big brother is watching

Publicerad 2008-08-31 22:21:32 i Allmänt,

På tal om film, tänkte berätta om Sophias number 2 film som hon är livrädd för. The Truman Show. Ända sen första gången jag såg den har jag levt mitt liv med känslan av att jag är bevakad... Faktiskt ganska jobbigt när jag tänker efter.
Ungefär såhär känner jag mig varje dag.

köttbullar och arbetsintervjuer

Publicerad 2008-08-31 21:38:36 i Allmänt,

Nu är jag hemma hos mammsi igen och finner mig själv tittades på En Prinsessas Dagbok II. Ja, jag såg ettan häromdagen också... 

Från köttbullskvällen


Tommy & Christoffer- I'ts guy loveCat in tha boxJa, nu blir det väl mer prinsessor och dess dagböcker, men sen sängen, jag ska i alla fall försöka. För imorgon ska jag ju då på arbetsintervju... Gah! Hoppas allt går bra.

Ååh, nu sjunger Norah Jones i filmen, då blev den genast bra. Jag är svag för Norah...

Köttbullsfest!

Publicerad 2008-08-30 19:20:55 i Allmänt,

Nu, gott folk är jag full med köttbullar! Jag är så jävla mätt. Snart blir det nog en kubbmatch för att bränna lite fett.
Dock kommer jag bli sönderbiten av myggen... Ja, mygg, i slutet av augusti...  Jävla träsk.


Jaja det här var ju måttligt intressant... Now- mer vin och kubb!So long suckas!

uti vår hage

Publicerad 2008-08-30 11:44:11 i Allmänt,

Nu ska jag snart sätta mig på bussen och påbörja den 2.30 tim långa turen till min pappa, wo-fucking ho. Nej men det är lätt värt det för hos pappa vankas det KÖTTBULLSFEST. Kanske inte har nämnt att min pappa gör världens godaste köttbullar. Jag ska föräta mig, kommer kanske komma hem aningens tyngre. Bli inte rädd då, det är fortfarande jag.KÖTTBULLE!

koh phangan

Publicerad 2008-08-29 23:40:11 i Allmänt,

Nu är jag hemkommen från en middag på thairestaurangen Koh Phangan på söder i Stockholm, förmodligen den mest intressanta restaurangen i stan, det är som att sitta i regnskogen, helt underbart ställe och god mat! Leder till mindre deppression när man kommer ut och inser att man är i Sverige. Längtar så till Asien nu! Jag, mamma, Hedda och Heddamamma Berit hade det skittrevligt och drack även lite drinkar sen. Nu måste jag bara töja magsäcken lite mer eftersom imorgon bär det av till pappa och köttbullsfest! SVULLA!Min fina Hedda, nästa vecka blir det Bridget Jones "marathon"


Koh Panghan


Heddo Peddo & Oophi

Till min kära Svennis

Publicerad 2008-08-29 15:08:34 i Allmänt,

Kom på att idag skulle Svennis få ett eget inlägg eftersom idag är hennes första dag på Carlings (som enligt uppgifter hon uttalar "Curlings). Jag vill önska henne all lycka till i världen och om hon nu valde att ta på sig Cheap Monday jeansen, Gud vare med dig.


Här kommer en lista som förmodligen är jävligt sann ( men inte lika sann som Kjell, eller hur Tess?)

Beksrivning av person som jobbar på Carlings:

* 90% av kläderna han/hon har på sig är kläder från Carlings + någonting spaceat som gör personen alternativ.

* Man eller kvinna i åldern 22-28.

* Säger "Jäkla schyssta grejer!" om allt i butiken.

* Har med största sannolikhet piercing i ansiktet.

* Har definitivt en tatuering, dock inte alltid synlig. Förmodligen är tatueringen något så kallat häftigt motiv såsom döskalle med kniv i sig eller motorcykel som åker genom en eldring.

* Står och pratar med någon annan i butiken om föregående helgs supar-VM som inte gick riktigt som det skulle.

* Är bästa kompis med alla andra som jobbar i butiken.

* Är det en man så har han långt hår.

* Är det en kvinna så har hon svart hår (mycket möjligt att hon färgat det).

* Han/hon menar att allt i butiken är limited edition och man är jäkligt smart om man plockar på sig så mycket man kan innan någon annan tar det. För de kommer aldrig få in det igen. Faktum är att det aldrig kommer produceras igen. Faktum är att du förmodligen håller det sista exemplaret på hela jorden i dina händer och han/hon vet inte om han/hon vill sälja det till dig utan kanske vill ha det själv istället.

* Ägnar ungefär 5-7 timmar om dagen åt att skriva häftiga lappar i stil med "Jävla balla sockjävlar - Najs Prajs: 99 crownors!" i hipp graffitistil med röd märkpenna som han/hon ställer ut över hela butiken.

* Tycker att Cheap Monday är det sämsta jävla jeansmärket på hela jorden och menar att satan själv ligger bakom det.

(Tagen från http://blogg.aftonbladet.se/2195/perma/307277)


Svennis (hon heter egentligen Hanna) är nog för snygg för Carlings

work it baby!

Publicerad 2008-08-29 14:10:54 i Allmänt,

Guess what?!
Jag ska på anställningsintervju på måndag!!! Yes äntligen! Det var mammas chef som kom till henne och kom ihåg att jag sökte jobb så hon frågade om jag ville komma på intervju, wihuu! Nu jävlar börjar det äntligen lossna. Jag ska få ett liv!.....Vafan ska jag ha på mig?

Städaaah

Publicerad 2008-08-28 16:08:47 i Allmänt,

(I brist på en bättre rubrik)

Woho jag har made myself useful idag! Jag har rensat min mikroskopiska garderob! Fysatan vad mycket grejer man har
som är asfula. Tilläggas bör att de grejer som var just asfula slängde jag faktiskt inte, jag kan inte, det gör för ont.

Nu måste jag bara hitta något att ha på mig innan jag åker till Ylva. Just nu består outfiten av jeans och ett grönt linne med hjärtan på... Njeee. Men nu borde jag ju faktiskt hitta kläderna i alla fall.Inser att den här bilden såg ganska harmlös ut, skulle samlat
allt på ett ställe för ett mer kraftfullt uttryck...

080828

Publicerad 2008-08-28 12:25:35 i Allmänt,

Goooooood morning everyone!

Kan inte riktigt bestämma mig vad det är för väder ute, sol och mörka moln, hmmm... Jaja jag ska väl inte ut på ett par timmar i alla fall så det är väl lugnt. Ikväll bär det av till Stockholms svarta hål (läs: Täby) för ett sista farväl av Ylva. Eller ja inte ett sista farväl kanske, hon ligger ju inte för döden och förhoppningsvis kommer vi att ses under dessa fem månader hon är i Göteborg.

Ja det var dagens planer det... Fullspäckat! Om jag kunde stänga av min lathet för en dag kanske jag skulle kunna få något gjort, städa ur garderoben kanske! Den sprängs snart.

Read ya later!

Arn- Riket vid vägens slut

Publicerad 2008-08-28 00:32:04 i Allmänt,

Nu är jag hemkommen från bion. Som jag trodde tyckte jag den var bra. Gå och se den om ni gillade den första. Om ni inte gjorde det kan ni ju sitta hemma!

Kom hem till insikten att Sophias number 1 film som hon är livrädd för går på 3:an, Final Destination. Den filmen har seriöst förstört mitt liv. Varje gång jag sitter på ett flygplan måste jag kolla så att den där lilla flärpen som håller bordet på plats sitter ordentligt annars freakar jag (de som sett filmen kanske förstår). Jag hatar att flyga. Nej kanske dags att byta kanal....Arn och Cecilia                                     Bild: www.arnmovie.comNej, nu tänker jag fan titta på Cheers istället.

Over and out
Oophi

i can read you like a book

Publicerad 2008-08-27 18:56:00 i Allmänt,

Snart ska jag iväg och möta upp Elin, för att gå på bio. Vi ska se Arn- Riket vid vägens slut. Läste i en recension att de som gillade förra filmen även kommer att gilla denna och att alla andra kommer vara fortsatt skeptiska. Jag tillhör den första gruppen, jag gillade första filmen. Jag tror att det absolut har att göra med att jag inte läst böckerna. Oftast brukar man bli besviken då. Jag tänker: da Vinci koden. Euck! En bra filosofi är nog: om du vill uppskatta filmen, läs inte boken före!


Well, see ya, wouldn't wanna be ya!
Titta jag ser ut som 12 (Jag kanske inte kommer in på bion)

Gult är fint

Publicerad 2008-08-27 15:54:10 i Allmänt,

Kolla vad jag äntligen fick hem! Var osäker på den först men sen strykte jag den och då kändes det bättre. Vad tycks? Är det en keeper?

Från stylebystars.com


Ignorera att jag är osminkad och håret konstigt, har i princip bara
duschat idag

Life is a flower

Publicerad 2008-08-27 13:43:15 i Allmänt,

God dag kära blogg!

Det är ju fint väder och grejer ute! Borde man kanske hitta på nåt... Kan folk sluta jobba?

Apropå 90-tal igår har jag hört att gamla Ace of Base ska göra megacomeback. Hur ska det gå? De hade tydligen sagt att det enda de behöver är en stor radiohit sedan kommer allt de hade på 90-talet komma tillbaka. Har de inte tänkt på att en 90-tals hit inte skulle slå idag? Och om de försöker göra något nytt kommer det inte vara Ace of Base och därmed kommer de inte lyckas? Ja, vem är jag att uttala mig? Jag önskar dem all lycka till, jag har trots allt ett par fina minnen med dem.
Ace of Base på den gamla goda tiden (Märk suget i blicken hos Uffe)
  Bild: jockboymusic.com

Det heter skjorta förihelvete!

Publicerad 2008-08-26 19:23:49 i Allmänt,

Hade just en disskussion med mamma om det glada 90-talet och vad det decenniet medförde. Underbar musik, underbar film och underbart mode inte minst! Kom sedan på ett ord som känns så jävla 90-tal att jag spyr: blus.
Jag menar, hur ofta säger man blus nuförtiden? Det heter skjorta och inget annat, vare sig det sitter på en man eller kvinna. Blus får enbart brukas om du heter Gurli och bor i Könsta med din man Erland och spenderar dagarna med att påta i trädgården.                                                                               

feels kind of pointless when there's no one around

Publicerad 2008-08-26 17:09:39 i Allmänt,

Alltså, nu får det vara slut med detta tråkliv. Jag kom på mig själv med att helt ärligt planera att se "En prinsessas dagbok" på TV ikväll. Vad är det för fel på mig? Egentligen borde man försöka njuta litegrann eftersom det är som att sommarledigheten bli mycket längre såhär, men jag är bara trött på att göra ingenting, vill bara komma igång.

Detta bidrar även till att jag faktiskt inte har nånting vettigt att skriva om. Välkommen till Oophi- En blogg om ingenting.

Slänger in en bild istället.


Såhär kan jag se ut när jag har roligt. Från Teaterskivan i våras
Tema: fashioncrime

tisdag

Publicerad 2008-08-26 11:47:35 i Allmänt,

Morrn!

Hur mår alla idag? Tisdag jippi! Inatt drömde jag att jag färgade Blondinbellas hår blått, det var fan inte det lättaste, den tjejen har mycket hår! Känner mig lite utmattad faktiskt.

Idag kanske man i alla fall skulle ta sig själv i kragen och göra något. Trots att mina arbetslösa vänner börja ta slut så har jag ju en som inte jobbar varje dag och dessutom jobbar natt. En ganska bra en också. Älyn! Men hon lär väl inte riktigt vakna än, eftersom hon just jobbade natt inatt. Då kan det ju vara skönt att sova. Men om du ser det här: ring, ring, bara du slog en signal!


Have a good one out there!
Så hörs vi senare.

It's like we didn't matter

Publicerad 2008-08-25 18:12:16 i Allmänt,


Hallå! Är det bara jag som är smått upprörd över att STEG inte lagt ut några bilder whatsoever från studenten?! Jag gav förfan skolan tre av mina finaste år. Någon jävel som jobbar där måste väl ha dokumenterat dagen. Om jag inte missminner mig fick förra kullen treor ett album med titeln "Kära 3:or lämnar STEG". Fuck off.


Som om vi inte funnits.Från mösspåtagningen                                    Foto: Roger Persson

Godmorgon eller nåt

Publicerad 2008-08-25 15:50:18 i Allmänt,

Nej, jag vaknade inte nu jag har bara inget bättre för mig så dagen kan kännas aningens segstartad.

Igår fick jag i alla fall arslet ur vagnen och kom ut en stund. Jag och Elin möttes upp för en latte och lite vandring. Det var mysigt men man känner nu att hösten är här, det blev skitkallt. Det var inte alls så länge sen man stod mitt i natten i shorts och linne och svettades... I vilket fall som helst kan man känna sig aningens kissnödig efter en stor latte och känna att man vill smita in på Donken för att lösa det hela. Kan bli svårt när Roland är där inne väldigt länge trots att hans brud kommer och skriker: ROOOLAND! Förfan vi måste skyyynda oss vettu... Jaja, Roland kom ut tillslut.

Idag oh, ja säg mig vad har dagen att erbjuda? Äh, vafan nu går jag och bäddar sängen./Oophipoophi

Hi there, gorgeous!

Publicerad 2008-08-24 17:43:12 i Allmänt,

I brist på annat att göra tänkte jag berätta för er vem världens snyggaste man är. Han heter Ben Barnes och presenteras nedan. Han har nyligen setts i filmen Narnia- Prins Caspian och lite snabbt i Stardust, han hade även ett svagt ögonblick då han figurerade i Eurovision song contest. Jag har inte uppgifter kring utgången av det sistnämnda.

Jag tänkte att ni ville veta.


Här är han, världens snyggaste man:


Hello lover                                                                                  


Har ni någon kändis-crush?

Livet

Publicerad 2008-08-24 13:16:44 i Allmänt,

Goddagens!

Jaha då var det söndag då. I vanliga fall en dag fylld med ångest eftersom den efterföljs av måndagen. Men icke för oss som inte har ett jobb! För oss flyter dagarna ihop, och det har faktiskt ingen större betydelse eftersom vi ändå inte har något liv.

Ja, nä idag känner jag verkligen att jag vill hitta på något, tänkte ta mig kraften att logga in på msn för att se vad mina vänner har att erbjuda. Ringa är jag alldeles för lat för.

Logga in: check

Jaha, ja där hände det ju inte så mycket, kan det vara så att mina vänner har redan gett sig ut på dagens äventyr utan mig? Eller är alla bara bakis? Well, well man kanske ska släpa sig till verandan i alla fall, det är ju luft....


Bye for now.

Jag gjorde det!

Publicerad 2008-08-23 22:48:42 i Allmänt,

I did it! Glöm mitt senaste ögonblick av svaghet, jag fixade det! Åh vilken känsla!
Det krävs hjärna, gott folk, hjärna...


Förövaren

I am the master

Förbannade kubhelvete!

Publicerad 2008-08-23 22:29:16 i Allmänt,

Alltså, den här kuben blir min död! Jag klarar inte av det längre. Nu helt plötsligt får jag knappt ihop nån av delarna... Jag vet svaret på det! Den går inte att lösa! Så måste det vara! Snälla ta den ifrån mig!

Rhodos

Publicerad 2008-08-23 21:16:30 i Allmänt,

Sitter här och är extremt patetisk, jag kollar på Spy Kids.... Evelina pratar om hur hon har passat Magnus Betnérs dotter, damn her. Okej jag blev faktiskt bjuden på fest nyss, men tre dagar i rad herregud? Nää. Jag håller på att dö av total tristess, inte bara ikväll utan på hela grejen. Vill bara resa eller göra nåt spännande. Nånting.
 
Apropå festa flera dagar i rad, i somras var jag och mina närmaste på Rhodos i två veckor. Vi festade 11 av dagarna. Tänk vad man klarar bara man är utomlands... Och idag fick jag en otrolig Greklands-abstinens. Åh, vad jag vill tillbaka! Jag håller bokstavligen talat på att dö här, vrida tillbaka klockan någon? Närmaste planerna jag har är om över ett år, då jag Elin och Emma drar till Asien i några månader. ETT ÅR!? Nånting måste hända innan dess annars ruttnar jag. Om jag bara kan få ett jobb så drar jag iväg till Florens om några månader, med vem som helst bara jag får åka.


Alla samlade på Rhodos. Saknar det otroligt mycket.

Galen!

Publicerad 2008-08-23 17:43:30 i Allmänt,

Okej, jag håller på att bli tokig! har suttit med en lite pusselmojäng som man fick hem i posten (reklam för Illustrerad Vetenskap). Man ska sätta ihop pusselbitarna så det blir en kub, men det går ju inte för i helvete!! Jag ska sluta öppna reklamsaker, blir bara galen på dem, som senaste gången när jag fick en apelsinskalare. Jag hade ju självklart inte den blekaste om vad det var och det stod ingen ledtråd någonstans. Men uppenbarligen vet ALLA vad en apelsinskalare är för något. Dumma mig...?


GAH!


...Ilska

Morgonen efter

Publicerad 2008-08-23 15:15:17 i Allmänt,

Hallå där alla pigga!

Jag är faktiskt också ganska pigg tack vare min Resorb. Kräftskivan igår var jättetrevlig och mysig. Vi hade en jävla tur med vädret. Dock tror jag att jag fick i mig lite mycket mot slutet där men vad gör man. Kom hem med sista bussen till och med! Jej för mig. Hade eventuellt tänkt titta förbi Långholmen där min förra skola hade inspark men tyvärr höll jag på att somna så det blev hem istället...

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra jag borde nog söka lite jobb. Kalendern närmar sig det datum då jag skrivit att jag ska skaffa mig ett liv. Åh, jag vill ha pengar.... Och mat, jag är hungrig...


Le pictures från igår


Två av mina bästa vänner; Ylva och Felicia


En till bästa vän och även en av värdarna: Hedwig

Kräftskiva!

Publicerad 2008-08-22 18:24:56 i Allmänt,

Ja då var det snart dags för kräftis! Det är Hedda och hennes pojke Alex som står för kalaset som ska äga rum i Zinkensdamm. Nu är det ju så att jag hatar allt som har med havsmat att göra och i det ingår även kräftor, så jag kommer väl knapra på annat. Men trevligt ska det bli i alla fall, med mycket folk. Människor + sprit, always a good combo.

Hörs senare
Tooooodles!Jag och Hedda asglada, på väg till Rhodos tidigare i somras

Gårdagens bravader

Publicerad 2008-08-22 16:08:48 i Allmänt,

Sådär ja, då har man precis klätt på sig då, snabb som fan är man. Misstolka inte den sena timmen för baksmälla för jag mår prima. Man tar väl Resorb liksom... hallå.... I alla fall... Gårdagen var jättetrevlig fast vi behövde styra om våra planer lite eftersom regnet öste ner. Så ingen pick-nick i vitan, men på Centralstation, väldigt trevligt, you should try it sometime... Sen drog vi vidare till Söderkällaren där vi drack öl och hade det så trevligt som man bara kan ha, rätt mycket folk ändå.... Blev inte alls sent och vi slapp till och med åka nattbuss, halleluljah!

Som ni märker så är bloggen nu lite finare! Och det ska vi tacka Tess för. Designen är dock bara tillfällig, eftersom jag och Tess ska ha en photosession nån dag här framöver och sen göra bloggen ännu finare. Hon ville bli utnämnd till min personliga designer så här kommer det: Tess- Personal Designer 2008.

Nä, om man skulle ta tag sig själv då kanske, ska ju faktiskt på kräftskiva ikväll. Och mitt rum ser ut som ett helvete. Lovely.


Här kommer lite fina bilder från gårdagen


"pick-nick i Vitabergsparken"


Jonas hade som vanligt extremt mycket att berätta om...


Jag och min kära Tjess, vi hade många roliga stunder på toan. Tack!Svennis och Felicia. Ja, jag råkar ha snygga vänner...

Hemkommen

Publicerad 2008-08-22 01:01:45 i Allmänt,

Nu har jag kommit hem från hejdåfirandet. Jag typ lovade Ruben att skriva ett inlägg när jag kom hem so here it goes....
Jag ska då hälsa att Göteborg är världens sämsta stad och att öl är gott. Smart grabb den där Ruben....
Det var en jättetrevlig kväll som jag berättar mer om imorgon. Mina fanatiska läsare är säker dying to know....

Jahap väntar på att Ylva ska komma ut från toaletten så blir det sov!


Well well over and out

Tha Oophi

Däckad

Publicerad 2008-08-21 14:00:46 i Allmänt,

(Rubriken tillägnad Micke)

Igår var det första skoldagen, fast jag tog studenten i våras. Jag hade precis accepterat faktumet att jag slutat skolan och att det är dags att gå vidare. Tills Anders Bäckis (teaterlärare) ringer Julia såklart. Han ville bara meddela att 13 färgglada bildäck fortfarande stod kvar i logen till teatersal 1. Min teatergrupp använde dessa däck i vår slutproduktion i 3:an, Caecum. Jag trodde att däcken var borta sedan länge men så var inte fallet. Så där stod jag, Julia och Patrik, kl 09.00 första dagen i skolan... Helstört. Allt kändes otroligt rätt och bekant, men allt var bara fel. För att inte nämna pinsamheten när alla skriker i korridoren: "Men vafan gör ni här?? Ni har gått ut! Inse!!"  Plus två lärare som började prata om terminens lektioner... En av dem Alex, min förra mentor, tack Alex, jag tyckte om tiden med dig också...

I vilket fall som helst vilar nu de 13 färgglada däcken på en återvinningsstation. Tack för den här tiden, kommer sakna de orangea däcken mest eftersom de luktade fiskbulle-pundare....Emelie, och en del av däcken från produktionen Caecum.

Guten morgen

Publicerad 2008-08-21 12:49:50 i Allmänt,

Godmorgon bebisbloggen!

Jaha här sitter man då, med en inpackning i mitt stålull- hår och med det underbara ljudet av Momento i bakgrunden. Snart är det Våra Bästa År, kan dagen bli bättre?

Nej, idag har jag faktiskt planer. Två vänner flyttar till Göteborg i några månader och ikväll är det dags att säga hejdå. Det blir först pick-nick och sen dans i Vitabergsparken, med utdrag ur Voices av min kära gamla underbara lärare Susanne Jaresand. Det blir skoj

Ja så mycket hade jag att säga idag.... Kommer säkert på något revolutionerande vartefter dagen fortskrider....

Början på en ny era

Publicerad 2008-08-20 22:04:53 i Allmänt,

Jaha, då var även jag här då, i det välkända bloggträsket. Jag har funderat länge på om jag skulle ansluta mig till det oräkeneliga antalet bloggare i Sverige även jag men tvekade så länge. Jag tänkte: Är det inte lite töntigt att starta en blogg? Lite mainstream? Men sen tänkte jag: Nej, Sophia nu får du sluta tänka sådär, skit i vad alla andra tycker gör vad du själv vill för en gångs skull!
.....Så jag frågade min kära vän Elin om det var töntigt, och hon bekräftade att det var fritt fram.

Så här är jag! Grattis till er...


Ja, vad jag ska säga nu vet jag inte riktigt, det här kanske inte alls är så kul som jag trodde. Dock måste jag erkänna att jag inte är helt ny i denna värld, tidigare har ni sett mig i den famösa och mycket framgångsrika bloggen www.ulvcrew.blogg.se


Just nu ser bloggen ut som skit, jag vet, men eftersom jag är totalt dum på sådana här saker så kanske det finns en snäll sate som vill hjälpa mig med designen.... Kanske världens snällaste Tjess

Jaha, då får vi väl se vart det här bär då....

So long suckers!

The one the only
Oophi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela