Min Johan

Publicerad 2008-09-30 20:49:43 i Allmänt,

Tack Johan Palm. Det där, gott folk, är en stjärna. Som alla säger, de andra vinner i sångröst, men han är ljusår framför dem i artisteri. Åh! jag blir typ alldeles lycklig av sådana här människor...

Hejar på dig Johan, til the bitter end.


(Om jag nu nån gång skulle råka få barn, så ska jag ha en Johan)

SnyggPeter?

Publicerad 2008-09-30 20:18:23 i Allmänt,

Om man ser en Bacardi Breezer flaska klockan 07.45 på morgonen och tänker: "Mmm... Mumma! Är man frisk då?


Jaja det var inte det jag skulle prata om. Visst fan är Peter Jihde riktigt tjusig i hans nya frisyr? Äntligen, helrätt!

I'm a whole lotta woman!

Publicerad 2008-09-30 19:05:32 i Allmänt,

Hej hej hemskt mycket hej!


Håll i hatten, nu är jag arg igen. Men jag gillar ju faktiskt att diskutera, argumentera, fäkta med armarna och allt det där. Så ni får helt enkelt hålla ut.

Igår pryddes Citys löpsedel av en stor bebis och ett "NEJ TACK". Tänka sig, City har nyss upptäckt att det faktiskt finns KVINNOR därute som inte vill ha BARN! Ve och fasa! Blev lite irriterad då men sköt det åt sidan. Imorse däremot tog mitt usla morgonhumör över. Titta Schultz på Rix Morronzoo är en kvinna som tagit beslutet att inte skaffa barn, och imorse hade hon fått ett argt mail från en kvinna. Hon kunde inte för sitt liv förstå varför Titti inte tänker skaffa barn. Det är ju hennes plikt som kvinna. Say what? Så hon är alltså inte en normal kvinna för att hon inte vill ha barn? Det är naturligtvis normalt för en man att inte vilja ha barn. Eller va? Jag är en Titti. Jag vill inte ha barn. "Jaja, det säger hon nu, men vänta bara tills den lilla klockan börjar ticka", etc etc... Ja visst, jag kanske blir med barn nån gång i mitt liv som jag sedan föder, fine. Men vem fan säger att jag inte skulle ha samma åsikt om 5-10 år? Är jag mindre kvinna för det? Tänk om varenda jävla fruntimmer här i världen skulle skaffa barn, hur skulle det se ut? Ni andra som vill ha barn, krysta på förfan, det gör då inte mig något, och jag tänker inte hoppa på er för det.Nej, jag kan inte photoshop

Sluta skriva för hand!

Publicerad 2008-09-29 21:16:58 i Allmänt,

Dagligt irritationsmoment på jobbet:

Jag spenderar stor del av dagarna med att regga in folk som huvudadministratörer för Internetkontoret. Det man registrerar kommer från en blankett som företaget själv skickar in. Något som gör mig komplett galen är när man hittar femtielfte handskrivna blanketten. Det är jätteviktigt att de här uppgifterna kommer med och därför är det väl förfan självklart att man skriver tydligt. Om man vet om att man skriver som ett fan, då får man använda datorn! Så Herbert, född 1943, välkommen till 2008, här använder vi tangentbord.

I want to be forever young

Publicerad 2008-09-29 18:34:11 i Allmänt,

Hej där! Hur är det med er?

Med mig är det bra förutom att det är måndag, men det kan ju varken jag eller någon annan påverka. Måndag är det helt enkelt.

Måste bara freaka av mig lite. För nu jävlar (ja nu är hon arg). Det är nämligen såhär att min mormor har blivit såpass sjuk på senare tid att hon måste bo på ett äldreboende som många gamla därute måste göra. Nyligen har hon och alla på hennes avdelning blivit förflyttade till vad som skulle vara bättre, finare (och dyrare) faciliteter. Mormor är, som många andra, rökare sedan långt tillbaka. Hon har varit vuxen nog  i många år att fatta sina egna beslut och leva sitt liv som hon vill leva det. Men nu ska det tydligen bli ändring på det, jo, för nu har företaget som byggt det nya boendet bestämt sig för att här ska inte rökas här inte! Vi bygger helt enkelt inte ett rökrum! What the fuck? Det är ju knappast så att någon av människorna som bor där kommer att dö i lungcancer. De betalar dyra pengar för det där boendet som de har byggt just för att det ska kännas som om de har sina egna lägenheter. De betalar hyra för att ha sitt eget hem, och sitt eget liv, men får inte fatta beslutet själv om vare sig de ska röka eller inte? Just bara därför att de råkar vara beroende av andra människor för att klara vardagen. Företaget vill inte bygga ett rökrum på samma plan som boendet eftersom det är förbud för personalen att röka på arbetstid. Det må vara någons arbetsplats, men det är de gamlas hem.

Ska man ens behöva nämna nu att de inte ens har lagt upp en rutin för duschning, sedan de flyttade över alla onsdagen  förförra veckan....

Skäms!

En garde!

Publicerad 2008-09-28 21:03:59 i Allmänt,

Micke ville ha en fight och då får han en. Läste på hans blogg att han hade tagit ett personlighetstest och blev snabbt deprimerad över resultatet. Det visade att han bland annat skulle passa som stålarbetare. Jag försökte trösta honom med att när jag gjorde ett liknande test fick jag förslaget att jag borde bli slaktare. Fick tillbaka att han nu tycker att han är ett strå vassare än mig. Well slaktare var då och nu är nu så jag gjorde testet igen...

Eat this:

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

Strike a pose

Publicerad 2008-09-28 19:02:32 i Allmänt,

Precis sett klart Coleen's Real Women som går  på 3:an. Det handlar om Coleen McLoughlin, som försöker övertyga åtta stora modemärken att anlita några av hennes "riktiga" kvinnor istället för professionella modeller. Sött program, bra idé, hälsosamt för vårt samhälle.

Heja Coleen!

To be or not to be?

Publicerad 2008-09-28 17:05:50 i Allmänt,

Oophi full med tårta...

Tänkte på en grej jag såg i Metro i veckan, i en intervju med Mikael Persbrandt om hans senaste framgångar med ny TV serie och hyllad roll i Sveriges nästa Oscarsbidrag. Jag har aldrig varit ett big fan of Micke P. Överhuvudtaget faktiskt. Men i den här intervjun sa han en jävligt bra grej om hur det är att vara skådespelare.

"Som skådespelare använder man det man har och man har inte mer än sig själv."

Tack Mikael Persbrandt! Okej, alla skådespelare jobbar på sitt alldeles egna sätt, men ibland kan jag bli förbannat trött på allt prat om att bli någon annan på scenen och prata om sin rollfigur som om den vore någon helt annan än en själv. Jag har fått kämpa många gånger med mitt självförtroende som skådespelerska, ofta när det kom till sådana diskussioner om huruvida man går in i sin karaktär. Det är på sista tiden som jag känt att jag kan slappna av och göra grejer på mitt sätt och veta att det är ett minst lika bra tillvägagångs sätt som något annat. Som skådespelerska har jag ingen annan än mig själv att utgå ifrån, och jag kan inte, hur mycket jag än försöker, lura mig själv att jag är någon annan än just jag. Jag i en annan skepnad.Jag och Tess från Inget slut på en kärlek som vår, på Nybrokajen.

Grattis på födelsedagen!

Publicerad 2008-09-28 12:25:23 i Allmänt,

Söndag, den allmäna ångestens dag. Hur dämpar man den bättre än att proppa i sig tårta? Yes, idag fyller systeryster 23  hela år, så det blir ett besök i Filmstaden, Solna idag igen.

Så då säger jag bara grattis räson på 23 års dagen!!!


Precis när Therese kommit hem från Australien...

Pan

Publicerad 2008-09-28 01:39:01 i Allmänt,

God natt allihopa!

Precis hemkommen från syster och gänget. Började med lite vin och breezers i Solna, slutade med nyöppnade Pan i Gamla stan. Schysst lokal och allt, men jag var mest trött. Jag märker att jag börjar bli en riktig tant. Jag har inte tagit nattbussen sen jag tog studenten, vilket innebär att jag aldrig åker hem senare än 00.55 numera. Det är ju fan pinsamt, men så fort jag kliver in på en klubb dessa dagar så börjar jag gäspa och tänka på min säng. Fraser som: "Nä, om man skulle tänka på refrängen" och "Det är ju trots allt en dag imorgon också", rusar genom skallen. Redo att prata pension? Hann i alla fall med ett snabbt stopp i Fridhemsplan och då passade jag på att smita in på Donken för att se Elin in action. Jävlar vad det går undan! Hon har verkligen Donken movesen inne.Nä, nu ska tanten sova...

Nattinufssan!

Lördag i mitt hjärta

Publicerad 2008-09-27 13:00:32 i Allmänt,

G'day!

Idag är det lördag. Ska sticka hem till syrran och dricka vin senare, sen blir det nog krogen, ska försöka leva billigt, men fick underhållsstödet igår. Jag slår ett slag för skilda föräldrar! Bara en månad kvar till löning.


Men först är det dags för Heddie att komma hit och dricka kaffe med mig tycker jag...

Läcker som ett såll

Publicerad 2008-09-26 21:34:51 i Allmänt,

Eftersom jag missade Idol igår såg jag det idag istället. Det är inte klokt, jag började smålipa i slutet. Anna och Johan är redan mina storfavoriter! Jag känner precis som Mr Bagge, en såndär vill man bara ha hemma, går de att beställa på internet?

Och vad är grejen med att de får åka utomlands? Orättvist... Tänk vad mycket pengar programmet tjänat genom åren. Från att köra alla veckofinaler inklusive le grande finale ett stenkast från mitt barndomshem i Hägernäs, till att skicka deltagarna utomlands och till och med ha slutaudition i Globen. Liten guldgruva det där...


Nä nu ska jag väl återgå till mitt Johnny English...
Sophia

Thank God it's friday!

Publicerad 2008-09-26 19:32:27 i Allmänt,

Fredag tack och lov!! Man märker att man är trött när man tycker att det är för långt mellan siffertangenterna och tab-knappen. Då, mina vänner, är det dags för helg!

Blev inget inlägg igår eftersom kvällen spenderades på bio. Såg Patrik 1,5 och den var helt galet söt! Rekommenderas varmt.

Känner varje dag nu på jobbet hur min estetiska sida tynar bort mer och mer, hur jag själv tynar bort. Det här är verkligen inte rätt forum för mig, men det är något jag måste göra nu och jag är ju såklart väldigt tacksam över att jag har det här jobbet. När jag inte har ångest över det har jag tandnoja. Japp, det är ju så att det blir en del kaffe om man ska hålla sig vaken framför datorn en hel dag. Jag kan inte sluta tänka på hur mina tänder missfärgas för varje klunk jag tar. Vet ni hur svårt det är att försöka dricka kaffe utan att det nuddar tänderna? Kan ju fan inte sitta där med ett sugrör precis...

Sen i övrigt har jag upptäckt mail-funktionen. Jag har ett bra tag suttit och mailat med Hedda (vilket förgyller mina dagar!) men nu finner jag plötsligt mig själv i ett Bridget Jones liknande kontorsliv. Mer säger jag inte.

idol what else?

Publicerad 2008-09-24 21:02:57 i Allmänt,

Tack och lov att Johan Palm gick vidare idag i alla fall. Det finns ju något som kallas Det och den lintotten vet vad det innebär. Han ger ju oss andra som älskar att sjunga men som inte är sådär klockrena vad det gäller rösten, en chans.

Sen med Anna Bergendahl, jag har inte så mycket ord, började nästan lipa själv när hon satt där framför juryn. Är typ alldeles svettig nu, jag måste sluta leva mig in för mycket. Men Anna har då allt vunnit mitt hjärta för alltid.

Sen den där Nils... Har inte ens vågat kolla vad han heter i efternamn, den killen skrämmer skiten ur mig. Säkert en lömsk jävel.

Rubrik

Publicerad 2008-09-24 18:27:07 i Allmänt,

Skönt att jag fick bra respons på mitt påstående om Andreas Carlsson, pheew, då kan jag dregla vidare. Och jag håller med Elin att man borde fan komma vidare om man heter Petri!

Sen är jag besviken på er som inte lämnar en kommentar på inlägget innan. Här är man social och frågar vilka ni är, och vad får man? Mobbning av Micke. Tänk er sjävla att ni går fram till någon på en fest eller liknande och sträcker fram handen för att hälsa, så drar personen luvan över huvudet och springer därifrån. Det här är precis samma sak. Jag vet att ni är där ute så det är lika bra att träda fram. You can't hide forever! Jag vet att det är jätteroligt att läsa folks bloggar i hemlighet och sen när man bara måste lämna en kommentar så gör man det anonymt, jag älskar själv att snoka i andras liv. Men här behöver vi inte vara främlingar inte...

Jag har druckit för mycket kaffe idag märker jag, mina ben har ett eget liv. Så går det när man hittar nåt drickbart i kaffemaskinen. ("En kaffemaskin vill jag ha, då blir jag glad, varenda dag")

Jaja, vi hörs sen.

Idol

Publicerad 2008-09-23 20:59:45 i Allmänt,

Alltså den här Johan Palm, visst han är inte världens bästa sångare, men det är faktiskt inte det som är allt. Han är ju för bedårande. Sen Anna Bergendahl, inget snack om saken, hon är fantastisk.


Skrik inte på mig nu, men är det bara jag som tycker Andreas Carlsson är sexig?
Ja. jag älskar Idol.

vilka är ni?

Publicerad 2008-09-23 19:02:36 i Allmänt,

Nu är jag allt lite nyfiken. Jag vet att jag är nybörjare på detta och jag har verkligen inte många läsare. Men ni är en liten tapper skara i alla fall och det skulle vara kul att veta vilka ni är. Är det bara folk jag känner, eller är det kanske någon man inte träffat på år och dar?

Skulle vara kul att veta vilka som tittar in här i alla fall och om det inte bara är de närmast sörjande. Så droppa en liten hälsning vettja. Det vore trevligt....Jag för ett år sedan. Lite svettig och äcklig, det var för
att jag hade körtelfeber här, men det visste ju inte jag då, jag
trodde jag hade kommit in i klimaktieriet/ hade cancer

Money money money

Publicerad 2008-09-23 18:37:38 i Allmänt,

Fick reda på idag att de vill ha kvar mig på jobbet, och ska ha nåt litet möte om de ska placera mig någon annanstans i fortsättningen. Så jag har jobb nästa månad i alla fall. Jippiwooh!  Otroligt skönt att vara så uppskattad, inte bara av killarna som blir till sig bara för att det kommer en tjej under 35. Sen slänger vi dit en löneförhöjning på en sisådär 1028 kr så blire susen...

Fick mycket arg respons på Ekonomi-Mats inlägget igår. Många är arga och har inte fått sina pengar. Jag kan meddela att lilla Mats inte har svarat på mitt mail. Fy på sig. Vem det nu är som har kommenterat att den har fått sina 1000 kr vet jag inte eftersom istället för namn har denne skrivit "jag fick alla mina 1000 iallafall". Spännande.

Fortsättning följer...

Tangentbord och Ekonomi-Mats

Publicerad 2008-09-22 18:12:18 i Allmänt,

Idag har jag bytt plats. Jag har nu gått från att sitta snett emot mamma till........*trumvirvel* Bredvid mamma! Men ja det är väl bara trevligt. Tyvärr är datorn skitseg och tangentbordet så högljutt att jag får tinnitus. Försöker trycka lätt på tangenterna, men det blir helgalet...

Hemma hos Agnez i lördags pratade vi om att ingen fått tillbaka medlemsavgiften från skolan. När man börjar Stockholms estetiska gymnasium betalar man 1000 kr i medlemsavgift som man sen får tillbaka när man går ur föreningen. Jag gick ur såklart innan jag tog studenten men inga pengar i sikte. Nu får det vara nog tänkte jag och förberedde mig på ett argt mail till Ekonomi-Mats, men loggade in på Nordea i alla fall för säkerhetsskull. Då ser jag minsann en liten insättning från Steg. Ödet? Hur som haver så stod där inte 1000kr, utan 569 kr. Fan, tänkte jag, nu har de dragit av på en mattebok som jag förklarat otaliga gånger att jag inte tappat bort. Ska jag betala för en bok som nån annan skitunge haft bort? Kostar bokjäveln 431 spänn?!?? Så fan heller. Jag fick iväg mitt arga brev till Ekonomi-Mats i alla fall. Sug min salta.

Söndag

Publicerad 2008-09-21 13:52:22 i Allmänt,

Goddagens!

Sitter här och kollar på repriser av Idol som jag redan sett. En söndag i sitt nötskal med andra ord. Jag gillar verkligen den nya juryn, känns mycket mer professionella.

Gårdagen var mycket trevlig hemma hos Agnez och det var kul att få se hur hon bodde och få träffa lite folk. Vi hittade en glas i köksskåpet som såg ut att bära bilder föreställande någn form av kama sutra. Men icke sa nicke, det var helt enkelt bara vanliga stretchövningar... Varför man nu tycker att det skulle vara ett bra motiv på ett dricksglas vet jag inte. Men Tess sammanfattade det hela mycket bättre: "Fan, då runkar jag hellre till SL:s tidtabell". Tack Tess.


Ska väl försöka sno lite bilder från henne sen också....


Uuuh nu börjar Idol igen...

Welcome to the coke side of life

Publicerad 2008-09-20 16:07:13 i Allmänt,

Har ni sett den där nya Coca Cola-reklamen där de berättar om John Pemberton, uppfinnaren av Coca Cola och hans otroliga framgångar med drycken. Blandningar av speciella "kryddor" och avsaknaden av tillsatser... Är det bara jag som tycker det är roligt?Plötsligt blev jag sjukt sugen på julmust...

Lördag helt enkelt

Publicerad 2008-09-20 15:04:12 i Allmänt,

Solen skiner ute och världen är underbar...

Aaaanyway, idag bär det av hem till Agnes (eller Agnez som hon tydligen heter nuförtiden) för lite inflyttningsgathering typ.... Hon har blivit stor numera och flyttat ihop med syrran till Svedmyra. Kommer blir trevlarns. Tar med mig lite cider som mamma av nån anledning fick för sig att köpa till mig på en kryssning.


Agnez och jag för typ precis ett år sedan när vi jobbade i
samma produktion.

Jippi det är fredaaag!

Publicerad 2008-09-19 18:08:49 i Allmänt,

(Tänker på Bert, och att titta på Bert med Hedda...)Kan inte fatta att det är fredag! Veckan bara swoshade förbi. Jag måste ha svimmat vid nåt tillfälle och därmed missat en dag eller två.

Fick just reda på att jag har 600 ärenden från och med måndag att sätta tänderna i... Moha! Tänker dra ut på det i minst två månader till. Så lätt blir de inte av med mig!

Ikväll lyder schemat officiellt: skaka mina lurviga tills solen går upp. Inofficiellt: mys med mig själv. (Misstolka inte era snuskhummrar!)Jag ska aldrig mer skicka ett brev i hela mitt liv. E-mail är det nya svart.

She works hard for the money

Publicerad 2008-09-18 20:48:44 i Allmänt,

(Här följer ett ytligt inlägg)

Jag gjorde det, nu har det hänt. Det gick en hel dag utan ett blogginlägg. Jag var helt enkelt för trött och ville titta på Idol. Glöm det jag sa om att inte ha något att göra på jobbet. Jag fick så jag teg. Jag låter bilderna tala för sig själv.  Men dagarna får lite guldkant när jag och Hedda mailar till varandra om choklad, män och dylikt. Sen för övrigt så måste jag just nu jobba i företagets gamla datasystem som är från 70-talet, bokstavligt talat. Ni vet när fönstret är helt svart och man måste skriva in koder för att byta bild. Jag är för ung för sånt där...

Har lyckats träffa både Hedda och Elin de senaste dagarna. Så ovant att inte se varandra varje dag längre. Eller tja Hedda brukar jag ju inte träffa varje dag dårå men men....Oophis skrivbordOophis pappershög

Åh! Den lilla pojken fick just en guldbiljett skriven på armen på Idol. Jag tror jag är kär i Laila Bagge.

Blondinbella

Publicerad 2008-09-16 21:45:14 i Allmänt,

Okej, lika bra att ta det här och nu. Alla bloggare måste gå igenom ämnet förr eller senare. Oh yeah, I'm getting there... Blondinbella.
Hade en mindre diskussion med Micke häromdagen angående Blondinbella. Jag refererade till henne i ett tidigare inlägg och han var inte sen att reagera. Jag var snabbt på honom att det var töntigt att tala illa om henne bara för att man "ska", det jag nog gjorde fel var att missa att infoga några smileysar i min kommentar. Såsom :p ;) eller dylikt. My, bad Micke, jag vet att jag ofta uppfattas som en bitch när jag skriver etc. etc. Men nu till det väsentliga; Blondinbella.


Isabella Löwengrip är 17 år gammal, driver två företag, och äger en blogg som har ungefär 500 000 läsare i veckan. Bara en dum blondin, eller hur var det nu? Jag är så förbannat trött på att man ska smutskasta en person bara för att hon sticker ut ur mängden och bara för att hon är framgångsrik (ja, ni alla är avundsjuka, learn it, live it, love it). Jag kan själv inte förstå mig på hur människor faktiskt använder sin egen privata tid till att gå in på hennes blogg, irritera sig på det hon skriver och sen lämna en elak, snitsig och allmänt fuck-offig kommentar. (Menar nu inte att Micke gör detta, tror faktiskt inte ens att han läser hennes blogg, kanske desto större anledning  att inte döma något man inte vet nåt om?) Och vänta! Vad är det jag hör? Jag tror mig visst förnimma ett "kaachiing!" från Blondinbellas konto. Jajamensan, för varje liten irriterad hobbylös sate klirrar det till ordentligt i Bellas kassa. Skrattar bäst som skrattar sist. Tror ni på fullaste allvar att hon inte vet att hon upprör människor med vissa inlägg? Jo då, det vet hon, lika mycket som hon vet att hon tjänar pengar på det. You go girl! Säga vad man vill om Blondinbella, men dum, det är hon fan inte. Så såvida ni inte har något vettigare att komma med än att hon är en dum blondin, med vrickade åsikter,så håll käft, för ni tjänar inte ett öre på det. Det gör däremot hon.

(Det här inlägget var inte menat till Micke, utan dedikerat till er alla, från lilla mig)

"Don't judge a book by its cover"

idag idag idag idag

Publicerad 2008-09-16 18:49:41 i Allmänt,

Idag har jag känt mig som en prao-elev. Jag jobbar antagligen för snabbt eller nåt för idag var det jobbtorka. Jag vill inte springa till chefen stup i kvarten och säga jag är klar, vad ska jag göra nu?? Det är dem som har anställt mig för att jag ska vara en avlastning för de andra. Jag vill inte vara en belastning.


Dagens höjdpunkt: Det ringer och Anne svarar i glasögonen istället för i telefonen.

Btw så åt jag världens godaste pastasallad idag...... Ifall någon ville veta....... Vad jag åt...... Lilja är säkert intresserad....

What's my name again?

Publicerad 2008-09-15 18:35:24 i Allmänt,

Idag har jag varit så förvirrad att jag knappt visste vad jag hette i slutet av dagen. Hade bara papper överallt. Vilket år är det nu igen? Jag vet inte vad jag håller på med, ingen annan vet vad de håller på med, ingen vet, jag vet inte?


Känns förövrigt som om jag har pratat med hela Sverige sen i torsdags. Allt från rrrullande rrr och goa gubbar till schuuuuup.


Jag upplever bröstsmärtor...

Sminkborstar och turkar

Publicerad 2008-09-14 19:11:49 i Allmänt,

Läste att Blondinbella hade nyligen rengjort sina sminkborstar och fick panik. Rengjort?! Det har jag aldrig ens tänkt på, hur länge har jag inte haft mina, och hur många olika produkter har jag inte haft under tiden? Är jag dum i huvudet? Så i ren desperation kastade jag mig på mina sminkborstar med bakteriedödande Provontvålen i högsta hugg (yes, visste väl att den skulle komma till användning) och rengjorde alla borstar frenetiskt. Nu är de rena och fina och jag slipper få salmonella...

Btw, Heddas gamla receptionistragg från Turkiet förra året is creeping me out på msn.... Huvva.
Update: Har just hamnat i triangeldrama med Alis (receptionistturken) flickvän, och jag tror att jag råkade säga för mycket om vår vistelse där. Nu vill hans flickvän veta om Hedda och Ali, oh crap. Sorry Hedda, han hade redan vart tillsammans med henne i två år när vi var där...

Sunday, bloody Sunday (?)

Publicerad 2008-09-14 12:06:13 i Allmänt,

Goddagens!

Gårdagen var hur trevlig som helst, det var skönt att få träffa flickorna och sitta och skratta ett tag. Iina hade förövrigt gjort hur god mat som helst, och världens godaste cheesecake! Det var bara massa att äta överallt, mätt blev man. Våra mojitos blev goda efter ett tag, blåbärsshotsen gick det väl sådär med, men men vi hittade andra sätt att använda blåbärssoppan. Lägger nog upp lite bilder senare när Iina laddat upp dem. Nu väntar jag bara på att Hedda ska ringa så jag kan möta upp henne i stan. Kanske ska klä på mig också...Pössen

Mo mo mojito!

Publicerad 2008-09-13 15:38:44 i Allmänt,

Ska snart iväg till hålan (Täby) för att fira Fiina Iina. Som jag nämnde förut fyllde hon 19 förra veckan så ikväll är det dags för middag, Mojitos och blåbärsshots! (Lite Rhodos flashback) Längtar så efter Mojitos, har suktat efter det på mornarna (?) i flera veckor nu. Jag är alkoholist, jag vet, tror jag lämnade min lever och min själ i botten på en Bacardi Breezer flaska i Grekland.


Mojitos- here I come!
P.S I love you...Well, gotta skidaddle!
SophiA

Say my name bitch!

Publicerad 2008-09-13 14:17:17 i Allmänt,

En fråga jag ofta ställer mig: varför i helvete kallar folk mig för Sophie? Jag hör det från alla, det spelar ingen roll om någon sagt till personen vad jag heter innan, jag presenterat mig själv eller om personen i fråga faktiskt har läst namnet. JAG HETER SOPHIA! Med ett A!! Jag skojar inte när jag säger att till och med delar av min egna släkt tror att jag heter Sophie.Ser jag ut som en Sophie?

Lördag

Publicerad 2008-09-13 11:54:53 i Allmänt,

Äntligen kunde jag sova länge utan att känna mig skyldig! Gött. Igår hade jag ju en mysig kväll med mig själv som huvudrollsinnehavare. Så stört skönt att sitta själv i mörkret och gråta till en film. Hade jag hört mig själv säga det där för två veckor sen hade jag hängt mig.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag på dagen, sitta och dricka äckligt kaffe kanske? Christian (styvpappa) har fått för sig att köpa en livsförbrukning av Löfbergs Lila som smakar crap. Mamma försökte nyss trolla bort ett paket så det hela ska gå fortare. Sen ikväll bär det av till Iina och kalas! Den lilla pinglan fyllde år förra veckan och det ska firas med pompa och ståt.


See ya!

Gimme more

Publicerad 2008-09-12 22:47:55 i Allmänt,

Känner att jag behöver tillägga att jag var ute och åt lunch idag och att kyparen var mighty fiiine...

snyft snyft

Publicerad 2008-09-12 21:05:22 i Allmänt,

Glöm gårdagens "sentimental"-inlägg, det här tar priset. Har precis sett klart "P.S I Love You" som Anna tipsade om. Och damn girl vad du hade rätt! Fyfan vad bra den var! Alla måste se den nu, det är en order! Det är inte en såndär film som man gråter till i slutet, man gråter hela filmen igenom, från början till slut. Jag har nog aldrig gråtit såhär mycket, är alldeles svullen och kan inte andas genom näsan... Och nej, det är inte alls en såndär typiskt klyschig film, som följer ett visst mönster. Den är sin alldeles egna. Medverkande är bland annat alltid lika underbara Hilary Swank och Gerard Butler (sågs med tolvpack i "300") och Jeffrey Dean Morgan som spelade Denny Duquette i Grey's Anatomy.P.S I Love You

Kyckling på fredag då mår man riktigt bra

Publicerad 2008-09-12 18:14:40 i Allmänt,

Hej alla barn nu blir det barnprogram...

Nä det blir det faktiskt inte, men det blir lite av mig. Jag är hungrig tror jag,..

Idag har det känts mycket bättre med ringandet, känner mig mer självsäker, det är skönt. Har gått igenom listan med 130 personer nu, phu! Kan inte fatta att bara en vecka har gått, känns som jag jobbat där längre. Nu har jag bara mitt skrivbord en vecka till, sen måste jag byta. Uuuh vill inte, jag trivs så bra där jag sitter, jag och Anne kommer så bra överens och jag fick till och med henne att gråta idag. Nej, jag slog henne inte, jag berättade bara helt vanligt om hur jag klarade av matten i högstadiet/gymnasiet. Det tyckte hon tydligen var vackert. Det brast när jag kom till delen då Evelina hjälpte mig att klara kursen. Så Lusk! Nu är du en riktig hjälte!


Well that's all for now.
Sophia (woow signerar med mitt riktiga namn, fint ska det va! Det är ju fredag och allt.)

sentimental

Publicerad 2008-09-11 23:58:51 i Allmänt,

Nu har jag suttit och gråtit framför sista avsnittet av Sex and the City. Jag är patetisk, jag vet. Men jag bryr mig inte så mycket, fan vad jag älskar den serien!Godnatt på er! Imorgon är det fredag!

Bloggkoll

Publicerad 2008-09-11 19:00:49 i Allmänt,

Ni vet att ni kan vara sådär häftiga och följa mig på Bloggkoll? Även ni icke-bloggare out there

Bloggkoll


(Använde ordet "Bloggkoll" väldigt mycket inser jag)

dagens

Publicerad 2008-09-11 18:41:33 i Allmänt,

Hemkommen från jobbet. T-R-Ö-T-T. När man har gjort samma sak hela tiden och börjar rita arga smileysar på felmeddelanden och skrattar åt att ett företag som slutar på "m" och ligger i Uppsala blir "muppsala", har man hållt på för länge. Så därför har jag idag gjort annat! Jag har suttit i telefonen hela dagen och ringt upp förvirrade människor och sagt viktiga saker som: "kontant utbetalda bruttolönen". Det ni! Sedan har jag försökt reformera företaget, såhär på min fjärde dag. Synd bara att det är Anne som tycker om mina idéer medan cheferna, vill göra det hela mycket svårare än vad det är... Jaja

Låtar på hjärnan idag: Calcutta, Low (apple bottom jeans...), Ave Maria, Summer of 69 samt en rejäl släng av "Den spanska räven rev en annan räääv".

Resten av dagen har spenderats med supporten. Missförstå mig rätt nu, hade ett samtal med Micke förut om att inte utnyttja supportkillar. Och jag skulle faktiskt aldrig spela dum för att få extra hjälp. Men vad fan gör man om man är dum på riktigt? Tilläggas bör även att det typ aldrig är mitt fel, supportmänniskorna verkar inte alltid ha alla indianer i kanoten, så att säga.

Nu ska jag äta en pirog eller nåt.
Tha Ooph

My Fair Lady

Publicerad 2008-09-11 00:07:23 i Allmänt,

Hej alla glada!

Blir en sen bloggning idag, kom hem för ett tag sen. Blir mest ett inlägg om dagen nu, kan inte göra det på jobbet. Idag är jag sjukt trött i skallen. Jag har gjort samma sak HELA dagen idag. Så fort jag blundar ser jag siffror som virvlar omkring. Ögonen går inte längre i kors, utan in i huvudet...Vad mer? Anne (min skrivbordsgranne) retar mig när jag nyser hela tiden. Hon är för övrigt min nya bästis, underbar människa!

Efter jobbet var vi och såg ett publikgenomdrag av My Fair Lady på Oscarsteatern. Musikalen är baserad på Bernard Shaws Pygmalion. Gamla klassisar borde känna igen den då en monolog från den fanns med på den goda tiden då vi sökte gymnasium. Plus: Helen Sjöholms gudabenådade röst och hennes söderbönadialekt (fick mig att tänka på Göran). Minus: Tommy Körberg, som stundtals hade lika mycket utstrålning som en lyktstolpe. All in all, en bra musikal.oscarsteatern.se 
Update: Okej, jag lyckades på nåt jävla vänster få juice i näsan...

hej hej, hemskt mycket hej

Publicerad 2008-09-09 18:17:12 i Allmänt,

Okej, extremt stor respons på förra inlägget om "Two and a half men" (för att vara min lilla blogg). Kul att folk är engagerade, jag visste att jag skulle få världen emot mig. Men Lilja, jag håller med dig! Det är dum-dum-dummet i början som är kul....

Hedda förresten, nej du tjänar mer än mig på Ånedin-linjen. Lägg till dina två andra jobb och du är miljonär...


Idag har det faktiskt gått jättebra! Okej, själva uppgifterna är väl inte så roliga alls men alla är trevliga och jag trivs. Tänker inte tråka ut er med att förklara vad jag gör. Siffror.... I rest my case... Kan ju i och för sig göra jobbet lite mer intressant om jag "råkar" trycka på nån knapp så allt skiter sig, och bara mååååste ringa IT-support. Whuuupsie. Ibland behöver man faktiskt något att vila ögonen på...

Nä jag pallar inte sitta framför datorn just nu, ögonen går i kors.

Män

Publicerad 2008-09-08 23:26:04 i Allmänt,

Varför är det så att typ varenda  människa jag känner älskar serien Two and a half men? Jag skojar inte jag hör det överallt: från Hedda, Elin, bruden på radio. Vad är grejen med den serien? För mig hamnar Two and a half men fortfarande i kategorien "lite sämre sitcoms". Where's the magic? Jag fattar i alla fall inte...

I don't get it!                                               Bild: photobucket.com

Working 9 to 5

Publicerad 2008-09-08 18:12:06 i Allmänt,

Sådär! Då var första dagen på jobbet avklarad! Jej för mig. Det har gått bra, inga missöden (vad jag vet) och alla är jättetrevliga. Dock jättestruligt med min inloggning, så jag har inte kunnat göra speciellt mycket. Okej, inte för att det gjorde sådär extreeemt mycket när datasupportkillen var söt....Hello.

Men annars har det gått jättebra, men lönen var fan lite väl låg alltså. Hedda, du tjänar mer när du byter filter! Fan vad skönt det är att komma hem och inse att hela dagen har gått, och den har inte bestått av att sitta på en stol och stirra. Snart är det ju fan läggdags ju, exciting!


Smell ya later


Update:

Okej, fick just reda på att Ylva, som jobbar på Burger King kommer tjäna mer än mig i månaden. Visst, jag kommer kunna utnyttja min lön mer p.g.a mindre utgifter och så men what the fuck! Jag tänker säga till min chef att jag vill jobba varenda helg, då får jag i alla fall 100% övertidsersättning.

Nä nu...

hopp

Publicerad 2008-09-07 17:23:16 i Allmänt,

En bild som mamma tog med en engångskamera. Jag hoppar och grejer
Jag ser fett lång ut...        (med tanke på att jag verkligen inte är lång)

Söndag

Publicerad 2008-09-07 12:38:27 i Allmänt,

Första söndagen på över en månad som faktiskt betyder att jag måste upp tidigt dagen efter! Yes, imorgon är the big day. Jag blir vuxen, Sophia börjar arbeta. Trodde nog aldrig i mina vildaste fantasier att jag skulle längta efter att få sätta mig framför datorn på ett kontor och börja föra in dokument i Excel. Men det är underbart! Äntligen har jag någonting att göra på dagarna, och äntligen kan jag känna mig duglig.Härmar Tesset lite och slänger in en pin-up


Kanske inte ska se ut såhär imorn....         Bild: photobucket.com

Bridget Jones

Publicerad 2008-09-06 18:18:58 i Allmänt,

Nu har jag och Heddo Peddo kommit hem från stan. Fick en present till Iina med oss hem. Men I'm not telling! Hon är säkert här och snokar nånstans....


Nu ska vi ha vårat efterlängtade Bridget Jones- marathon. Jag har påpekat för Hedda att det knappast är ett marathon om det är två filmer, men hon lyssnar inte. Är det mer än en film är det ett marathon. Film nummer två har jag i två versioner, en med holländsk text. Språket är ju hysteriskt roligt, men eftersom min holländska inte sträcker sig längre än: "sex i köket" kanske det inte är så extremt roligt...
Hedda och jag a long time ago

I natt jag drömde...

Publicerad 2008-09-06 13:14:47 i Allmänt,

Något som jag aaaaldrig drömt förut.... Jag drömde att en jättelavavåg kom över Stockholm. Det var skitläskigt vill jag lova. Undrar om jag längtar härifrån eller nåt?

Idag ska jag och Heddot ut och shoppa lite. Missförstå mig inte nu... Jag har inga pengar, men vissa saker måste man köpa, eftersom folk ska fylla år. Regn gör det hela mycket bättre. Sen ska vi hem till mig och filmmysa tills solen går upp. Typ.
 
Nu kom jag inte på så mycket mer. Slänger in nåt random isälletSwosh, vilken avledningsmanöver!   Gotland 2006

folk är dumma

Publicerad 2008-09-05 17:45:39 i Allmänt,

Ibland blir jag så jävla irriterad...

Min styvsyster är 11 år gammal och har just fått hem en planering över terminen. På den står det "Fars dags-pyssel" inplanerat. Allvarligt talat, borde man inte ha slutat med sådant nu? Tänk om man har förlorat sin pappa? Tänk om han är alkoholiserad, eller om han helt enkelt inte är en del av barnets liv? Att skolorna inte ens tänkt att ett av dessa scenarion möjligtvis kan vara verklighet för någon av eleverna, är helt otroligt! Hur kul är det att göra ett Fars dag-kort till en person du aldrig träffat? Som gjort dig illa?

 Det är samma sak med Alla hjärtans dag. När gick i högstadiet kunde man ge nejlikor till varandra den dagen. Man köpte en nån dag innan och den blev sen "levererad" på alla hjärtans dag. När man sen skulle se om man hade fått en nejlika fick man gå och ställa sig i kö för att komma fram till klasslistan och där se hur många man fått. Tänk vad kul det var för den som inte fått en endaste nejlika, och hade sitt namn under den populäraste tjejen/killen i klassen? Fy på skolorna där ute! Sluta upp med dessa gammalmodiga, fåniga och kränkande traditioner nu! Dessa människor som tillåter detta ska kalla sig pedagoger, medan jag inte har en chans att få en tjänst på en förskola, trots att jag skulle kunna göra deras jobb 100 gånger bättre. Utan någon förbannad Montessoriutbildning. Det var trots allt inte alls så länge sen jag gick i högstadiet och såg vad det innebar att inte ha fått en endaste nejlika.

när blev det fredag?

Publicerad 2008-09-05 13:29:47 i Allmänt,

Guten dag!

Jag drömde att jag förlöste en bebis inatt. Alltså att jag var barnmorskan typ, inte att jag tryckte ut ungen. Det var... Annorlunda...  Undrar vad det kan betyda, några förslag?

Idag är det dags att hålla tummarna för kära Älyn som har anställningsintervju på Espresso House. Hon jobbar på Donken för tillfället men föredrar att komma hem och lukta som en latte och inte en hamburgare. Aaw, är det inte sött hur vi alla blir vuxna nu? Eller sorgligt, det beror på hur man ser det. Jag själv ska ju bli kontorsråtta. Har fått veta att jag börjar på måndag. Äntligen pengar! Men hur jag ska överleva människors födelsedagar och skit fram till oktober är en gåta.


Teatern igår var faktiskt bra, med tanke på att den var så lång. Har lite fördomar mot pjäser som är över två timmar, är svårt att hålla någonting spännande så länge. Hade vi gjort en fyratimmars- produktion i skolan hade vi blivit halshuggna tror jag.

Ikväll hade jag planer till en början men eftersom de gick i kras har jag en ensam kväll med min dator att se fram emot...


Later

Krig och fred

Publicerad 2008-09-04 16:43:13 i Allmänt,

Ska snart iväg till Stadsteatern för att titta på genrepet av Krig och Fred som har premiär imorgon. Ibland kan det vara bra att ha en Jonas som jobbar på Stadsis, gratis är gott.Jonas är fashion - midsommar på Ljusterö i årMen nu- fyra timmar ryskt krigsdrama, here I come!

I just want my amarula tree

Publicerad 2008-09-04 14:59:31 i Allmänt,

Måste bara utropa min kärlek för den här artisten och det här albumet: Amanda Jenssen- Killing My Darlings. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på det... Äntligen en Idol- deltagare som får göra det som passar den. Om ni inte har hört den, köp, ladda ner, youtuba eller vafan ni vill. Lyssna på det!
Min nya kärlek                                       Bild: www.skivkoll.se

Heroes

Publicerad 2008-09-03 22:37:28 i Allmänt,

Var det bara jag som kände att en lite större resumé av Heroes behövdes? Kände mig lite förvirrad, herregud man har väl inte superminne heller? Idol + Heroes, börjar kännas som vanligt igen, det som saknas är väl skolan, eller nån aktvitet överhuvudtaget på dagarna. Men jag ska inte klaga, har ju jobb, när jag nu får börja.... Rastlös.


Förövrigt vad är grejen med att Tess ska skaffa Vovlo combi med sin sambo? Här sitter jag med min kapitalkonto, bleknar aningens i combins skugga. Tydligen skaffade alla redan ett kapitalkonto för länge sen, tji fick jag och min vuxenhet.
Fuck, jag tror jag har ananas i ögat...

swosh

Publicerad 2008-09-03 16:25:06 i Allmänt,

Nu ska jag snart dra mig iväg på en fika med Hedda och Iina som jag tvingade in mig själv på. Good stuff. Nemen vafan man måste ju ta tillfällena att ses när Iina bara pluggar hela tiden och Hedda tänker ta ett till jobb (!). Hon ska nämligen till Thailand redan i januari så då får hon jobba på...Mah hoes   (jag ser fett bitig ut)  Foto: Amandas kompis Tessan

spara

Publicerad 2008-09-03 12:52:39 i Allmänt,

Nu har jag öppnat ett kapitalkonto för mitt resesparande, hur mycket vuxenpoäng är inte det! Känner mig fett viktig, borde nog köpa en dress...

Träffade två små grisar igår för lite kvällsmys på Café 60. Saknar grejen med att träffa alla varje dag och veta vartenda liten detalj om varandras liv. 


Min SvennisEmo-Tess

Mornin!

Publicerad 2008-09-02 11:44:03 i Allmänt,

Jag tänkte, att nu när jag snart ska börja jobba är det dags att vända tillbaka dygnet. Så jag måste slopa mitt djupt rotade Sex and the City X2-Spin City- Cheers-Prisonbreak-eventuellt Dharma & Greg X2 (men då är det illa)- marathon på nätterna. Det är lättare sagt en gjort vill jag lova! Igår klarade jag helt enkelt inte av att leva utan Cheers och såg det i alla fall. Min likt förbaskat ställde jag klockan på 09:30... Jag gick upp 10:30.... TV suger ju fan ändå såhär dags, förutom Will Ferell då, som skriker MALMOE! på Jay Leno. Värt.


Jag vet inte riktigt vad jag ville komma med det här inlägget eller om jag överhuvudtaget hade en punch-line. Isåfall är den borta...

 Later!

The Sophia Show

Publicerad 2008-09-01 19:56:06 i Allmänt,

På tal om gårdagens erkännande kring min rädsla för The Truman show, tänkte jag dela med mig av en bild. Ruben tyckte väl att han var extremt rolig när han gjorde denna.För att mer beskriva min känsla av att vara bevakad

Japp, där är den. Den skrämmer skiten ur mig. Speciellt "On the air. Unaware"- biten. Samtidigt är den underligt tillfredsställande. Kan ha något med mitt namn på en filmaffisch att göra...

Läsare av detta inlägg bör veta att Ruben är läskig av naturen.

working girl

Publicerad 2008-09-01 18:32:36 i Allmänt,

Japp, då var det klart! i slutet på veckan börjar jag jobba! Jippiwoo! Vet inte än hur lönen ser ut och sådär, de måste ansöka om behörighet för mig. Vet inte heller hur länge jag får stanna. Men jag hoppas att det blir en jävla massa fel i deras system så jag får stanna länge. Så, nu håller vi tummarna på att det går åt helvete.Jippi

Måndag

Publicerad 2008-09-01 12:12:03 i Allmänt,

Måndag, ny månad, höst och arbetsintervju. Japp idag får jag reda på hur allt står till med det nya jobbet. Är lite nervös om jag ska vara ärlig. Fuck, jag får inte glömma att skriva ut mitt CV. Ska nog träffa Elin först, hon får peppa mig litegrann. Måste säga att det ska bli så äckligt skönt att slippa sitta såhär varje dag. Ja menar let's face it, det är inte lika kul att vara ledig när mörkret faller på.Jaja då får jag väl börja peppa mig själv nu då. Jag hoppas jag ger ett seriöst intryck, jag har en väst på mig...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela