvärlden handlar det mest om att vänta. Mycket också på grund av att vi alla är nybörjare på det här och det här är Filmmaking-elevernas första projekt. Men allt gick bra och jag fick möjligtvis en liten solbränna under dagen! Multi-tasking på hög nivå.Jag hade tyvärr inte kameran med mig just när det var bra tillfälle att fota men här är i alla fall två bilder från inspelningen.Jag och Jules under en paus.
Regissör Ayaka och kameraman Jay

Lights, camera, action!

Publicerad 2010-10-24 08:34:38 i Allmänt,

Ska snart gå och lägga mig. Behöver en god natts sömn inför vad som väntar imorgon.Imorgon har jag två korta stumfilmsinspelningar med elever som läser Filmmaking på NYFA. Den ena börjar 10 på morgonen och den andra 18.30. Den första är en kärlekshistoria som handlar om en man som vill ge en bukett blommor till en kvinna (min klassis Jules) som i sin tur avvisar honom, han får senare syn på en annan kvinna (jag) som gråter över ett brev hon fått av sin pojkvän där han gör slut. Mannen erbjuder henne blommorna som hon tar emot. Slutet gott, allting gott. Filmerna är bara en minut långa, i svartvitt och utan ljud. Så därför är historierna korta och simpla.


Nästa historia slutar inte lika gott, då jag spelar en till synes sovandes fru i en säng. Mannen går fram till kvinnan gråtandes och lyfter upp hennes huvud, varpå hennes arm faller livlöst till sidan med blod rinnande längs handleden. Mannen har alltså precis innan kommit på sin fru med att vara otrogen och skjuter strax därefter henne. Vad filmen fokuserar på är mannens ånger efter att ha dödat den kvinna han älskar.


Så jäkla taggad! Speciellt på att spela död! Blev lite för exhalterad över blodet idag. Straaaange...


Jävlar vad stressigt det är nu. Inspelningarna gör vi på våra enda
lediga dagar, läxorna måste likt förbaskat göras. Här är mitt försök
till att organisera mig, by IKEA (och jag var ond och STAL en penna
från skolan idag. Fan ja betalar $12 500/termin, en liten penna kan de
väl klämma in...)

Castingen

Publicerad 2010-10-23 20:15:08 i Allmänt,

Hej världen!


Fest igår, lektion snart. Oophi tlööött. Men man lever ju bara en gång och trots värk i alla muskler är jag fortfarande ung...


Som jag utbrast igår lite hurtigt så var det en mycket bättre dag! Har haft tre dagar i rad som inte känts helt hundra på många olika plan. Jag har inte känt mig hundra på mig själv, på min förmåga, på skolan, på allt i princip. Faller en del brukar de andra också vilja följa med. Jag var alltså inte alls säker på mig själv när jag gick in på castingen igår. Men det hjälpte att ingen av oss hade någon aning om vad vi skulle göra, och därmed släppte pressen lite.


Till en början blev vi uppdelade i två grupper och fick gå in i två olika rum där Filmmaking eleverna också delat upp sig. Vi fick 15 minuter i varje. När vi kom in i första rummet ser jag direkt Kay smilande bakom bordet tillsammans med en lång rad klassisar. De är en jävla stor klass. Vi presenterade oss lite och sen fick de plocka vilka utav oss de ville se och vad de ville att vi skulle göra. De berättar alltså lite löst om deras filmidé och sen ber oss gestalta det efter bästa förmåga. Jag fick ingen direkt uppgift förutom i slutet då jag fick agera livrädd gisslan i ett bankrån. Hela den scenen blev så intensiv att alla fick sån energi. Vi fick mycket beröm av regissörerna efteråt och Kay berättade att de var tagna efter vi lämnade rummet. Så kul!!

I nästa rum var det samma upplägg och jag fick ett finger pekandes på mig och blev ombedd att gå fram till min brevlåda där jag hittar ett brev som berättar att min man dött i kriget. Inte världens mest lättsamma uppgift men det gick skitbra! Fick sån otrolig energi av att bara få en uppgift och ett "go!".

Efteråt var det lite meet and greet då regissörerna fick antasta de skådespelare de ville jobba med. Vi fick lämna ut nummer, mail och få kameror uppkörda i ansiktet. Kände mig som ett stycke kött. Grr. Det var i alla fall roligt, och jag blev erbjuden en roll i en film som ska spelas in imorgon. Det var så många namn och historier och så mycket ljud omkring att det var så jäkla svårt att urskilja vad jag egentligen ska göra. Samtal och sms från okända nummer och när man frågar om namnet säger inte det så mycket ändå. Börjar längta tillbaka till tiden med skolkataloger... Men jag fick i alla fall ett nytt filmerbjudande imorse, ska spelas in på måndag. Ska försöka få dem att maila mig en synopsis av filmerna så jag kan förbereda mig ordentligt.


Trots segheten idag är jag så jävla glad! Jag var inte rädd en enda gång och för en gångs skull kändes det rakt igenom roligt! Nu börjar det spännande!Too cool for school.

Parthey

Publicerad 2010-10-23 06:07:15 i Allmänt,

Har haft en jättebra dag! Berättar mer om det imorgon, eftersom nu är det mycket att göra, jag och Kay bestämde oss för att ha en spontan fest här hemma idag!
Later!

Silent Movie

Publicerad 2010-10-22 19:41:10 i Allmänt,

God förmiddag, säger jag till mig själv!


Hörde att det började snöa därhemma, jag känner med er. Håll ut. Snart är det sommar igen. Eller nej, det är inte snart...


Idag har jag lektion i Directing. Vi läser även kurser om andra delar av filmindustrin, inte bara skådespeleri, för att vi ska få en bred förståelse för hur branschen funkar och vad alla jobbar med. Efter den lektionen är det Open Casting! Det är Filmmaking-eleverna som håller casting för oss inför deras kommande projekt, stumfilm. Vi kommer att spela in en stumfilm i svartvitt på Universal Studios backlot framöver och det kommer bli så jävla roligt! Kul för mig eftersom jag får inside skvaller direkt från Kay som sitter med i castingen idag.
Berättar hur det gick senare!

Rehearsal Time

Publicerad 2010-10-21 23:52:57 i Allmänt,

Är vad som står på mitt schema fram till kl 15.00. Och det behövs. Det är en del att göra.Mitt rum just nu:


Ok, insåg nu att det inte alls såg så häftigt ut. Ser faktiskt ganska
städat ut. Men det var nog mest min hjärna som var kaos.

It's not always sunny in my head

Publicerad 2010-10-21 06:50:53 i Allmänt,

Idag var en hård dag. Slutade 21.30 igår och började 9.30 imorse. Sov noll timmar inatt. Men det nämnde jag tidigare minns jag nu. För trött för att radera meningen dock. Lev med det!Igår hade vi Psychology of Acting och Acting Technique. Älskade Psychology of Acting, eftersom läraren var fantastisk. Hon var så fascinerande och inspirerande och jag kände att jag verkligen kom någon vart med mig själv. Acting Technique var också bra, läraren var skön som fan, om man förstod hans humor. Ibland skrattade alla, ibland bara jag.


Idag däremot. Ugh. Dagen började bra med en lektion Voice and Movement då vi hade ett asthanga yoga pass. Det gjorde ont och var svettigt, men kändes bra och jag gillade verkligen läraren. Dagen fortsatte med regn och en lektion i Text/Script Analysis där vi hade en lärare jag verkligen inte gillade. Jag försökte men jag bara kände på en gång att han bestämt sig för att inte gilla mig och då vill jag inte gilla honom heller. Tycker inte heller lektionen handlade om analys av text överhuvudtaget. Jag har studerat detta förut i tre år under mycket mer insprirerande och givande former. Men jag intalar mig själv att aldrig lita på det första intrycket av en person, för av personlig erfarenhet, är det första intrycket aldrig korrekt. Så jag ska ge det en chans till. Men jag fick verkligen en dålig vibb av den där läraren, något var off.


Sista lektionen var Acting for Film, där vi fick göra en intervju framför kameran i lysrörsbelysning. Sammanfattning: Jag ser ut som en häst. Godnatt.

Sleepless in L.A.

Publicerad 2010-10-20 17:18:25 i Allmänt,

Inatt sov jag med en gardinstång bredvid sängen i fall grannarna skulle känna för att jävlas som vanligt. Fast man kan ju inte kalla det sova eftersom jag var vaken hela fucking natten. För en gångs skull var grannarna knäpptysta. Förutom en gång när de släppte något enormt  på golvet. Förmodligen var det någon av dem som halkade.
Men ändå kunde jag inte sova! Livets ironi. Nu, skola till 18.30. Giv mig styrka att överleva.

Facebook

Publicerad 2010-10-19 21:02:25 i Allmänt,

Ni vet ju att Facebook anpassar sina annonser efter informationen man har knappat in...
Nu på senaste tiden har jag fått upp den här annonsen:
HAHAHAHAHA! Han ser så lidande ut. Bergman. Det är så Bergman....
Nu känner jag demonerna komma över mig, fan vad jag mår dåligt...

Hat!!

Publicerad 2010-10-19 18:36:02 i Allmänt,

Grannjävlar!!! Jag hatar dem! Hatar dem!! HATAR DEEEEM!!!!!!!!!!Dem stampar i golvet hela jävla tiden. Och då menar jag hela tiden! De är inte mänskliga, dem sover aldrig!!! Mutanter! Jag vaknade FYRA gånger inatt av att deras kroppstyngd ekade över hela lägenheten.

De klampar, hoppar, rullar, släpar sig och fan vet vad 24 timmar om dygnet!

DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!

Le apartment!

Publicerad 2010-10-19 02:17:34 i Allmänt,

Här har ni det, peeps! Lägenheten - före och efter!
FöreVardagsrummet feat. min säng.

Sen såg det ut såhär. Bättre eller sämre, det är ingen som vet...Vardagsrummet idag.

En annan vinkel. Kan någon hitta något fel på den här bilden??
Köket, där magin sker. NOT!
Mitt rum
Och nu kan jag gå här inne utan att slå ihjäl mig...

Och så lite randoms jag inte tagit före bilder på...Le korridor. Ignorera dörren, den... Eeeh... Lossnade...

Mitt badrum.

Och det var mitt hem det...

Irri

Publicerad 2010-10-18 23:10:12 i Allmänt,

Alltså, nu är det fan fjärde gången jag går till huvukontoret för det här lägenhetskomplexet för att få mitt namn på kontraktet, fjärde gången jag missar kvinnan som har hand om vårt kontrakt! Nu jävlar gav jag dem mitt nummer, så nu sitter jag och stirrar stint på mobilen...Annars då? Jorå tackar som frågar, sitter och ska fixa iordning ett inlägg om lägenheten. Eftersom den numera är beboelig, så tänkte jag att ni skulle få se den också.

Oh yeah. Förstår inte hur de kan stava mitt namn fel när jag
äntligen befinner mig i ett land där den vanligaste stavningen är med
"ph"...
Cpar också ur på Firefox (som jag nyligen laddade ner, tydligen är jag väldigt gammalmodig) som vägrar ladda upp bilder på bloggen. Måste starta upp Explorer varje gång. Någon som vet??

Not so sunny California

Publicerad 2010-10-18 04:44:35 i Allmänt,

Festen igår vart lyckad och det var faktiskt rätt många här i vår lägenhet. Alla är verkligen supertrevliga och det som både jag och Kay var lite oroliga för, att människor skulle vara egoistiska och bara bry sig om sin egen framgång är som bortblåst. Alla är verkligen genuint snälla, trevliga människor. Kays klass är full med nördar, men gulliga sådana!


Självklart är det ingen fest Americano om inte polisen kommer. Polis och polis var det väl inte, insåg vi imorse men vi kan ju låtsas. I vilket fall tyckte våra grannar att det var bäst att ringa dem för att någon spelade lite keyboard på uteplatsen istället för att i all artighet knacka på själva, presentera sig och be oss att vara lite tystare. När jag såg att Kay stod utanför och pratade med dem visste jag att det var luuuungan, hon får alltid som hon vill. Sagt och gjort, hon lyckades vrida situationen från att de kom hit för att klaga på att vi lät för mycket till att få den ena "polisens" visitkort som hon kunde använda när hon tycker grannarna stör oss. Score...


Idag fick jag ett sms från min klassis, Ioanna, som undrade om vi ville följa med henne och en annan klassis, Olya till downtown. Vi strövade omkring lite i El Pueblo de Los Angeles och Chinatown. Mycket trevligt! Blir verkligen glad när folk tar initiativ till att lära känna en. Ioanna är grekiska och hon var så gullig och hade gjort tzatziki till oss igår när hon kom. Den ska jag nog snart ge mig på... Dregel...

Tog av någon jävla anledning inga bilder igår, men Kay gjorde det så jag ska bara sno dem så får ni se lite hur gårdagen var!


In the meantime, två bilder från idag! Och nej, it's not always sunny in California! Frös nästan ihjäl idag! Ska nog införskaffa mig en jacka...
Hurr burr vad kallt det är, flyttar in i min Stockholms Estetiska Gymnasium- hoodie...
Party

Publicerad 2010-10-17 01:59:38 i Allmänt,

Ferreberre hos Kay och Sophia ikväll! Har ingen aning hur många som kommer dyka upp, men tre från min klass vet jag i alla fall. Kay har redan försäkrat sig om att typ hela hennes klass kommer.


Trots att det fortfarande är grejer ÖVERALLT har vi ändå lyckats ganska bra. Eller Kay snarare, jag vill inte av misstag slänga något som är hennes...Det kommer bli kuuuul i alla fall, ser fram emot det! Måste ju få träffa nördarna från hennes klass också... Försöka få dem att älska mig så de castar mig i deras projekt.

Grey

Publicerad 2010-10-15 22:29:10 i Allmänt,

Hallå folket!


Idag ligger ett tjockt molntäcke över Änglarnas Stad och det regnade faktiskt liiiite liiiiiiiite imorse. Tredje dagen i skolan idag och den första riktiga lektionen med klassen. Lektionen handlade om Meisner teknik, vilket lite lätt handlar om naturliga reaktioner till din partners faktiska handlingar.

Allt är väldigt grundligt än så länge, vilket är bra eftersom vi inte har haft någon möjlighet att lära känna varandra alls. Det är väldigt pang på rödbetan här.


Kul med fredag för er ungdomar! Inte för mig, för jag ska pallra mig till skolan imorgon också. Men sen blir det fest här hemma, klassen verkade på det. Skulle vara kul om folk kom eftersom jag gärna vill lära känna dem mer.

Cloudy L.A.

My new neighbourhood

Publicerad 2010-10-15 06:09:11 i Allmänt,

Ja som jag nämnt en miljon gånger tidigare, så är det grejer överallt här, men det behöver ju inte ni bry er om så här har vi bilder på området jag bor i!
Om vi kliver rakt utanför dörren ser vi det här

Utanför grinden till byggnaden så ser det ut såhär. Det är alltså
min byggnad. Eller tja inte min, jag äger den ju inte men ja ni vet.

Och om vi vänder på oss så ligger Starbucks sådär långt bort...
Här är ett litet shoppingcenter eller vad man ska kalla det, lite bra
grejer bl.a. en 24 timmars mataffär. Man vet aldrig när man blir
hungrig.Och inte att förglömma! Jag tänker avsluta med den FANTASTISKA
utsikten från mitt rum. Jealous much?
God natt/morgon!


The pool

Publicerad 2010-10-15 01:18:24 i Allmänt,

Vi testade vår pool igår. Det är ju fortfarande typ sommarvärme så visst kan man ligga och sola. På kvällarna blir det lite kyligare dock...

...Och poolen var iskall!

Andra dagen på NYFA

Publicerad 2010-10-15 00:55:48 i Allmänt,

Idag fick vi först åka in på Universal Studios backlot för att fotas för vårt pass. Alltså inte ett resepass, utan ett pass som man måste ha med sig HELA tiden för att komma in på Universals område. Skolan har vakter vid ingången så har man inget pass, kommer man inte in.

Det tog ungefär en sekund och när vi kom tillbaka till skolan var det dags för klassindelning och schemautdelning! Klassen indelades i Section A och Section B, jag hamnade i B. Givetvis den bättre klassen... Nä det vet jag ju inte men man kan ju alltid inbilla sig det. Min klass är mycket multikulturell, då USA, Sydafrika, Australien, Grekland, Ryssland och såklart Sverige är representerat.

Jag är jättenöjd med klassen och tror det här kommer bli kempe grejt! Efter indelningen hade vi en lektion som handlade om security on set. Alltså, att göra film kan vara farligt och göra ont, men nu har vi informerat er om vad som kan hända, så skriv på här så kan ni inte stämma oss. Nej men, det var faktiskt värdefull information och bra att veta att jag har full rätt att säga nej till en regissör som ber mig att göra något som är osäkert. T.ex. är det en jävligt dum idé att spela in en scen innehållande ett vapen på en offentlig plats. Ge det tio minuter och det står flera SWAT poliser med pistoler riktade mot dig. Med andra ord; spela in med vapen - åk ut i öknen. Vi är faktiskt tillåtna att använda riktiga vapen men absolut inte utan en vapenexpert på inspelningsplatsen. Vi alla vet ju hur Brandon Lee dog... Inte så kul kanske...


Idag blev också Kays möbler levererade så nu ser det ut som fan här igen. Men vi ska försöka fixa allt så fort som möjligt eftersom vi tänkte ha BBQ här på lördag. Just nu väntar jag på att hon ska komma hem från sin första dag på Filmmaking-programmet.


Smell ya lateeeeeer!

Första skoldagen!

Publicerad 2010-10-14 02:32:45 i Allmänt,

Första dagen på New York Film Academy avklarad! Det gick jättebra och det känns fantastiskt.


Dagen började i ett rum där alla skådespelare samlades (ett rum som jag gick förbi två gånger utan att hitta, sämst) där vi fick träffa lite personal och fick massor av information. Jag fick också ta mitt headshot som kommer att finnas i NYFAs databas som används när man letar efter skådespelare. Sedan blev vi uppdelade två och två inför ett screentest. Dem kommer att utgå från det testet när de placerar oss i grupper som vi får veta imorgon. Man fick välja en av typ 7 väldigt korta dialoger på bara några meningar. Vi skulle bestämma vart vi var, varför och vårt förhållande till varandra. Efter lite kort memorisering blev vi inkallade till rummet där vi gjorde vårt screentest.

Jag tror det gick bra för mig och min partner Daniel, det verkade så på dem som satt där inne. Jag fick också frågan om jag var den enda i mitt land med min hårfärg. Hrm... Ja och vi har också isbjörnar på gatorna.... Jag sa inte det dock...

När jag kom ut därifrån hittade jag inte riktigt så jag frågade en tjej, visade sig att hon var från Finland och astrevlig! Vi stog och tjattrade ett litet tag och hon ville gärna att jag skulle hälsa på henne i biblioteket där hon jobbar. Älskar öppenheten hos människorna här. Även de som är från andra länder. Även jag, som instängd svenska känner mig mer social och öppen när jag är här.

Hur som haver verkar alla jättesnälla och hjälpsamma, men det påpekades åtskilliga gånger hur hårt schema det kommer att vara. För vissa mer än andra antar jag, eftersom det beror på hur många produktioner du blir castad i. Så det gäller att hålla sig på god fot med de som läser Filmmaking. Tur att jag bor med en av dem då!

Ikväll blir det taco och filmkväll här hemma, bara ta det lite lungt innan Kays första dag imorgon!


Later folks!


Vegas i bilder

Publicerad 2010-10-13 20:30:08 i Allmänt,

Om tre timmar börjar min första skoldag! Jag är förväntansfull! Jag har väntat så länge nu på att få veta vilka personer som går i min klass. Guuuh!


Men innan dess kan ni ju njuta av lite Las Vegas.Vårt hotell, Trump InternationalBadrum och jagSer ju ungefär ut som mitt badrum.... NOT


'
Tha gang, första kvällenThe Venetian

Utsikten från rummetThe stripPoolen
Trump
Poolen
Utsikt från poolenUtsikt från ett annat håll.


Nä fan vad jobbigt det här var, nu orkar jag inte mer. Laddar upp mer sen. Snart SKOLA!!!

Vår första matshopping

Publicerad 2010-10-13 02:51:41 i Allmänt,

Hej!

Mötet på skolan idag gick bra, vi var ett gäng utlänningar som såg förvirrade ut. Det var mycket information och en jävla massa papper, men kort och gott: bryt inte mot lagen, stay in school och ja.... Bryt inte mot lagen...


Efter det var det dags för big ass matshopping! Kays militär ID går ut den 25:e så vi passar på att handla för hennes rabatt. Jävlar vad vi sparade pengar idag!260 dollar peeps!Och för er som väntar på den spännande fortsättningen på kylskåpsdilemmat:
Jeeeej! Kylskåpsmannen kom förbi igår och gick loss med sågen
(ja vi vet att det är sågspån på golvet men vi har ingen sopborste
och tro mig, det är det minsta av våra bekymmer just nu).
Han var så glad över att få $50 för besväret och la det till hans
golfkassa. Gulligt! Vi har nu vår privata handyman när vi behöver.


Nu folks är det dags att röja i rummet! Ni ska snart få se hur det ser ut här hemma. Någon som vill se före och efter bilder?

NYFA

Publicerad 2010-10-12 19:31:49 i Allmänt,

Igår fick jag ett e-mail av skolan där det stod att de ska ha ett möte för oss utlänningar idag. Känns skönt att ha ett möte före den officiella första skoldagen imorgon. Så att man får smaka lite på det.

Kay kör mig, och önskar mig lycka till, och tar ett kort på mig.... School bag in hand, she leaves home in the early morning..... Underbart att brista ut i sång såhär på morgonkvisten.


Känns skönt att få lämna helvetet här hemma. Det blir inte bättre med dagarna som går, det blir bara värre, eftersom vi inte har kunnat städa undan något bara köpa nya grejer. Så ny ligger min madrass i vardagsrummet.

Ni ska få se bilder. Huvva.Dags att gå snart! På återseende!


Pöss

If the fridge fits

Publicerad 2010-10-11 18:05:21 i Allmänt,

Gooood mornin peeps!


Sitter här vid mitt alldeles egna datorbord, som jag monterat ihop SJÄLV! Insåg att jag inte skrivit något sen Vegas men det har varit fullt upp hela tiden. Vi kom hem i lördags och åkte direkt och handlade. Jag lyckades efter lite om och men hitta en adapter så som ni ser kan jag nu skriva på svänska igen. Jag insåg aldrig hur mycket grejer man behöver när man flyttar hemifrån... Jesös.


I alla fall känns det skönt att vara tillbaka i L.A, eftersom jag vill känna mig någorlunda hemmastadd innan skolan börjar på onsdag (GAH!) Sagt och inte gjort, mitt rum ser ut som helvete. Men det är saker att göra hela tiden, och sen blir man ju hungrig emellanåt och eftersom vi inte har några köksgrejer än måste vi gå ut och äta. Igår trodde vi att frälsningen var kommen när kylskåpet blev levererat, men det visade sig att köket hade blivit renoverat precis innan vi flyttade in. Då tyckte man tydligen att det vore en jäklarns bra idé att dra köksbänkskanten liiiiiiite längre än förra gången. Detta resulterar i att vår kylskåpshörna är ungefär en halv centimeter från universalstorlek...


Resultat:
Fiiint...


Som tur är har kylskåpsmannen erbjudit sig att komma förbi idag och såga bort kanten på vår bänk. Mohahaha! Tack och lov för snälla människor i den här världen. Han ville inte ens ha pengar för det. Men det ska han få ändå.

What happens in Vegas...

Publicerad 2010-10-08 20:01:54 i Allmänt,

Sitter har i badrocken igen. Can't. Let. Go. Faktum ar att jag var inne i Trump shoppen och kollade vad den kostade... 120 dollar. Hell no! Tog nyligen ett bad i var jacuzzi. Galna bubblor.
Igar var det ju Chippendales, som ingen kan ha missat. Sa javla sjukt. 21 flavors. 21 nakna man som dansar till ljudet av skrikande klimakteriestinna kvinnor. Alltsa, det var ju roligt, man far ju liksom ta det lite for vad det ar. Men jag kan inte hjalpa att kanna mig som en outsider. Nu ar jag ju i och for sig en utlanning ocksa sa det ar val inte sa konstigt. Om man ville kunde man fotograferas med herrarna (da iforda byxor, och den klassiska flugan saklart). 20 dollar for det. 20 dollar! Seriost. Vem gor det? Manga uppenbarligen...
Dock fick man absolut inte ta nagra bilder darinne, vilket jag nastan forstod eftersom det kan stora herrarna i deras upptradande. Sa vad jag sag igar, det far ni bara dromma om.

Chippendales

Publicerad 2010-10-08 01:41:20 i Allmänt,

Japp, I'm off to Chippendales peeps! Borde egentligen ha glasogon om jag ska se ordentligt, men hur nordigt ar inte det. Det ar ju man i olja vi pratar om har...
Mer om dagen senare!
Gotta go!
Puss

Update from Las Vegas

Publicerad 2010-10-07 01:12:51 i Allmänt,

Hey! Oophi har igen med sina styckelosa inlagg! Klockan ar nu snart 16 har i Las Vegas och jag sitter i en stor mysig Trump-badrock och knapprar medan tjejerna nappar lite.
Vi har nyligen kommit upp fran poolen har pa hotellet. Sjukt fint maste jag saga. Hela hotellbyggnaden ar i guld sa det kanns ganska flashigt. Men ocksa blandande nar man gar ut.
Idag har vi inte gjort sa mycket, borjade med att vi vaknade sjukt tidigt (gick och la oss valdigt tidigt igar da alla var trotta) och akte till Ihop (International house of pancakes) for frukost. Jag kommer aldrig vanja mig vid maten har! Stackars lilla mig som bara vill ha typ fil och havrefras pa morgonen satt och forsokte ata tre pankakor med smor och bacon och agg pa sidan. JESUS! Hur kan dessa manniskor ata detta varje dag??! Speaking of sa borjade jag och Monica (en av min rumskompis vanner) just diskutera magmuskler. Vi kom fram till att vi bada har dem de ar bara lite blyga och gommer sig. Eh sidospar... I alla fall, efter Ihop blev det lite shopping pa Forever 21, ALSKA den affaren. Jag holl dock tillbaka och kopte bara ett plagg, Monica dock, hon kom ut med tre fulla kassar...
Sen bokade vi biljetter till Comedy Club ikvall och Chippendales imorgon. Japp, Chippendales. Jag ar verkligen inte typen som tander pa over-rippade man i olja, jag tror nog jag ar den enda som gar pa showen med ironi. Ska bli sjukt kul dock. Till alla er som just borjade dregla;  sa lange det ar tillatet att ta bilder dyker dem upp har... An sa lange blir det inga, eftersom jag inte har min dator har. Men desto mer att se fram emot.
Snart ar det val dags att gora nagot at sig sjalv, aven om jag inte kanner for att ta av mig den har morgonrocken. Tror jag ska flytta in i den.
Karlek och fred.

I'm in L.A. bitch!

Publicerad 2010-10-06 02:45:18 i Allmänt,

Nej det ar jag faktiskt inte, sitter i Las Vegas och skriver detta fran Kays dator (darav avsaknaden av prickar). Ligger och latar mig i dubbelsangen pa Trump International. Ja, ni laste ratt. Femstjarnigt. NAJZ.
Resan till Los Angeles gick bra, men den var laaang. Forsta 9 timmarna till Chicago kandes dock lattare an de 4 sista. Pa forsta flygningen dok jag direkt in pa langfilmerna for att doda tid. Sex and the City 2 + Titanic. Bra dar.
Pa andra flygningen trodde jag att jag skulle do. Detta pa grund av nervositet/flygtrotthet/otur med tryckutjamning. Seriost, jag trodde att mina trumhinnor skulle spricka! Har suttit hela bilresan hit och tryckutjamnat for glatta livet. Var dov halva vagen...
Kay, min rumskompis kom och hamtade mig pa LAX, det kandes sa sjukt nervost att traffa en person for forsta gangen som man bara pratat over internet med men anda vet att man ska bo tillsammans med. Det har i alla fall gatt jattebra och hon hade varit sa snall och kopt en stor uppblasbar madrass till mig. Dock var det ju lite kallt och en handduk som tacke var ju lite skevt. Vaknade upp 4 imorse pigg som en larka. Ska vidare inte klaga pa att det ar kallt. Det kanns som svensk var/sommar har.
Adaptern till min dator var for liten, sa until jag har skaffat en ny (vilket inte kommer bli under denna Vegas-tripp) sa far ni som laser sta ut med pricklosa inlagg.
Jag har inte riktigt greppet faktumet att jag ar har nu, sa langt hemifran och jag har inte riktigt tagit itu med dem kanslorna an, sa det ar darfor jag later sa lattsam. Allting ar fortfarande valdigt overvaldigande, och jag kanner att jag inte riktigt har gratit pa riktigt an. Forsoker halla tillbaka allt infor folk, och ville inte storbola pa en flygplats full med framlingar.
Pa aterseende folks. Oophi loves ya!
(av nagon anledning gar det inte att styckeindela pa en Mac)


Goodbye

Publicerad 2010-10-04 00:01:32 i Allmänt,

Klockan är snart 00 och det är verkligen dags att gå och lägga sig nu. Ska upp kl 05.30 imorgon. Vid den här tiden imorgon (L.A tid) befinner jag mig på andra sidan Atlanten. Sjukt. 


Sa hejdå till mina kottar ikväll, det gjorde ont i lill-hjärtat mitt. Vill inte ens veta hur det kommer att kännas imorgon.

I fredags sa jag officiellt hejdå till de flesta av mina vänner. Fantastiskt att så många kom, blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på hur fina vänner jag har, och hur galen jag måste vara som lämnar dem.


Fast det gör jag ju inte, inte på riktigt. Jag finns där någonstans i ert huvud och gnager. Tack, snälla ni för att ni finns. Tack för att ni har pushat mig hela vägen. Utan er hade jag aldrig vågat göra det här, ni är mitt liv.


Nu ska jag iväg och jaga mina drömmar. Wish me luck!<3


Vi ses. Oophi älskar er.

Last day

Publicerad 2010-10-03 15:56:44 i Allmänt,

Jepp, sista dagen i Sverige då... Halsontet från i torsdags har förvandlats till rossel, näsan har förvandlats till en fontän och jag kommer vara allas favoritpassagerare på planet imorgon! Nästan så jag älskar mig själv lite extra.Idag måste jag skärpa till mig med min packning. Igår gick jag omkring i en halvtimme med en necessär i handen och jämrade mig. Syrran är här och försöker vara stödig. Hon slet just ut hela min garderob till ljudet av mitt gråt. Och jag sprutade nässpray i hennes ansikte... Shape up!
Gud hjälpe mig.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela